«Πασάς» στο ΟΑΚΑ... πριν την πρόκληση της Φενέρ

Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, επιστρέφοντας στις επιτυχίες με το επιβλητικό 85-58 επί των Τούρκων. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, πήραν δύναμη κυρίως από την άμυνα... γρανίτη που είχαν, ώστε να καλύψουν με αρκετές λύσεις στο τρανζίσιον ή ατομικές προσπάθεις, μία ακόμη ευρωπαϊκή βραδιά όπου δεν ήταν ιδανικά τα ποσοστά στο μακρινό του σουτ (5/18 τρ.). Παράλληλα, το ματς αυτό αποτέλεσε ένα επιτυχημένο «τεστ» πριν το μεγάλο παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με την Φενέρμπαχτσε

στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Πέντε «πράσινοι» είχαν δηψήφιο αριθμό πόντων, με τους Νικ Καλάθη, Κέι Σι Ρίβερς και Κένι Γκάμπριελ να είναι εξαιρετικοί με 14 πόντους έκαστος, ενώ από 13 σκόραραν οι Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς. Στο «ναυάγιο» του συνόλου του Εργκίν Αταμάν, επιβίωσε με 15 πόντους ο Μπλέικ Σιλμπ.

Το φιλμ

Τον «τόνο» έδωσε στον Παναθηναϊκό ο Φελντέιν, με καλάθι του στην αρχή και ασίστ στον θετικό και πρωτοεμφανιζόμενο για πρώτη φορά στην πεντάδα Γκάμπριελ, με τους Καλάθη και Νίκολς να βρίσκουν επίσης ρυθμό από κοντά και, παρά την αρχική αστοχία με 0/3 στα σουτ τριών πόντων, η άμυνα έδωσε διψήφιο προβάδισμα (14-4 στο 5'). Ο Σμιθ επιχείρησε να «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του με τις προσωπικές του προσπάθειες, αλλά εκείνος που μάλλον έδωσε «ώθηση» ήταν ο Σιλμπ, που απάντησε στο «κρεσέντο» 10 πόντων του Καλάθη με τρίποντο στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου (20-13).

Ο ίδιος παίκτης, συνέχισε να «πυροβολεί» στη δεύτερη περίοδο και οι 6 παραπάνω κατοχές των «πρασίνων» δε σήμαιναν κάτι λόγω των 0/7 τριπόντων (24-21 στο 13'). Ο «εκρηκτικός» Τάιους πήρε σειρά, αλλά μετά από μερικές θεαματικές του προσπάθειες, η άμυνα με την είσοδο του Σίνγκλετον αντί του αρνητικού Μπουρούση προσαρμόστηκε κι έδωσε τις λύσεις, με τον Ρίβερς να σκοράρει το πρώτο τρίποντο ύστερα από 8 άστοχες προσπάθειες στα 75" πριν τη λήξη του ημιχρόνου (35-27). Με μια ακόμη όμορφη προσπάθεια του Καλάθη, η διαφορά αυτή διατηρήθηκε ως το τέλος του εικοσαλέπτου (39-31).

Στις αρχές της τρίτης περιόδου, οι Σίνγκλετον και Γκάμπριελ θέλησαν να επιβληθούν, με τον δεύτερο δε να είναι ουσιαστικός και στα πρώτα τέσσερα λεπτά να δίνει «αέρα» 16 πόντων στην ομάδα του, που έμοιαζε να δίνει παράσταση νίκης (50-34). Το σκηνικό δεν άλλαζε και παρότι το ποσοστό των τριπόντων παρέμενε κακό, το «τριφύλλι» είχε τον απόλυτο έλεγχο και βρίσκοντας κυρίως λύσεις στο ανοικτό γήπεδο, κατάφερε στα 50’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου να έχει ένα επιβλητικό +21 με γκολ φάουλ του Τζέιμς, με ένα καλάθι των Τούρκων να μην αφαιρεί σαφώς τη σοβαρότητα που επιδείκνυαν οι παίκτες του Πασκουάλ (64-45).

Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού συνέχιζαν να κάνουν «πάρτι» στη ρακέτα, ιδίως αμυντικά με τα ουκ ολίγα «στοπ» στους αντίστοιχους της «Γαλατά», την ώρα που ο Τζέιμς έδειξε ότι έχει βρει πια ρυθμό, με τους γηπεδούχους να μη δίνουν κανένα δικαίωμα ελπίδας στους αντιπάλους τους (78-49 στο 36'). Μερικές φάσεις όπου «ταΐστηκε» ο Μπουρούσης και λίγη δόση θεάματος του Γκάμπριελ, ώστε να συμπληρώσει κι αυτός τον εαυτό του στη λίστα με τους διακριθέντες, τελείωσαν ιδανικά μία ολοκληρωμένη εμφάνιση των παικτών του Πασκουάλ, που πήραν και το «θερμό» χειροκρότημα στο τέλος.

Δεκάλεπτα: 20-13, 39-31, 64-45, 85-58

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 14 (2), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 14 (2), Μπουρούσης 4, Καλάθης 14

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Σμιθ 9, Πρέλντζιτς, Μίτσοβ 6, Τάιους 6, Κορκμάζ 5 (1), Τόμπσον 6, Σιλμπ 15 (3), Αράρ 2, Γκιουλέρ 8, Ντίμπλερ, Κοκσάλ 1

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα