Σε Ιταλία, Σερβία και Φιλιππίνες τα Προολυμπιακά τουρνουά

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν και η FIBA ανακοίνωσε ότι η Ιταλία, η Σερβία και οι Φιλιππίνες θα διοργανώσουν τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά από τα οποία θα προκύψουν οι τρεις τελευταίες ομάδες για Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Ρίο.

Οι... παρενέργειες αυτής της επιλογής είναι οι εξής: Η ανάθεση διοργάνωσης σε δύο ευρωπαϊκές χώρες που είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή

τους στο Προολυμπιακό τουρνουά, σημαίνει ότι πήραν... προαγωγή η Λεττονία και η Κροατία, για να συμμετάσχουν και ασυτές, βάσει της κατάταξης του πρ΄σοφατου Ευρωμπάσκετ, από το οποίο δεν είχαν προκριθεί απευθείας. Το ίδιο ισχύει και για τον Λίβανο από την Ασία.

Κάτι ακόμα σημαντικό για την Εθνική μας είναι ότι αν ισχύσει το ότι Γαλλία, Σερβία και Ελλάδα θα τεθούν επικεφαλής των τριών τουρνουά βάσει της παγκόσμιας κατάταξης, τότε αποκλείεται να κληρωθούμε στη Σερβία, άρα την επόμενη Τρίτη θα περιμένουμε να μάθουμε αν θα παίξουμε στην Ιταλία ή, στις Φιλιππίνες.

Αναλυτικά οι εθνικές ομάδες πουν θα λάβουν μέρος είναι οι: Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Τσεχία, Κροατία, Λετονία (από Ευρώπη), Καναδάς, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο (από Αμερική), Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη (από Αφρική), Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία, Λίβανος (από Ασία) κι η Νέα Ζηλανδία (Ωκεανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα