Τιμωρία-«σοκ» για Βραζιλία!

Σε μία απόφαση-«καταπέλτη» προχώρησε η FIBA, αποβάλλοντας τη Βραζιλία από τις διοργανώσεις της, λίγους μόλις μήνες μετά τη διοργάνωση του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο από την ίδια. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, προσπάθησε να επιδείξει κατανόηση και ευελιξία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εγχώρια ομοσπονδία, όπως αναφέρει η ίδια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν πλέον δυνατόν, με την κατάσταση του μπάσκετ της χώρας της Λατινικής Αμερικής να έχει πια

«εκτραχυνθεί».

Η FIBA, για την ακρίβεια, έφτασε σε αυτή την απόφαση για μία σειρά από λόγους, με τον πιο «ελαφρύ» εξ αυτών να είναι η μη συμμετοχή της Βραζιλίας σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως το τουρνουά 3Χ3 που διοργανώνεται κάθε χρόνο, καθώς και η «παταγώδης» αποτυχία να πραγματοποιηθεί ένα τουρνουά 3Χ3 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και πώς να διοργανωθεί ένα τουρνουά 3Χ3, όταν η βραζιλιάνικη ομοσπονδία έχει χάσει κάθε έλεγχο των τεκταινομένων στο εγχώριο μπάσκετ, με ομάδες «τρίτων» να αγνοούν την ομοσπονδία και να συμμετέχουν στη στελέχωση και χρηματοδότηση των εθνικών ομάδων.

Οι Βραζιλιάνοι, τιμωρούνται παράλληλα για τα υπέρογκα χρέη προς την FIBA, έχοντας βιώσει μάλιστα ουκ ολίγες περιόδους χάριτος. Σε όλα αυτά τα προβλήματα, επίσης, δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την ηγεσία της κάποιο αξιόπιστο πλάνο μεταρρυθμίσεων, με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου να επίκεινται. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ώστε να επιτηρείται καθημερινά η κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ της Βραζιλίας.

Η επόμενη επανεκτίμηση όσων συμβαίνουν στην «χώρα του καφέ» και η αντίστοιχη απόφαση, θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιανουαρίου, με τη Βραζιλία να είναι μέχρι τότε σε καθεστώς πλήρους επιτήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα