Πήρε κι άλλο ρωσικό «σκαλπ» η Λαμποράλ...

Μετά την ήττα στο ΣΕΦ, η Λαμποράλ Κούτσα «ξέσπασε» στη Χίμκι, την οποία «συνέτριψε» με 98-83 κι έκανε ένα σπουδαίο «βήμα» για την πρόκριση στα play-offs της Ευρωλίγκα. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί δέχθηκε... με ευχαρίστηση το «δώρο» της Μπάμπεργκ που προηγουμένως κέρδισε τον Ολυμπιακό στο «νήμα», αλλά και επειδή πήρε τη διαφορά από την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις, έχοντας χάσει με διαφορά 8 πόντων στη Μόσχα. Όλα κρίθηκαν,

ουσιαστικά, στο εκπληκτικό δεύτερο μέρος των παικτών του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, όπου οι αντίπαλοί τους, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό τους.

Τρομεροί για τους Βάσκους, ήταν οι Φαμπιάν Κοζέρ και Ντάριους Άνταμς με 17 πόντους έκαστος και το δεύτερο να έχει μοιράσει και 6 ασίστ, ενώ καθοριστικός για άλλη μια φορά ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, με double double 16 πόντων και 13 ριμπάουντ, δίνοντας κι έξι έτοιμα καλάθια. 13 πόντους με 4/5 σουτ και 2/2 βολές, πέτυχε ο Ντέιβις Μπέρτανς. Οι 19 πόντοι με 6 ασίστ του Αλεξέι Σβεντ και οι 18 πόντοι με 5 ριμπάουντ του Πολ Ντέιβις, δεν ήταν αρκετοί για τους ηττηθέντες.

Το «πνεύμα» αυτοσχεδιασμού που διαθέτει ο Άνταμς και οι αθλητικές ικανότητες του Χάνγκα, ήταν τα στοιχεία που θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Περάσοβιτς, βλέποντας τον Μπουρούση να μην ξεκινά δυναμικά. Από την πλευρά της, η Χίμκι αξιοποίησε τη δυναμική της στη ρακέτα, με τον Ντέιβις να δεσπόζει και τον Μπουν να εντυπωσιάζει, ενώ ο Σβεντ έδωσε επίσης ένα δείγμα των γνωστών του «εμπνεύσεων», ώστε να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 21-24.

Η ειδοποιός διαφορά των πρώτων τεσσάρων λεπτών του δευτέρου δεκαλέπτου, ήταν η ανοδική τάση του Μπουρούση, ο οποίος έφτασε άμεσα τους 10 πόντους κι έβαλε μπροστά τη βασκική ομάδα, με 33-32. Από εκείνο το σημείο, ακολούθησαν ουκ ολίγες εναλλαγές στο «τιμόνι του οδηγού», στο οποίο τελικά έμελλε να καθίσουν οι Ρώσοι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, με τον τρομερό Ντέιβις να σημειώνει το δωδέκατο πόντο του, για το 45-46 του ημιχρόνου, σε ένα πρώτο εικοσάλεπτο «χορταστικό».

Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ανήκε στον Κοζέρ, ο οποίος έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του, όντας αρκετός για να αντιπαρατεθεί στους Σβεντ και Ντέιβις και με τον φρενήρη ρυθμό να αρχίζει να ευνοεί ξεκάθαρα τη Λαμποράλ (51-50 στο 23'). Αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο, όταν οι Άνταμς και Χάνγκα επανήλθαν δριμύτεροι με τη βοήθεια του εξαιρετικού Μπλάζιτς, για να έρθει να σκοράρει τους πρώτους τρεις πόντους του ο Τιλί και να φέρει την απόσταση στο +9 (61-52 στο 26'). Αυτός που πρωταγωνιστούσε, όμως, και ήταν πραγματική απόλαυση, ήταν ο Κοζέρ, ο οποίος «εκτόξευσε» σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά, με το «μέτωπο» του αβαντάζ στους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων να μαίνεται εξίσου με την υπόθεση νίκης (72-61).

Η δεύτερη τελείωσε ουσιαστικά στα μέσα της τελευταίας περιόδου, όταν Μπουρούσης και Μπέρτανς πήραν... φόρα για να φέρουν την απόσταση στα «πρόθυρα» των 20 πόντων (85-66). Μοναδικό θέμα που απέμενε, επομένως, ήταν εκείνο της τελικής διαφοράς κι εκεί η Χίμκι έδειξε μερικά αρχικά «σημάδια» αντίδρασης, με τον Σβεντ να συμπαρίσταται στον Κόπονεν και να μειώνει στο -14 σε επιμέρους σκορ 5-10 των φιλοξενούμενων, με τρία λεπτά να απομένουν (90-76). Ένα νέο τρίποντο του Σβεντ, με 85 δευτερόλεπτα να απομένουν, θα ανάγκαζε σε τάιμ-άουτ τον Περάσοβιτς, καθώς πλέον η ομάδα του είχε να καλύψει τουλάχιστον 5 πόντους (92-79). Ο Άνταμς και ο Τιλί πήγαν διαδοχικά στη γραμμή των βολών, και από εκεί επικύρωσαν το θρίαμβο της Λαμποράλ.

Δεκάλεπτα: 21-24, 45-46, 72-61, 98-83

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 7 (1), Κοζέρ 17 (3), Χάνγκα 12, Μπουρούσης 16 (2), Μπλάζιτς 9 (1), Ντιοπ 2, Τιλί 5 (1), Άνταμς 17 (1), Μπέρτανς 13 (3)

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 6, Σβεντ 19 (3), Ντράγκιτς 4, Μπουν 9, Κόπονεν 15 (3), Βιάλτσεφ 9 (3), Μόνια 3 (1), Ντέιβις 18

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα