Το καλύτερο ορεκτικό...

Η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος του ομίλου Νότου της Β' Εθνικής μπορεί να μην έκρυβε πολλές συγκινήσεις και αναπάντεχα αποτελέσματα (αν και το +33 με το οποίο επικράτησε της Νήαρ Ηστ ο Έσπερος ΑΟΠΑ δεν ήταν αναμενόμενο), αλλά αποτέλεσε το καταλληλότερο πρόγευμα εν όψει της 18ης, οπότε και θα κριθούν πολλά σε κορυφή και "ουρά". Επειδή, όμως, υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το απόγευμα της 24ης Φεβρουαρίου, το basketblog.gr σάς παρουσιάζει το Top 5 αυτής της αγωνιστικής.

Η…

αδυναμία της έδρας

Η παντοδυναμία των γηπεδούχων εξακολουθεί να αγνοείται για κάτι παραπάνω από έναν γύρο (σ.σ.: από την 3η αγωνιστική έχουν να κερδίσουν όλοι οι γηπεδούχοι). Ο Αετός "έσπασε" το απόλυτο αυτής της αγωνιστικής "πληγώνοντας" τον Χολαργό, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν. Έτσι, η αναμονή… συνεχίζεται.

Πιστός στο πλάνο… με συνέπεια

Η ικανότητα του Γιάννη Γιαννόπουλου να… παρουσιάζει στο μπασκετικό κοινό νεαρούς παίκτες που έχουν την προοπτική να πρωταγωνιστήσουν στις εθνικές κατηγορίες είναι δεδομένη. Στο παιχνίδι απέναντι στο Πέραμα ο έμπειρος προπονητής έδωσε την ευκαιρία σε έναν… Παίδα. Ο λόγος για τον Ανδρέα Χαϊκάλη, ο οποίος πριν καν κλείσει τα δεκαέξι (16) του χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής σκοράροντας, μάλιστα, πέντε πόντους.

Πήρε τον "τελικό"

Το παιχνίδι απέναντι στον Πανερυθραϊκό ήταν… "δίχως αύριο" για την Ένωση Ιλίου. Κάτι που γνώριζαν άπαντες στο στρατόπεδο των "μπλε". Αυτό, όμως, αντί να αγχώσει τους παίκτες του Μάριου Δεσποτάκη, τους έδωσε… έξτρα κίνητρο. Έτσι, οι νεοφώτιστοι επικράτησαν σχετικά άνετα των "κόκκινων" (73-64) και με δεδομένο πως την ερχόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν το καταδικασμένο Πέραμα, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν -για τα καλά- προβάδισμα στη μάχη της παραμονής.

Έφτασε η ώρα της κρίσης

Το "διπλό" επί του Κρόνου Αγ. Δημητρίου ήρθε και, πλέον, στον Αμύντα έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει τα πάντα στη φετινή σεζόν. Οι "πορτοκαλί" υποδέχονται την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τους δύο βαθμούς της νίκης. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, θα παραμείνουν "ζωντανοί" στη μάχη της κορυφής. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, θα χρειαστεί ένα θαύμα για να καταλάβουν τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Ώρα να ρεφάρει

Όσο κρίσιμο είναι το κυριακάτικο παιχνίδι για τον Αμύντα, εξ ίσου κρίσιμο είναι και για την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί η "Ένωση" δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες. Το Ψυχικό βρίσκεται ήδη μία νίκη μακριά της και εφόσον δεν έρθει το "διπλό" επί των "πορτοκαλί" ίσως ξεμακρύνει ακόμα περισσότερο. Πράγμα απαγορευτικό για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, αν θέλει να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για άμεση επιστροφή στην Α2 κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα