Πεδουλάκης Vs Αργύρης

"Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα, η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται, με τη στρατιά που κατεβαίνει προς το κίτρινο ποτάμι…".
Ο Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ περιέγραψε με μοναδικό (και διαχρονικό) τρόπο αυτό που (για εντελώς διαφορετικούς, σαφώς λιγότερο δραματικούς) θα βιώσει αύριο ο Αργύρης Πεδουλάκης: Την καρδιά του να χωρίζεται στα… δύο. Γιατί θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα που αποτέλεσε το πρώτο (και μεγάλο) αθλητικό του σπίτι.

Τί κι αν έχει κοουτσάρει τόσες ομάδες (Μακεδονικό, Πανελλήνιο, Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ,

ΑΕΚ), ούτε μια φορά δεν βρέθηκε απέναντι στο Περιστέρι. Στο... δικό του Περιστέρι. Δεν το θέλησε η... μοίρα. Όχι πριν βρεθεί εκεί που άξιζε, όταν άφησε τον πάγκο και... πέρασε το ποτάμι.

Το έχει κάνει ως παίκτης, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού (άλλωστε είναι και οι δύο ομάδες που έπαιξε σε όλη την καριέρα του), μάλιστα ως συμπαίκτης του Αντόνιο Ντέιβις είχε κάνει εντυπωσιακό παιχνίδι κόντρα στους "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" πετυχαίνοντας (αν η μνήμη μας δεν λαθεύει) κάτι σαν 21 πόντους. Φαίνεται πως το έχει το... ριζικό του να επιστρέφει ως αντίπαλος στο Περιστέρι, ντυμένος στα "πράσινα".

Τότε ήταν… παιδί ακόμα και τα συναισθήματα μπορεί να ήταν έντονα, δεν ήταν όμως τόσο βαθιά. Τώρα θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αφού -είπαμε- η… μισή (και παραπάνω) καρδιά είναι στο Περιστέρι κι εκεί θα είναι πάντα.

Θα είναι σίγουρα… παράξενη Κυριακή. Προφανώς δεν θα… γραφτεί στην ιστορία του πλανήτη. Δεν θα πάρει τη θέση της δίπλα στις 2 Δεκεμβρίου 1956, όταν ο Τσε Γκεβάρα έφτασε με τον Φιντέλ Κάστρο και τους αντάρτες του στην Κούβα, για να πολεμήσουν τον δικτάτορα Φουλσένσιο Μπατίστα. Δεν θα πάρει καν τη θέση της δίπλα στην... μπασκετική ιστορία της χώρας, όπως το γεγονός ότι στις 2 Δεκεμβρίου 1979 ο Νίκος Γκάλης έκανε την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους με την ομάδα του Άρη.

Είναι, όμως, από αυτές τις Κυριακές που δεν θα ξεχάσει. Όπως καλό θα είναι να μην ξεχάσει να πάει στον… αντίπαλο πάγκο, αυτό των φιλοξενούμενων, αφού η συνήθεια μπορεί να τον προδώσει.

Αν η ζωή είναι το άθροισμα των στιγμών, αυτή είναι σίγουρα ξεχωριστή στιγμή στη ζωή του κόουτς του Παναθηναϊκού, που -γνωρίζοντάς τον- ξέρουμε ότι θα μας σούρει τα εξ αμάξης, αφού δεν του αρέσει να προσωποποιείται ένας αγώνας δύο ομάδων, αλλά τί να κάνουμε που δουλειά μας είναι να φωτίζουμε τα πρόσωπα και τις στιγμές που κάνουν έναν αγώνα ιδιαίτερο.

Σεβόμενοι, πάντως, τις απόψεις και τις θέσεις του, επιλέξαμε αντί για την ενότητα "Παναθηναϊκός", να προβάλλουμε το θέμα στα "24 δευτερόλεπτα".

Αντί επιλόγου: Ας ελπίσουμε ότι θα… ελαφρύνει κάπως τη θέση μας το γεγονός ότι δεν καταγράψαμε (στην αναζήτηση περί της δεύτερης μέρας του τελευταίου μήνα του έτους) το γεγονός ότι σαν αύριο το 1985 παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και έφυγε από τη ζωή ο "Πέτρος" ο γνωστός πελεκάνος - σύμβολο της Μυκόνου!

Γιατί μπορεί να δούμε τον Αργύρη Πεδουλάκη να καταφτάνει ως αντίπαλος στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου", δεν πρόκειται να τον δούμε

Keywords
Τυχαία Θέματα