Σερβία: «Χάλασε» το πάρτι η Παρτιζάν!

Αυτή την φορά, ήταν η σειρά της Παρτιζάν να πανηγυρίσει και να «σοκάρει» τον «αιώνιο» της αντίπαλο! Οι «Γκρομπάρι», κέρδισαν με 75-72 ως φιλοξενούμενοι στην «Χάλα Πιονίρ» τον Ερυθρό Αστέρα και μείωσαν σε 2-1 τη μεταξύ τους σειρά για τους τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος, «καταστρέφοντας» το πάρτι τίτλου που είχε στηθεί από τους «ερυθρολεύκους της Σερβίας», οι οποίοι είδαν τον Σιμόνοβιτς και τον Λάζιτς να αστοχούν στην τελευταία φάση του αγώνα έξω από τη γραμμή των 6.75, για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Η Παρτιζάν βέβαια, κόντεψε να «χύσει την

καρδάρα με το γάλα», καθώς μετά από ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, όπου έμοιαζε να πατά πιο δυναμικά στο παρκέ, είχε καταφέρει να προηγηθεί με διαφορά 15 πόντων, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, χάρη σε καλάθι του Αρανίτοβιτς (52-65). Έκτοτε, ξεκίνησε μια τρομερή αντεπίθεση από τη μεριά των παικτών του Ντέγιαν Ράντονιτς, οι οποίοι με επιμέρους σκορ 18-8, μείωσαν σε απόσταση τριπόντου και με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει. Ο Ουίλσον ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, αλλά η απάντηση του Σιμόνοβιτς ήταν άμεση για το 72-75. Η πίεση του Ερυθρού Αστέρα έφερε αποτέλεσμα, καθώς ο Μούριτς έχασε την μπάλα και δόθηκε «διπλή» ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Σιμόνοβιτς και ο Λάζιτς, ωστόσο, δε βρήκαν στόχο και η Παρτιζάν κέρδισε την ελπίδα.

Οι νικητές είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Τζόουνς και Βελίτσκοβιτς, με αμφότερους να σκοράρουν 13 πόντους και μαζί να κερδίζουν 10 ριμπάουντ. Για τον Ερυθρό Αστέρα, κορυφαίος ήταν για ακόμη μια φορά ο Μάικ Ζίρμπες, με double double 19 πόντων και 11 ριμπάουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα