Συζήτησαν με Μπερτομέου οι ομάδες

Συνάντηση μεταξύ της Ευρωλίγκας και των διοικήσεων των 16 ομάδων της πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (19/12) στη Βαρκελώνη.Συζητήθηκε η εξέλιξη τόσο της Ευρωλίγκας όσο και του Eurocup,όπως και η προοπτική στρατηγικών αποφάσεων για το μέλλον.Οι κύριοι Σταυρόπουλος και Παπαδόπουλος εκπροσώπησαν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Ο ιθύνων νους

της διοργάνωσης ,Τζόρντι Μπερτομέου, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους στοιχεία σχετικά με την νέα εποχή της λίγκας,τους φιλάθλους αλλά και την εμπορική εξέλιξη.Με το 1/3 της αγωνιστικής περιόδου να έχει ολοκληρωθεί, παρατηρήθηκε αρχικά η αύξηση στην προσέλευση του κόσμου, η μεγαλύτερη ταχύτητα του παιχνιδιού καθώς και το γεγονός πως πολλοί αγώνες κρίνονται με μικρή διαφορά.Πράλληλα τονίστηκε πως το. Επίσης, έγινε αναφορά στστην ταυτόχρονη εξέλιξη του Eurocup, σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της Ευρωλίγκας.

Οι ομάδες πήραν την τυπική διαβεβαίωση πως υπάρχει ανάπτυξη στο κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της τάξης του 78% και 34% στις συνεργασίες-marketing, με όλα τα έσοδα να ξεπερνούν τις προβλέψεις για την πρώτη σεζόν της νέας Ευρωλίγκας.Από μέρους τους, οι ομάδες που έδωσαν το "παρών" στάθηκαν στο πως έχει αυξηθεί η ζήτηση των εισιτηρίων, το ενδιαφέρον των φιλάθλων και της τηλεόρασης για την κάλυψη των αγώνων.

Επιπλέον συζήθηκε το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2017-18),ενώ σήμερα θα υπάρξουν επαφές με τα εγχώρια πρωταθλήματα για περαιτέρω διερεύνηση. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνάντηση της διοργάνωσης με τις ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα