Πασκουάλ: "Έτοιμοι για τον τελικό"

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και τον πρώτο προσωπικό του τίτλο με τη νέα του ομάδα φάνηκε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου του Τελικού του Κυπέλλου.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν σχετικά χαλαρός, περίπου 24 ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης και θέλησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του, σχολιάζοντας παράλληλα τα σημεία στα οποία θα κριθεί ο αγώνας.

Αναλυτικά

τα όσα είπε:

Για τον τελικό: «Είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπω τέτοια ανυπομονησία ενόψει ενός τελικού. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε τον πρώτο τελικό της σεζόν. Εχουμε φτάσει με χαρά και ανυπομονησία εδώ και γνωρίζουμε καλά ότι θα είναι δύσκολο και ωραίο ματς. Ίναι μια μεγάλη πρόκληση και απόλαυση να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στην έδρα του Αρη. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Αρης παίζει πολύ καλά ειδικά στην έδρα του και ξέρουμε ότι σε κάθε τελικό πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι και συγκεντρωμένοι».

Για τα συναισθήματα του ενόψει του πρώτου ελληνικού τελικού του: «Το παρελθόν είναι παρελθόν στον αθλητισμό. Κάθε μέρα έχεις τη δυνατότητα να ανέβεις επίπεδο και να κατακτήσεις μια νέα πρόκληση. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έρθει. Προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος, να προετοιμάζω τους παίκτες μου για το επόμενο παιχνίδι. Πάντα με αίσθημα μεγάλου σεβασμού για τον αντίπαλο κόουτς. Όπως είπα είναι μια νέα εμπειρία, μια νέα στιγμή».

Για τα τρίποντα της ομάδας του: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Επίσης από την στρατηγική των αντιπάλων. Μου αρέσει η ομάδα μου να ανοίγεται στο γήπεδο και να τιμωρούμε όποια βοήθεια από την αντίπαλη άμυνα, οπότε δεν είναι κάτι νέο να έχει η ομάδα μου αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις παίκτες στη θέση 5 να σουτάρουν πιο πολλά τρίποντα αν είχες διαφορετικούς παίκτες. Πάντα στόχος είναι να πετύχεις έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλό σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα