Σπύρος Μούρτος στο Basketblog: «Τιμή το να είσαι αρχηγός του Άρη»

Ο Άρης της φετινής σεζόν πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία και παρότι στην Ευρώπη αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες, στην Ελλάδα «στρογγυλοκάθισε» στην τρίτη θέση, μετά την νίκη επί του Απόλλωνα καθώς στην Κρήτη η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρεθύμνου.

Αρχηγός του «Αυτοκράτορα» εδώ και δύο σεζόν είναι ο Σπύρος Μούρτος,

ένας παίκτης που εκτός από πολύτιμο «γρανάζι» στην μηχανή του Άρη, είναι και κάποιος που έχει ζήσει την ομάδα από τα τμήματα υποδομής μέχρι και το αντρικό τμήμα.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketblog χαρακτηρίζει ύψιστη τιμή τη θέση του αρχηγού που του έδωσε ο Δημήτρης Πρίφτης, ενώ ερωτώμενος για το αν θεωρεί πιο σημαντικό το μετάλλιο με την Εθνική Νέων το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου, ή την θέση του αρχηγού στον Άρη, χωρίς δισταγμό απάντησε το δεύτερο εξηγώντας παράλληλα και το γιατί...

Ακόμα μας μιλάει για την πορεία του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναλύοντας την φετινή πορεία των «κίτρινων», ενώ αποθέωσε και τον κόσμο, τον οποίο όλοι στην ομάδα θέλουν στο πλευρό τους στο ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

-Που κρίθηκε η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα;
«Ήταν δύσκολο παιχνίδι σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για εμάς. Ήταν ένα παιχνίδι που στο τέλος έπρεπε να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ γιατί εκεί είχαμε το πρόβλημα, ενώ έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Αυτά και σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα σουτ που βάλαμε στο τέλος, μας έδωσαν την νίκη».

-Το γεγονός πως ο Απόλλωνας έχει εξασφαλίσει την σωτηρία του και ουσιαστικά έπαιζε χωρίς άγχος, έκανε το παιχνίδι ακόμα πιο επικίνδυνο;
«Σίγουρα λόγω αυτού που είπες, το παιχνίδι ήταν λίγο πιο «πονηρό». Πράγματι ο Απόλλωνας δεν είχε να χάσει κάτι καθώς είχε εξασφαλίσει την παραμονή του, όμως εμείς δεν το κοιτάμε έτσι. Πιστεύω πως το παιχνίδι από εμάς κρινόταν και αν πιάναμε καλή απόδοση θα κερδίζαμε, όπως και κάναμε».

-Η νίκη σας αυτή σε συνδυασμό και με την ήττα της ΑΕΚ σας κάνουν να χάνετε πολύ δύσκολα την τρίτη θέση. Είναι μια δικαίωση για εσάς αυτό;
«Όπως είπες δεν έχουμε εξασφαλίσει 100% την Τρίτη θέση, γιατί χρειαζόμαστε ή μια νίκη ή μια ήττα της ΑΕΚ ώστε να τελειώσει το θέμα. Είναι μια δικαίωση γιατί φτάνουμε σε ένα πρωταρχικό στόχο, να εξασφαλίσουμε δηλαδή το πλεονέκτημα της έδρας. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να φτάσουμε τον στόχο που πραγματικά έχουμε».

-Και ποιος είναι αυτός ο στόχος;
«Είναι να τερματίσουμε τρίτοι στο τέλος των «πλέι-οφ». Αυτός είναι ο στόχος μας.

-Και τώρα Ολυμπιακός. Τι θα πρέπει να προσέξει ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι;
«Ο Ολυμπιακός ξέρουμε όλοι το πόσο υψηλού επιπέδου ομάδα είναι. Σίγουρα την δεδομένη στιγμή δεν είναι και στην καλύτερη του κατάσταση και έχει το μυαλό του στην Ευρώπη αρκετά καθώς χρειάζεται το απόλυτο για να περάσει. Το παιχνίδι θα το κοιτάξουμε στα ίσα εμείς και περιμένουμε τον κόσμο να είναι ο έκτος παίκτης μας. Θέλουμε να δούμε πόσο μακριά είμαστε από τέτοιους αντιπάλους και να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος την νίκη».

-Άρα πιστεύεις πως ο Άρης μπορεί να διευρύνει το σερί των νικών του στο 10-0;
«Βεβαίως και μπορούμε. Μέσα στην έδρα μας μπορούμε. Πάντα σεβόμενοι τον αντίπαλο και την αξία του. Μη γινόμαστε παράλογοι».

-Όπως είπες και εσύ πριν, περιμένετε τους φιλάθλους σας να σας υποστηρίξουν, σωστά;
«Οι φίλαθλοι μας και αυτήν την χρονιά είναι εκπληκτικοί. Βλέπετε τι στήριξη έχουμε στα εκτός έδρας και βλέπετε τι στήριξη έχουμε ακόμα και σε ταξίδια πολύ πιο μακρινά στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα πάντως φωνάζουν βροντερό παρών και στα εντός αλλά και στα εκτός».

-Μίλησες για Ευρώπη τώρα. Σας άφησε μια πικρία ο τρόπος με τον οποίο αποκλειστήκατε;
«Όπως είπες, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός είναι το θέμα καθώς η πορεία μας γενικά ήταν πετυχημένη. Μην ξεχνάμε πως πήραμε την πρώτη θέση σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο στο παρα τσακ χάσαμε την πρόκριση. Μας άφησε λοιπόν μια πικρία, αλλά δίνουμε ραντεβού για του χρόνου».

-Είσαι μόλις 25 χρονών και είσαι αρχηγός στον Άρη. Πως είναι το να είσαι αρχηγός σε μια τόσο νεαρή ηλικία σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας;
Είναι ύψιστη τιμή το να είσαι αρχηγός του Άρη. Είναι μια θέση που μου ανέθεσε πέρσι ο κόουτς Πρίφτης. Το ανέλαβα ξέροντας την βαρύτητα αυτής της θέσης, αλλά και ξέροντας ποιος είμαι εγώ, γνωρίζοντας και πόσο μεγάλα ονόματα έχουν περάσει από την θέση που είμαι εγώ τώρα».

-Το μετάλλιο με την Εθνική ομάδα, ή το ότι είσαι αρχηγός στον Άρη ξεχωρίζεις στην καριέρα σου εσύ;
«Και τα δύο είναι πολύ ξεχωριστά. Σίγουρα ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα είναι πολύ ξεχωριστό συναίσθημα, όμως τότε ήμουν πιτσιρικάς. Να σου πω την αλήθεια οι στιγμές που ζω τώρα σαν αρχηγός του Άρη είναι πιο ξεχωριστές για μένα».

-Μιλήσαμε για την Εθνική νέων. Αυτή των ανδρών είναι στο μυαλό σου; Έστω στο πίσω μέρος…
«Είναι κάτι πολύ μακρινό αυτό για μένα. Δεν το σκέφτομαι καν αυτή τη στιγμή, δεν είναι κοντά για μένα αυτό. Αυτή τη στιγμή είμαι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα του, για τον προπονητή του και μόνο αυτό υπάρχει στο μυαλό μου. Τίποτε άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα