Την… κοίταξε στα μάτια, αλλά δεν τα κατάφερε (86-91)!

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο ΠΑΟΚ που «λύγισε» στην παράταση (75-75 κ.α.)

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει την Ούνιξ Καζάν, στα πλαίσια του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που διεξάγεται στο Ρέθυμνο, ωστόσο ο Καϊμακόγλου είχε άλλη άποψη. Ο Έλληνας φόργουορντ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η άμυνα της αντιπάλου ομάδας τον είχε αφήσει ελεύθερο στην περιφέρεια και με τρίποντο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (75-75). Εκεί, έστω κι αν επρόκειτο

απλώς για ένα (έξτρα μάλιστα) πεντάλεπτο, φάνηκε η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο συνόλων, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να φεύγουν νικητές από το κρητικό γήπεδο με το τελικό 86-91.

Ο αγώνας εξελίχθηκε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον «Δικέφαλο του Βορρά», μιας και από το 0-2 του Λάνγκφορντ, μέχρι το 46-47 του Μπίκοφ στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, δεν είχε κοιτάξει ποτέ πίσω. Μάλιστα, στο μεγάλο αυτό διάστημα που βρισκόταν στο «τιμόνι», είχε «χτίσει» και διψήφιες διαφορές, με μεγαλύτερη αυτήν του +12 (20-8) στην πρώτη περίοδο.

Οι Ρώσοι έγιναν τα «αφεντικά» του ματς στο τρίτο δεκάλεπτο και μπήκαν στο τέταρτο προηγούμενοι με τρεις (49-52). Όμως, οι Θεσσαλονικείς δεν τα παράτησαν και, αφού δεν άφησαν ποτέ τους αντιπάλους τους να «ξεφύγουν» στο σκορ, ξαναπήραν τα ηνία με τρίποντο του Τσόχλα (67-67) και εν συνεχεία 4 αναπάντητους πόντους του Όντουμ (71-67), λιγότερο από ένα λεπτό πριν το τέλος. Εκεί η Ούνιξ πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, όμως ο ΠΑΟΚ διατηρείτο σε θέση «οδηγού». Το μοιραίο λάθος, όμως, να μείνει ελεύθερος ο Καϊμακόγλου για τρεις, έμελλε να κρίνει και την έκβαση του αγώνα.

Η Ούνιξ μπήκε πιο αποφασιστικά στο έξτρα πεντάλεπτο, φτάνοντας μέχρι και στους 7 τη διαφορά (75-82), 3 λεπτά περίπου πριν το τέλος της παράτασης. Ούτε εκεί, όμως, τα παράτησαν οι παίκτες του Μαρκόπουλου, οι οποίοι κόντεψαν να ολοκληρώσουν άλλο ένα μεγάλο comeback, αλλά ο Τσόχλας αστόχησε στο σουτ που θα έφερνε την ισοφάριση στο 86-89. Ο Ουάιτ, που πήρε και το ριμπάουντ, ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και «έγραψε» το τελικό 86-91.

Δεκάλεπτα: 25-19, 36-29, 49-52, 75-75, 86-91 (παράταση)

Keywords
Τυχαία Θέματα