Στη «Λόκο» το μέγα «θρίλερ»!

Στο πιο «επεισοδιακό» παιχνίδι των play-offs μέχρι τώρα, η Λοκομοτίβ Κουμπάν «άνοιξε το σκορ» στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας με 66-61. Σε ένα ματς που κρεμόταν από μια «κλωστή» από την αρχή μέχρι το φινάλε, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εκείνοι που έμελλε να «χαμογελάσουν», αν και οι «Μπλαουγκράνα» έδειχναν να έχουν φέρει τον αγώνα στο ρυθμό τους. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ομάδες έστειλαν το «μήνυμα» για μια σειρά, η οποία θα είναι... ακατάλληλη για καρδιακούς.

Ο Άντονι Ράντολφ ήταν συγκλονιστικός για τους νικητές, με double

double 17 πόντων και 10 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ είχε ο Μάλκολμ Ντιλέινι. Οι 13 πόντοι που πέτυχαν οι Τζάστιν Ντόελμαν (9 στην πρώτη περίοδο) και Πάου Ρίμπας ξεχωριστά, καθώς και οι 10 του Άλεξ Αμπρίνες, δεν αρκούσαν στο σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ. Η απουσία του Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, αποδείχθηκε σημαντική για τους ηττηθέντες.

Από πολύ νωρίς, το παιχνίδι πήγε σε πολύ χαμηλό ρυθμό και η νευρικότητα των δύο ομάδων φαινόταν από το σκορ των πρώτων επτά λεπτών, το οποίο βρισκόταν στο 10-10, με τον Ντόελμαν να έχει σκοράρει τους εννέα εξ αυτών για την Μπαρτσελόνα και τον Ράντολφ να έχει πετύχει τους μισούς για τη Λοκομοτίβ. Όταν μπήκαν στην «εξίσωση» οι Σατοράνσκι και Ρίμπας, οι οποίοι «έσπασαν» την επιθετική «μονοτονία» της ομάδας τους, τότε οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα μικρό έστω προβάδισμα, πηγαίνοντας στους πάγκους για τη διακοπή πριν τη δεύτερη περίοδο (17-19).

Ο ρυθμός του αγώνα, ήταν ιδανικός για να περνά η μπάλα στους ψηλούς της καταλανικής ομάδας, με τους Τόμιτς και Σάμιουελς να κάνουν εξαιρετική δουλειά και να δίνουν «αέρα» εννέα πόντων στην ομάδα τους στα μέσα της δεύτερης περιόδου, την ώρα που η «Λόκο» σούταρε με 1/11 στα τρίποντα (19-28). Ένα τρίποντο κι ένα κερδισμένο φάουλ που έφερε στη γραμμή των βολών τον Τζάνινγκ, θα μείωνε την απόσταση παραπάνω από το ήμισυ για τους γηπεδούχους, αλλά οι «Μπλαουγκράνα» διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο, αφού το 3/15 στα σουτ τριών πόντων «πλήγωνε» αφάνταστα τους παίκτες του Μπαρτζώκα (27-33).

Το στοιχείο που κρατούσε σε στενή επαφή με το σκορ τη Λοκομοτίβ, ήταν μάλλον οι εκτελέσεις σουτ από τη γραμμή των βολών, έχοντας 16 μέχρι το 22ο λεπτό, με τον Ράντολφ να ισοφαρίζει με τέσσερις συνεχόμενες σε 35-35. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Ντόελμαν και Αμπρίνες με πέντε αναπάντητους πόντους και, ακόμη και από τη στιγμή που ο Ντιλέινι βρήκε ρυθμό, η «Μπάρτσα» είχε τα κατάλληλα «αντανακλαστικά». Η διαφορά μειώθηκε μέχρι και στην ελάχιστη τιμή υπέρ της, με τον Βεζένκοφ να σκοράρει στη λήξη της τρίτης περιόδου και να διαμορφώνει το 50-53.

Η πίεση της «Λόκο» θα απέδιδε «καρπούς», αφού μια «καραμπόλα» θα ευνοούσε τον Μπρόκχοφ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του μετά από πολλή ώρα (54-53 στο 32'). Από εκείνο το σημείο, η λογική του παιχνιδιού «έδειχνε» πως οι εναλλαγές στο προβάδισμα θα ήταν ο «κανόνας» και κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε, με μια διαφορά δύο κατοχών όσο πλησίαζε το τέλος να μοιάζει με «υποθήκη νίκης», για όποια ομάδα την έπαιρνε. Ένα σχήμα με Αμπρίνες, Αρόγιο και Ρίμπας που ήταν οι καλύτεροι περιφερειακοί της Μπαρτσελόνα στο ματς, θα τη δικαίωνε με αρχική αμφιταλάντευση της «ψαλίδας» μεταξύ ενός και τριών πόντων, αλλά και ο Ντρέιπερ ήταν εξίσου καλός, κάνοντας το 62-61 στα 90 δεύτερα πριν το φινάλε.

Μετά από εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και δυο απανωτά τρίποντα της Μπαρτσελόνα για το προσπέρασμα, ο Ντιλέινι με «περίπατο» προς το καλάθι της «Μπάρτσα» θα έδινε τον πρώτο λόγο στη ρωσική ομάδα, με 31" για τη λήξη (64-61). Ο Αμπρίνες αστόχησε και... η φάση του αγώνα θα έκρινε την έκβασή του, αφού ο Ντόελμαν έκλεψε στην επαναφορά 15" της Λοκομοτίβ, αλλά ήρθε ως «από μηχανής θεός» ο Ντιλέινι για να κλέψει επίσης και να δώσει την μπάλα στο Μπρόκχοφ, ο οποίος θα διαμόρφωνε το τελικό σκορ με λέι-απ, έχοντας μείνει... ξεχασμένος στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Δεκάλεπτα: 17-19, 27-33, 50-53, 66-61

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 11 (1), Σίνγκλετον 9, Ράντολφ 17 (1), Ντρέιπερ 7 (1), Κλαβέρ 7 (1), Μπίκοφ 2, Τζάνινγκ 5 (1), Βορόνοφ, Μπρόκχοφ 8

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 13 (1), Ντόρσει 1, Ρίμπας 13 (1), Αμπρίνες 10 (2), Ναβάρο 2, Βεζένκοφ 2, Σάμιουελς 5, Όλεσον, Αρόγιο 3 (1), Περπέρογλου 2, Τόμιτς 8

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα