Πήρε Αντόνοφ η ΤΣΣΚΑ (pic)

Την πρώτη της μεταγραφή έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία, μετά την ανανέωση προπονητή και βασικών παικτών, ήρθε σε συμφωνία με τον Σεμέν Αντόνοφ κι έδωσαν τα χέρια. O 26χρονος φόργουορντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο, με οψιόν ανανέωσης τη σεζόν 2018-19.

Ο Αντόνοφ ήρθε από τη Νιζνί, στην οποία βρισκόταν από το 2010. Το 2014 έφτασε μέχρι τους τελικούς της VTB League, έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague

κι έφτασε στο Top16. Φέτος, είχε συνολικά, σε 18 αγώνες στο Eurocup, μέσο όρο 13.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 0.7 κλεψίματα ανά παιχνίδι σε 28:03 συμμετοχής, ενώ σε 32 ματς στη VTB, 12.4 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 0.3 κλεψίματα.

Επίσης, είναι στέλεχος της Εθνικής Ρωσίας, με την οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ (2011) και Ολυμπιακούς Αγώνες (2012).

Ο Δημήτρης Ιτούδης είπε: "Δεν είναι μυστικό να πούμε ότι η ομάδα ήθελε τον Αντόνοφ, πριν το πρώτο μου χρόνο στην ΤΣΣΚΑ. Είναι ώριμος παίκτης, οικογενειάρχης, καλός χαρακτήρας κα θέτει υψηλά στάνταρς σε καθημερινή βάση στη δουλειά του. Ο Σεμέν είναι στην κατάλληλη ηλικία, όπου αναμένουμε να δουμε τον καλύτερό του εαυτό, την ευστροφία του να καλύπτει τις θέσεις 3 και 4, που είναι πολύ σημαντικό, Μιλήσαμε ιδιαιτέρως και του εξήγησα τι είναι η ΤΣΣΚΑ. Είναι έτοιμος να αποδεχτεί οποιονδήποτε ρόλο και να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει η ομάδα. Καλωσορίζουμε το Σεμέν στην οικογένεια της ΤΣΣΚΑ, ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί".

Ο Αντόνοφ ανέφερε: "Ευχαριστώ και τη Νιζνί και την ΤΣΣΚΑ που η μεταγραφή ήταν ομαλή. Ευχαριστώ τη Νιζνί για τα 6 απίστευτα χρόνια. Είμαι χαρούμενος που κάνω το παραπάνω βήμα στην καριέρα μου. Εφόσον με κάλεσε η ΤΣΣΚΑ, σημαίνει ότι το απέδειξα το παιχνίδι μου. Το έργο μου τώρα είναι να ικανοποιήσω τις προσδοκίες".

Forward Semen Antonov (27 y.o., 202 cm) signed 2-year contract with our team including the option for 2018-19 season pic.twitter.com/2itcEJfu91

CSKA Moscow (@CSKABasketball) June 17, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα