Θύμισε εξάστερο και με διαφορά!

Καμία διάθεση για αστεία δεν είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και με το τελικό 81-70 έδειξε πως είναι έτοιμος να τα βάλει με κάθε ισχυρό αντίπαλο, με στόχο να επανέλθει εκεί που έχει μάθει τους οπαδούς του. Στην κορυφή. Και με τέτοιες πειστικές εμφανίσεις μπορεί να θεωρεί το «τριφύλλι» ότι δικαιούται να ευελπιστεί σε ακόμη καλύτερες μέρες, θυμίζοντας... εξάστερο, που πάει «φουλ για το 7ο!

Ο Παναθηναϊκός

από το αρχικό 2-0 δεν... ξανακοίταξε πίσω του για τ πρώτο δεκάλεπτο. Ο ρυθμός φρενήρης, η εξέδρα έδινε τον παλμό και το «τριφύλλι»... έτρεχε την Φενέρ (21-14 στο 10'), με τους Σίνγκλετον-Γκάμπριελ να κάνουν θραύση στην φροντ λάιν και τον Νίκολς να έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα ορεξάτος. Σκορ πρώτπυ δεκαλέπτου 23-14 με τον Πασκουάλ απόλυτα ευχαριστημένο από ό,τι έβλεπε, αντίθετα με τον Ομπράντοβιτς που ξεκίνησε να παίρνει το γνωστό... μελιτζανί χρώμα.

O Xαραλαμπόπουλος πήρε θέση στην πεντάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο, έστω και για λίγο, με τον Πασκουάλ να δείχνει πως θα τον υπολογίζει κανονικότατα και σε... καυτά ματς Ευρωλίγκας. Εκείνος που... άκουγε τα σχολιανά του από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ήταν ο Αντιτς, πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, περισσότερο μάλιστα και από όσο ασχολούνταν οι φίλαθλοι με τον Σλούκα. Με το ταμπλό να δείχνει σκορ 33-18 στο 15' ο Παναθηναϊκός ήθελε να αποδείξει πως οι βάσεις μιας μεγάλης νίκης είχαν ήδη μπει. Το τρίποντο του Ρίβερς εξάλλου στο σημείο αυτό ήταν που εξόργισε εντελώς τον Ομπράντοβιτς και το εσπευσμένο τάιμ άουτ ήταν αναπόφευκτο για τους φιλοξενούμενους, που αδυνατούσαν να ελέγξουν τον δαιμωνιώδη ρυθμό του Παναθηναϊκού. Ενα λεπτό μετά ωστόσο Αντιτς και Μπουρούσης τραυματίστηκαν και ο Ελληνας σέντερ αμέσως πήγε στον πάγκο για να προφυλαχθεί, καθώς οι τραυματισμοί με τόσα συνεχή ματς έχουν ταλανίσει όλες τις ομάδες, οπότε και υπήρχε η δεδομένη ανησυχία.

Η παρουσία Διαμαντίδη στα επίσημα ενέπνεε τον Παναθηναϊκό (35-23 στο 16'), με την Φενέρ να προσπαθεί σπασμωδικά να επανέλθει. Και επανήλθαν οι Τούρκοι δια χειρός Νάναλι, ο οποίος έδωσε τις λύσεις που έψαχνε η Φενέρ, για να απαντήσει. Το ημίχρονο έκλεισε στο 41-37 αλλά το πρόβλημα... Νάναλι είχε αρχίσει να απασχολεί τον Παναθηναϊκό για τα καλά.

Νίκολς καθοδηγητής

Με τεχνική ποινή στο «Ζοτς» (από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου) ξεκίνησε η τρίτη περίοδος και παραλίγο να υπάρξει και νέος τραυματισμός (Βέσελι), με τον Παναθηναϊκό να επιχειρεί να ξαναζεστάνει τις μηχανές. Ο Μπουρούσης ωστόσο ως... ενθύμιο πολέμου είχε ήδη δέσει το γόνατό του! Με τον Νίκολς καθοδηγητή ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ξανά (51-41 στο 25') και ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ το πανηγύριζε δεόντως. Τα επιθετικά όπλα της Φενέρ (Σλούκας, Ντίξον, Ντατόμε, Βέσελι, Ούντοχ), η βασική της πεντάδα δηλαδή, όλοι παρέμεναν σε κακή βραδιά, κάτι που ο Παναθηναϊκός το χρωστούσε στην άμυνά του και την ενέργεια στο παιχνίδι του. Η παρουσία τυ πάντοτε δυνατού στις μονομαχίες Αντιτς έκανε ακόμη σκληρότερες τις κόντρες εντός κι εκτός φροντ λάιν με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την τρίτη περίοδο στο υπέρ του 61-52 και μοναδικό παίκτη ως τότε και των δύο ομάδων φορτωμένο με 4 φάουλ τον Σίνγκλετον.

Ηγέτες, Καλάθης και «Μπουρού»

Ο Φώτσης μαζί με τον Μπουρούση προσέφεραν το κάτι παραπάνω, εκεί ακριβώς που ο Παναθηναϊκός το χρειαζόταν, όπως και ο Καλάθης, το βασικό κουμάντο της ομάδας δηλαδή κι ενώ ο Πασκουάλ δεν χρειάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα στην περιφέρεια, προτιμώντας να αφήσει τον Παππά στον πάγκο, έναν εκ των πρωταγωνιστών προηγούμενων ματς, αφού όλα από άποψη ροής κυλούσαν ρολόι για τον Παναθηναϊκό (71-57 στο 34'). Να σημειωθεί πως ειδικά στο μαρκάρισμα του Μπουρούση επιστρατεύτηκε... η μισή Φενέρ, ακόμη και κατά πολύ κοντύτεροί τυ παίκτες, όπως ο Κάλινιτς, δείγμα του προβλήματος της τουρκικής άμυνας με αντίπαλο τον Ελληνα ψηλό. Και το θέαμα είχε από νωρίς εδραιωθεί στο ΟΑΚΑ, ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά το... 7ο αστέρι και ο Παναθηναϊκός πήγαινε με πατημένο γκάζι... στο Μιλάνο. Δηλαδή προς την επόμενη αγωνιστική ευρωπαϊκή του υποχρέωση. Με το +9 ένα δίλεπτο πριν το φινάλε, όλα έμοιαζαν ιδανικά. Με το τελικό 81-70 να κλείνει την ιδανική βραδιά για τον Παναθηναϊκό!

Δεκάλεπτα: 23-14, 41-37, 61-52, 81-70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2), Νίκολς 14 (1), Ρίβερς 10 (2), Τζέιμς 4, Μποχωρίδης 1, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 8, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 16 (1).

ΦΕΝΕΡ (Ομπράντοβιτς): Ούντοχ 10, Μαχμούτογλου, Αντιτς 3, Σλούκας 13 (2), Νάναλι 21 (2), Μίντσεφ, Ουγκουρλού, Βέσελι 8, Κάλινιτς 7, Ντίξον 2, Ντουβερίογλου, Ντατόμε 6 (2).

Δείτε το στατιστικό του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα