Το μελλοντικό (;) Hall Of Fame

Στην πρόσφατη αναφορά στην αποχώρηση του Άλεν Άιβερσον επισημάνθηκε η συνήθεια των Αμερικανών στις απορίες «what if?». Λίγες μέρες αργότερα, εξηγήθηκε γιατί το Hall Of Fame δείχνει να αλλάζει. Μονάχα που στις Η.Π.Α. δεν λατρεύουν μόνο τις θεωρητικές κουβέντες, αλλά και τις μελλοντικές... Η «Τάξη του 2013» έφτασε στο Σπρίνγκφιλντ μετά τιμής, αλλά και με απορίες για την άξια ή μη εισαγωγή κάποιων από τα νέα μέλη. Ωστόσο, από την επομένη, ενώ η συζήτηση για τις τωρινές επιλογές

φάνηκε να καταλαγιάζει, ξεκίνησε το debateστα Μ.Μ.Ε. της χώρας για την επόμενη «Τάξη».

Οι φετινές προσθήκες στο «Μουσείο» του μπάσκετμπολ (για τις οποίες διαβάσατε και θα διαβάσετε και τις επόμενες μέρες στη νέα ενότητα «OldSchool» του «basketblog.gr» είδαν το όνομά τους ανάμεσα σε αυτά των «αθάνατων» του ΝΒΑ και όχι μόνο. Αλλά στην Αμερική δεν φτάνει μόνο αυτό και αρχίζει άμεσα η «φιλολογία» και οι προβλέψεις για τους επόμενους. Με αναφορά σε αδικημένους που αναζητούν δικαίωση ή απλή επιβεβαίωση των προβλέψεων τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν θα ανακοινωθεί η «Τάξη του 2014». ToΝΒΑ TVξεκίνησε ήδη την ονοματολογία, θεωρώντας πως κάποιοι εκ των Αλόνζο Μπούρνινγκ, Κρις Ουέμπερ, Τιμ Χάρνταγουεϊ, «Πένι» Χάρνταγουεϊ, Βλάντε Ντίβατς, Κέβιν Τζόνσον, Μιτς Ρίτσμοντ ή Ρόμπερτ Χόρι πρέπει να γίνουν μέλη τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Πολλή κουβέντα, πάντως, γίνεται για τον τελευταίο. Ο Χόρι αποκλήθηκε «Big-Shot-Rob» για την ικανότητά του να σκοράρει μεγάλα σουτ (έχει 34,1% στα τρίποντα στην καριέρα του) σε μεγάλα ματς και έχει κατακτήσει 7 τίτλους (3 με Λέικερς, από 2 με Ρόκετς και Σπερς)! Όμως, με μ.ο. 7π.-4,8ριμπ. στην 16ετή θητεία του, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως σαν ρολίστας με συμπληρωματικούς ρόλους, δεν αξίζει -τουλάχιστον τόσο άμεσα- αυτή την τιμή. Κάτι σαν αντίθετη είναι η συζήτηση για τον Κρις Ουέμπερ, που ολοκλήρωσε την πορεία του σε Ουόριορς, Μπούλετς, Κινγκς, Σίξερς, Πίστονς με 20,7π.-9,8ριμπ. μ.ο., αλλά συχνά στα σπουδαία παιχνίδια φαινόταν να «κρύβεται». Ή, τουλάχιστον, για κάτι τέτοιο τον κατηγορούσαν... Ο Μούρνινγκ αναμένεται σύντομα, αν όχι το 2014, να γίνει μέλος, όπως και ο Βλάντε Ντίβατς, που ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που πέτυχαν στο ΝΒΑ.

Η «φιλολογία» για τους δύο Χάρνταγουεϊ πιθανότατα θα είναι μεγάλη, αν και ο Τιμ ήδη θεωρείται ένας από τους πλέον αδικημένους με την μη εισαγωγή του στο Σπρίνγκφιλντ. Ο άλλοτε γκαρντ των Ουόριορς, Χιτ, Μαβς, Νάγκετς και Πέισερς, με μ.ο. καριέρας 17,7π.-8,2σ. είναι 14ος πασέρ στην ιστορία και ένας από τους μόλις 5 παίκτες («Μάτζικ Τζόνσον», Αϊζάια Τόμας, Κρις Πολ και Κέβιν Τζόνσον οι υπόλοιποι) με μ.ο. +17π.-+8ασ.-+1,5κλεψ.! Την σειρά του περιμένει πώς και πώς και ο Μιτς Ρίτσμοντ (μ.ο. 21π.-3,5ασ.-3,9ριμπ.), που είναι μεν ένας από τους 38 παίκτες που έχου ξεπεράσει τους 20.000π., αλλά μόνο ο ίδιος και οι Σακίλ Ο’Νιλ-Άλεν Άιβερσον, που πέρασαν αυτό το «φράγμα», δεν έχουν γίνει (ακόμη) «αθάνατοι». Ο άλλοτε γκαρντ των Ουόριορς, Κινγκς, Ουίζαρντς και Λέικερς, μάλιστα, είναι μαζί με τον Πιτ Μάραβιτς οι μοναδικοί παλαίμαχοι με τουλάχιστον 20π. μ.ο., μαζί με 1κλεψ. και ποσοστό +38%!

Εκείνος που αισθάνεται ιδιαιτέρως αδικημένος είναι προφανώς ο Σπένσερ Χέιγουντ. Ο παλαίμαχος πάουερ φόργουορντ των Σόνικς, Νικς, Τζαζ, Λέικερς και Μπούλετς ενημερώθηκε φέτος από παράγοντα του ΝΒΑ πως είναι στην «Τάξη του 2013», αλλά έγινε λάθος και ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος πως «ένιωσα μια γροθιά στο στομάχι. Μπορεί και λίγο παρακάτω...». Ο 63χρονος Χέιγουντ είχε μ.ο. καριέρας 20,3π.-10,3ριμπ.-1,8ασ.-1,1κοψ. κι αν συνυπολογίσει κανείς και την θητεία του στους Ρόκετς, στο ΑΒΑ, είναι ένας από τους 9 επαγγελματίες που είχαν τουλάχιστον 20π.-10ριμπ.-1κοψ., μαζί με τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Χακίμ Ολάζουον, Σακίλ Ο’Νιλ, Τιμ Ντάνκαν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Έλβιν Χέιζ, Μόουζες Μαλόουν και Μπομπ Λανίερ! Την ίδια ανυπομονησία έχουν σαφώς και οι Μπομπ Ντάντριτζ και Τζακ Σίκμα. Ο πρώτος, άλλοτε σταρ των Μπακς και Μπούλετς (πρωταθλητής και με τις δύο ομάδες, το 1971 και το 1978 αντίστοιχα), έχει μ.ο. καριέρας 18,5π.-6,8ριμπ.-3,4ασ. και είναι σε μία ελίτ 20αδα (Καρλ Μαλόουν, Μάικλ Τζόρνταν, Όσκαρ Ρόμπερτσον, Κέβιν Γκαρνέτ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, «Μάτζικ» Τζόνσον, ΛεΜπρον Τζέιμς, Λάρι Μπερντ, Πολ Πιρς, Κλάιντ Ντρέξλερ, Τζον Χάβλιτσεκ, Μπομπ Λανίερ, Τζούλιους Έρβινγκ, Ρικ Μπάρι, Κρις Ουέμπερ, Μάρκους Τζόνσον, Καρμέλο Άντονι, Κέβιν Ντουράντ, Μπίλι Κάνιγχαμ οι άλλοι) που έχει επίδοση +18π.-+6ριμπ.-+3ασ.-1κλεψ.! Ενω ο Σίκμα, (υποτιμημένος) παλαίμαχος σέντερ των Σόνικς και Μπακς και από τους πρώτους σύγχρονους -γιατί προηγήθηκε ο Μπομπ ΜακΑντού- ψηλούς που σούταραν τρίποντα, είναι με μ.ο. 15,6π.-9,8ριμπ.-3,2ασ.-1κλεψ-0,9κοψ. ένας από τους μόλις 6 παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ (Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Καρλ Μαλόουν, Ολάζουουν, Γκαρνέτ, Μπάρκλεϊ οι υπόλοιποι) που έχουν τουλάχιστον 15.000π.-10.000ριμπ.-3.000ασ.-1.000κοψ.-1.000κλεψ.!

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα