Σφαιρόπουλος: "Η άμυνα ήταν αυτή που θέλαμε"

Άκρως ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την νίκη επί της Κηφισιάς. Μάλιστα ο Έλληνας κόουτς σχολίασε πως το ρεκόρ του μηδενικού παθητικού σε ένα δεκάλεπτο δεν ήταν επιδίωξη του και ούτε τον απασχολεί, παρά μόνο επειδή έγινε σωστά η δουλειά στο αμυντικό κομμάτι.

Αναλυτικά:

“Ήταν ένα παιχνίδι που εμφανιστήκαμε απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτό που έπρεπε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ξεκινήσαμε καλά ιδίως στην επίθεση και ειδικά στην πρώτη περίοδο, ενώ και συνολικά κάναμε ένα πολύ παραγωγικό παιχνίδι. Η άμυνα μας ήταν αυτή

που θέλαμε. Απόδειξη ήταν για μένα για το πώς πρέπει να παίζουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη συγκέντρωση στην άμυνα και τη διάθεση που έδειξαν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την εμφάνιση και τις πολλές φάσεις που προσφέραμε στον κόσμο. Τον ευχαριστούμε που ήρθε και νομίζω τον αποζημιώσαμε ενόψει και των δύσκολων αγώνων που έρχονται”.

Το σχόλιο του για το αμυντικό ρεκόρ του Ολυμπιακού ήταν: “Το ρεκόρ δεν το κατάλαβα. Εγώ κατάλαβα μόνο ότι παίξαμε καλή άμυνα, πως αντιδράσαμε σωστά στην άμυνα και το συνειδητοποιείς μετά. Κοιτάς εκείνη τη στιγμή μόνο τι λάθη κάνεις, τι πρέπει να διορθώσεις και πως αντιμετωπίζεις κάθε επίθεση. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν τα ρεκόρ. Μόνο να ακολουθούμε το πλάνο μας και να παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα παιχνίδια που ακολουθούν”.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: “Συγχαρητήρια στην Κηφισιά που ήρθε εδώ για να παλέψει. Εμείς θέλαμε να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλή άμυνα από την αρχή. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το κάναμε. Στο τρίτο δεν δεχθήκαμε πόντο και ίσως στο τέταρτο να χαλαρώσαμε λίγο”.

Σχετικά με το τρίτο δεκάλεπτο τόνισε: “Στο τέλος της περιόδου το καταλάβαμε, όταν το επισήμαναν ο κόουτς και οι συνεργάτες του. Εμείς είχαμε στο μυαλό μας να παίξουμε καλή άμυνα. Μπορεί βέβαια να παίξεις καλή άμυνα, αλλά να δεχθείς πόντους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα