"Τελικός" για ΟΦΗ, "παγίδες" για τα φαβορί

Το πολύ μεγάλο παιχνίδι απουσιάζει από το πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο 6/12)... κουτσής 9ης αγωνιστικής (έχει αναβληθεί το παιχνίδι Αετός - Λαύριο), όμως το ενδιαφέρον παραμένει έντονο. Δύο εκ των φαβορί (Αρκαδικός, Δόξα), έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές, σημαντικό παιχνίδι στον Πειραιά, ενώ υψίστης σημασίας είναι η αναμέτρηση του Ηρακλείου. Αναλυτικά:

ΟΦΗ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Θα το χαρακτηρίζαμε ως το παιχνίδι της αγωνιστικής. Στο Ηράκλειο

της Κρήτης ο ΟΦΗ υποδέχεται την Λιβαδειά σε έναν πρόωρο "τελικό" για τους γηπεδούχους. Με πέντε σερί ήττες, η επιστροφή στις επιτυχίες είναι μονόδρομος για τους "μελανόλευκους" οι οποίοι θα μπλέξουν πλέον σε σοβαρές... περιπέτειες αν συνεχίσουν τον αγωνιστικό τους κατήφορο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν σαφώς λιγότερο άγχος και πίεση και με όπλο την ανεβασμένη τους ψυχολογία θα επιδιώξουν να πάρουν ένα "χρυσό διπλό". Αμφίβολη για τον ΟΦΗ η παρουσία του τραυματία Τρεπάλοβατς, ενώ από τη Λιβαδειά μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής στον αγώνα του Βεσκούκη.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Δυνατή δοκιμασία περιμένει στη Βέροια τον Αρκαδικό. Κόντρα στον διψασμένο για νίκη Φίλιππο (μετρά πέντε σερί ήττες), οι Αρκάδες καλούνται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και να δείξουν ότι έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν δίνοντας αξία στη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Εθνικού. Ο Φίλιππος είναι το αουτσάιντερ και το γνωρίζει καλά αυτό... Όμως είναι ικανός να κάνει τη "ζημιά" αν θυμηθεί το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που επέδειξε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στη Καλαμίτσα η Καβάλα θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο της σερί και να παραμείνει σε απόσταση... βολής από τη κορυφή. Κόντρα στο Παγκράτι οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί, δεδομένων των πολλών προβλημάτων του αντιπάλου, μιας και δεν θα αγωνιστούν οι Παππάς και Ψαρόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του ανέτοιμου Δέδε. Οι γηπεδούχοι στηρίζουν πολλά στην έδρα τους αλλά και στη καλή τους ψυχολογία, ενώ το Παγκράτι που μετρά τρεις σερί νίκες δεν έχει την πίεση του "πρέπει" για τη νίκη, γεγονός που παρά τα προβλήματα του το κάνει επικίνδυνο...

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Κερατσινίου ο Εθνικός κοντράρεται με τον Ηρακλή σε μια άκρως ενδιαφέρουσα "μονομαχία" σε "κυανόλευκο" φόντο. Οι Πειραιώτες προέρχονται από ήττα στη Τρίπολη και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες προκειμένου να κρατηθούν στις υψηλές θέσεις, τη στιγμή που ο "Γηραιός", "καίγεται" για βαθμούς αφού έχει... κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις. Μεγάλο πλήγμα για τους φιλοξενούμενους η απουσία του τραυματία Δέσπου (θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα), γεγονός που στερεί από τους φιλοξενούμενους ποιότητα και εμπειρία τη φροντ λάιν.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΨΥΧΙΚΟ: Το Ψυχικό είναι το μεγάλο φαβορί στα Ιλίσια κόντρα στον Ηλυσιακό, όμως αν πάει... εφησυχασμένο κινδυνεύει να πάθει "κάζο". Οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν και κόντρα στο Παγκράτι ότι παρά τα προβλήματα τους, την απειρία και το άκρως νεανικό τους ρόστερ είναι μια ομάδα που σου... βγάζει τα συκώτια για να τη κερδίσεις, πόσο μάλλον μέσα στην έδρα της. Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες με δυσανάλογα μπάτζετ και εντελώς διαφορετικούς στόχους. Πλήρης θα αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι, ενώ από τον Ηλυσιακό θα απουσιάσει και πάλι ο Φακοπουλίδης.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Επίσης ενδιαφέρον παιχνίδι. Στον Λαγκαδά ο Ερμής υποδέχεται τη Δόξα, σε ακόμη ένα ματς "Δαυίδ εναντίον Γολιάθ". Η ομάδα της Λευκάδας είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όμως πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι έχει κάνει καινούργιο ξεκίνημα και ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν. Ο Ερμής είναι αναγκασμένος να παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος προκειμένου να σωθεί και το ίδιο θα κάνει και κόντρα στη Δόξα. "Πληγωμένοι" θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, καθώς έχουν χάσει μέχρι το νέο χρόνο τον τραυματία Μπένα, ενώ αμφίβολη είναι και η παρουσία του Βουτσίτσεβιτς.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα