Συγκλονιστικός Παναθηναϊκός στο Ζάγκρεμπ... (vid)

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέρασε δια περιπάτου από την «Drazen Petrovic Arena» σκορπίζοντας με 78-60 την Τσεντεβίτα, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που εξουδετέρωσε οτιδήποτε προσπαθούσε να σκαρώσει ο Βέλικο Μρσιτς. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για το «τριφύλλι» στο Τop-16 της Ευρωλίγκας, και η πρώτη μακριά από την Αθήνα,

νίκη που του δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα πλει οφ του θεσμού. Τρομερό παιχνίδι πραγματοποίησε ο «οδοστρωτήρας» Μίροσλαβ Ραντούλιτα με 21 πόντους (3/3 βολές, 9/11 δίποντα, 3 ριμπ., 3 ασίστ και 26 βαθμούς αξιολόγησης) σε σχεδόν 18 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Νικ Καλάθης έφτασε σε ένα εμφατικό double double, έχοντας 10 πόντους (2/3 διπ., 2/2 τριπ) και 10 ασίστ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά και των Τζέιμς Γκιστ (10 π., 7 ριμπ.), Όγκνιεν Κούζμιτς (8 π.) και Τζέιμς Φελντέιν (8 π.). Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στην τρομερή άμυνα των «πρασίνων», οι οποίοι εξουδετέρωσαν τους Τζέικομπ Πούλεν (5 π. με 2/7 σουτ), Τζειμς Ουάιτ (4 π.) και Μίρο Μπίλαν (συνολικά 9 π., με τους οκτώ να έρχονται στο πρώτο εξάλεπτο της αναμέτρησης), αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να σουτάρουν 13/39 δίποντα και 7/23 τρίποντα. Μοναδικός παίκτης που διακρίθηκε γα την Τσεντεβίτα ήταν ο Φραν Πίπελιτς με 16 πόντους (4/7 τριπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός είχε και την ένθερμη συμπαράσταση των φίλων του, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Αργό τέμπο στο ξεκίνημα...

Ο Παναθηναϊκος μπορεί να ξεκίνησε το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ κάνοντας το πρώτο του λάθος (είχε 10 στο πρώτο ημίχρονο) στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα (μπρος πίσω ο Καλάθης), αλλά έδειξε ότι πήγε στην Κροατία να παλέψει για την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Top-16. Οι «πράσινοι» είδαν τον Φελντέιν να πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους (2-8 στο 3’), μην μπορώντας ωστόσο να σταματήσουν τον εξαιρετικό Μπίλαν, ο οποίος με 4/4 δίποντα ήταν ο μοναδικός που σκόραρε στα πρώτα οκτώ λεπτά για την Τσεντεβίτα. Ο Γιάνκοβιτς με μακρινό δίποντο έδωσε αέρα έξι πόντων στο «τριφύλλι», αλλά ο Ζγκάνετς με βολές και ο Πούλεν με τρίποντο, βρίσκοντας ελάχιστο χώρο μπροστά στον Καλάθη, μείωσαν σε 13-14 για την ομάδα τους, με την 1η περίοδο να ολοκληρώνεται με 13-18 χάρη σε εξαιρετική συνεργασία του Καλάθη με τον Διαμαντίδη, και τον αρχηγό να πετυχαίνει γκολ-φάουλ. Αρνητικό τα δυο γρήγορα φάουλ των Ραντούλιτσα και Κούζμιτς, και τα τρία επιθετικά με τα οποία χρεώθηκε ο Παναθηναϊκός.

«Πράσινο» πάρτι του «Ραντούλα» και εξοντωτική άμυνα...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Διαμαντίδη να σερβίρει μόνο όπως αυτός γνωρίζει στον Κούζμιτς, με τον Σέρβο ψηλό να καρφώνει για το 13-20 στο 9’45’’, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει το επόμενο του καλάθι, και πάλι με κάρφωμα, αυτή την φορά από τον Ραντούλιτσα, σχεδόν 3 λεπτά μετά (6’48’’), για το 16-22. Στο προηγούμενο διάστημα ο εκνευρισμένος Διαμαντίδης είχε προλάβει να χρεωθεί με 3ο φάουλ, με το τρίτο να είναι το αντιαθλητικό πάνω στον Ουόλκερ. Ο Καλάθης με πέντε συνεχόμενους πόντους (τους πρώτους του) έδωσε αέρα 11 πόντων στους «πράσινους» (16-27), με τον Ραντούλιτσα να αναλαμβάνει δράση, και με συνεχόμενους πόντους (7 μαζεμένους) να ανεβάζει την διαφορά στο +14 (20-34), έχοντας κερδίσει και το 3ο φάουλ του Μπίλαν. Ο Φελντέιν με τρίποντο έφερε την απόσταση μεταξύ των δυο ομάδων στην μεγαλύτερη τιμή της (20-37), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 22-39, και την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει δεχθεί μόλις 9 πόντους στην 2η περίοδο. Συνολικά οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 8/22 δίποντα, 1/10 τρίποντα, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 13/19 δίποντα, και 18 ριμπάουντ, χωρίς να πάρει ούτε ένα επιθετικό.

Ως και το +30 η διαφορά...

Με τον ίδιο πειστικό αλλά και συνάμα πιεστικό ρυθμό μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ και στην τρίτη περίοδο, και κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά στο +20 (22-42) με τρίποντο του Γκιστ, με τον Ραντούλιτσα να στήνει ένα ασύλληπτο πάρτι στην ρακέτα των γηπεδούχων και με συνεχόμενες δημιουργίες του Καλάθη έφερε την ομάδα του στο +27 (26-53), με τον Φώτση να τις δίνει διαστάσεις, ανεβάζοντας την και στο +30 (26-56). Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με 36-60, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις με τρίποντα του Πίλεπιτς.

Στο ρελαντί...και χρόνο στους Παπαγιάννη, Μποχωρίδη!

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η 4η περίοδο, δηλαδή με τον Ραντούλιτσα να σκοράρει συνεχώς για τον Παναθηναϊκό και τον Πίλεπιτς να έχει στήσει τον δικό σκηνικό έξω από την γραμμή των 6.75, με αποτέλεσμα η Τσεντεβίτα να μειώσει την διαφορά μετά από αρκετή ώρα κάτω από τους είκοσι πόντους (47-66), με το «τριφύλλι» να απαντάει εκ νέου, και με τρίποντα από Φώτση και Γκιστ να την ξανά ανεβάζει στο +26 (50-76). Ο Ουόλκερ με τα πρώτα του μακρινά σουτ προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα για την ομάδα του, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 60-78, με τον Σέρβο προπονητή του Παναθηναϊκού να περνάει στο παρκέ και τους Παπαγιάννη, Μποχωρίδη, με τον πρώτο να πετυχαίνει και ένα όμορφο χουκ.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Μρίσιτς): Πούλεν 5 (1), Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίπελιτς 16 (4), Ζγκάνετς 8, Ουόκερ 7 (2), Μούσα, Μπιλάν 9, Μαζαλίν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 21, Παππάς, Φελντέιν 8, Κούζμιτς 8, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10, Παπαγιάννης 2, Καλάθης 10 (10 ασίστ).

Για να δείτε το στατιστικο ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα