Τεράστιο μέγεθος ο ΠΑΟ

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες βρεθήκαμε από την… έκπληξη (σύλληψη Μάικ Μπατίστ) σε κατάσταση… σοκ (αποχώρηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου). Πρόδηλο είναι πως υπάρχει πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, κανείς όμως -πλην των διοικούντων- δεν γνωρίζει το ακριβές μέγεθός του. Μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις, μπορούμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα, δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια τί θα γίνει την επόμενη μέρα, ούτε έχουμε λόγο (και γνώση) για να επιμερίσουμε ευθύνες (αν και όπου υπάρχουν). Άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

● Στην ενδοοικογενειακή

κόντρα των Γιαννακόπουλων το τελευταίο που έχει αξία είναι ο Παναθηναϊκός. Διακυβεύονται πολύ σημαντικότερες επιχειρήσεις, υπάρχει ζήτημα με χιλιάδες εργαζομένους, άρα το μπάσκετ (και το γράφουμε εμείς που είμαστε αμιγώς μπασκετικό site) είναι το πρώτο από τα περιττά που θίγονται.

● Ο Παναθηναϊκός είναι τέτοιο μέγεθος που δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ακόμα και αν -προσωπικά δεν δίνω πιθανότητες- αποχωρήσει σύσσωμη η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση. Εδώ υπάρχουν λύσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που δεν έχει ούτε τη διεθνή προβολή, ούτε τις επιτυχίες, ούτε την προοπτική του μπασκετικού, και κοστίζει πολλαπλάσια χρήματα.

● Όσο μεγάλο και αν είναι το άνοιγμα (η "μαύρη τρύπα") στα ταμεία της ΚΑΕ είναι διαχειρίσιμο. Κι αυτό είναι η βάση για να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα. Αυτό, δε, ενισχύει την παραπάνω πεποίθησή μου περί απουσίας αδιεξόδου, ή περί ανοιχτών θυρών διεξόδου.

● Προσωπικά δεν θα επέλεγα να βγάλω τα προβλήματα της οικογένειας στον αέρα, όσο μεγάλη και αν ήταν η πίκρα μου, αλλά δεν μπορώ να ψέξω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επειδή αντιδρά με διαφορετικό από τον δικό μου τρόπο. Αντίθετα, οφείλω να πω ότι ο νεαρός γόνος της οικογένειας υποχρεώνεται (δεν λέω "υποχρεώθηκε", γιατί -όπως και στην περίπτωση των αδερφών Αγγελόπουλων και τη δική τους "αποχώρηση" θα περιμένω να κατακαθίσει η σκόνη για να δω πιο καθαρά την εικόνα και το… μέγεθος της ζημιάς) να διαχειριστεί τόσο εκρηκτικές καταστάσεις, που δεν χειρίστηκαν οι μεγαλύτεροι της οικογένειας.

Ως εκ τούτου, ακόμα και "λανθασμένοι χειρισμοί" δικαιολογούνται, όχι μόνο από το νεαρό της ηλικίας, αλλά και από το βαρύ του φορτίου. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι συστηματικά και με σπουδή αδικεί επικοινωνιακά τον εαυτό του.

● Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι εύκολος στόχος και γίνεται ακόμα πιο εύκολος όταν τον τοποθετήσεις στην άλλη όψη του νομίσματος, που έχει το κεφάλι του Τζίγκερ. Είναι, όμως, υπερβολικά εύκολο να στοχοποιήσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος -με τα καλά και τα στραβά του- κουβαλάει μόνο λάθη από υπερβολική αγάπη για τον σύλλογο, που δεν έχει κρατήσει (εκτός λίγων μηνών) το τιμόνι της ομάδας, που έχει επιλέξει να εκτίθεται και να ακροβατεί χωρίς δίχτυ προστασίας.

● Τέτοιου είδους καταστάσεις μπορεί να λειτουργήσουν είτε αρνητικά και να χαθεί η ηρεμία της ομάδας, να μπει η αγωνία για το αύριο, να αποπροσανατολιστούν παίκτες και κόσμος, είτε θετικά αν υπάρξει συσπείρωση, αν καθένας διαδραματίσει τον ρό

Keywords
Τυχαία Θέματα