Πήρε τη «μάχη» της... επιβίωσης η Νταρουσάφακα (vid)

Οι δύο ομάδες που εμφανίστηκαν στο παρκέ, ήξεραν ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ελάχιστες ελπίδες θα είχαν και πάλι για την πρόκριση στα play-offs. Όσο ζει κάποιος, όμως, ελπίζει και αυτό ισχύει για την Νταρουσάφακα, η οποία πήρε το «διπλό» με 83-77 επί της Τσεντεβίτα και έριξε στο «καναβάτσο» την κροατική ομάδα. Σε ένα παιχνίδι συναρπαστικό σε εξέλιξη, με το μομέντουμ και το προβάδισμα να αλλάζει ουκ ολίγες φορές, η καλή άμυνα των τελευταίων δύο λεπτών από τους παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι και η «τρέλα» του Σκότι Ουίλμπεκιν, θα έκριναν τον αγώνα υπέρ των Τούρκων.

Ο

Μάρκους Σλότερ, είχε κάνει νωρίτερα εξαιρετική δουλειά, με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ 16 πόντους πρόσθεσε ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι. Ο ήρωας των νικητών, έφτασε τους οκτώ πόντους, με τέσσερις εξ αυτών βέβαια να έχουν «γείρει» το ματς για την ομάδα του. Ένα ακόμη τρομερό ματς του Τζέικομπ Πούλεν με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ και τρεις ασίστ, δεν έφτανε για τους γηπεδούχους, όπως και οι 13 πόντοι που σημείωσε ο Μίρο Μπίλαν.

Το αρχικό 4-0, έγινε 4-8 «αστραπιαία» από τους παίκτες του Μαχμούτι, με τους Ερντέν και Χαραγκόντι να επιβάλλουν τον νόμο τους κάτω από το καλάθι. Μαζί τους, ήταν εξαιρετικός ο Ρέντινγκ, ενώ Ουίλμπεκιν και Γιαγκμούρ προσέφεραν λύσεις, ώστε να λήξει η πρώτη περίοδος σε αυτή τη διαφορά (19-24).

Η Νταρουσάφακα συνέχισε να έχει το μομέντουμ μέχρι το 12ο λεπτό, όταν με την ευστοχία της έξω από τη γραμμή των 6.75 και τον Πρέλντζιτς να προστίθεται στην «εξίσωση», τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά, έφερε την απόσταση σε διψήφιο νούμερο (21-32). Πούλεν και Ουάιτ, αποφάσισαν να «σπρώξουν» την ομάδα τους και την οδήγησαν σε ένα επιμέρους σκορ 11-3, με το οποίο η διαφορά μειώθηκε στους 3 πόντους, στα μέσα της δεύτερης περιόδου (32-35). Αυτή την φορά, Σλότερ και Μαρκοϊσβίλι θα «ξεμπλόκαραν» την τουρική ομάδα, ώστε να οδηγηθεί προηγούμενη στα αποδυτήρια με 38-43.

Οι Κροάτες επέμειναν και, έχοντας ως καταλύτες τους Πούλεν και Μπίλαν, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 44-44, λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Μπίλαν, μάλιστα, έδωσε στο 25ο λεπτό, προβάδισμα με 48-47, ύστερα από πολλή ώρα για την ομάδα του, αλλά η Τσεντεβίτα δεν κατάφερε να κυριαρχήσει. Οι εναλλαγές στη θέση του «οδηγού» και οι ισοπαλίες, έγιναν ο κανόνας και οι δύο πλευρές μπήκαν στην τελευταία περίοδο, έχοντας ανοικτούς λογαριασμούς με το 61-59 που διαμορφώθηκε από εύστοχο ζευγάρι βολών του Αράποβιτς στα 6" πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Χαρακτηριστικό των πολλών αλλαγών που υπήρξαν στο προβάδισμα, ήταν το γεγονός ότι διαφορά που να υπερκαλύπτει μια επίθεση, δημιουργήθηκε μόλις στο 35ο λεπτό, όταν ο ασταμάτητος Σλότερ σημείωνε το 63-68, έχοντας μπει σαν «ταύρος εν υαλοπωλείω» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Απέναντι σε μια άμυνα που αρχικά τους μπέρδεψε με τα «τρικ» του Μαχμούτι, οι παίκτες του Μίρσιτς κατάφεραν να λύσουν τους γρίφους και να αντιδράσουν, με τους Πούλεν και Μπίλαν να «σαλπίζουν» νέα αντεπίθεση και τον Ουάιτ να κάνει το 69-68, με 2:35 για το φινάλε. Η ιστορία των... εναλλαγών συνεχίστηκε από εκεί που είχε σταματήσει, μέχρι που ο Ουίλμπεκιν έδωσε τον πρώτο λόγο στην Νταρουσάφακα, με καλάθι-φάουλ και εύστοχη συμπληρωματική βολή που διαμόρφωσε το 75-79, 61 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή.

Ο ίδιος παίκτης, θα απαντούσε με το ίδιο «νόμισμα» στο παλικαρίσιο καλάθι του Πούλεν, στα 30" και διατήρησε την διαφορά των τεσσάρων πόντων (77-81). Ο Πούλεν αστόχησε στο σουτ που θα τη μείωνε στην ελάχιστη τιμή κι εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, καθώς η Νταρουσάφακα κυκλοφόρησε ιδανικά την μπάλα, αποφεύγοντας το φάουλ και βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» με καλάθι του Μπιέλιτσα.

Δεκάλεπτα: 19-24, 38-43, 61-59, 77-83

Τσεντεβίτα (Μίρσιτς): Πούλεν 26 (3), Ουάιτ 4, Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 6, Ζγκάνετς, Ουόκερ 3 (1), Μπίλαν 13, Γκόρντιτς 11 (1), Ζόριτς 4, Αράποβιτς 8

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 8, Γιαγκμούρ 6 (1), Ρέντινγκ 10 (2), Ερντέν 8, Μαρκοϊσβίλι 16 (4), Γκόρντον 3, Σλότερ 17, Χαραγκόντι 8 (2), Μπιέλιτσα 4, Πρέλντζιτς 3

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα