Παπαδόπουλος: «Κοιτάζουμε για δυο παίκτες ακόμη»

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο νέος κανονισμός στους ξένους της Α1 μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του Κλαβέρ, ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα πριν υπογράψει στο «τριφύλλι» αλλά τελικά προτίμησε την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάνος Παπαδόπουλος στον «ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6» :

Για την περίπτωση του Βίκτορ Κλαβέρ:«Από

την πρώτη στιγμή, το να κάνεις μία τέτοια μεταγραφή Ισπανού διεθνή παίκτη, είναι δύσκολη. Οχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για το ότι οι Ισπανοί προτιμούν την ACB. Ο συγκεκριμένος παίκτης δεν ήταν εκεί λόγω της ρήτρας που είχε η Βαλένθια. Το buy out ήταν απαγορευτικό για οποιαδήποτε ομάδα, γι' αυτό και η Ρεάλ που ήταν και η προτεραιότητα για τον παίκτη έκανε πίσω. Μας είπαν οτι ο παίκτης ήθελε να έρθει στον Παναθηναϊκό και δεν ήθελε με τίποτα να πάει στην Τουρκία, από όπου είχε μία μεγαλύτερη πρόταση.

Αρχισαν να καθυστερούν, μήπως βρουν τα λεφτά από τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα. Εμείς ήμασταν σε φάση ανταλλαγής των προσυμφώνων για περίπου τρεις ημέρες. Ξέραμε πως η Βαλένθια δεν θα κάνει πίσω στα χρήματα, γι' αυτό και δεν φοβόμασταν. Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν η πρώτη επιλογή του παίκτη. Ο μάνατζέρ του μάς έλεγε πως θεωρεί απίθανο να τα βρουν οι Καταλανοί με την Βαλένθια. Το τελευταίο βράδυ που μας είχαν στο περίμενε, έστειλα ένα μήνυμα στον ατζέντη λέγοντας του πως έχω την αίσθηση ότι περιμένουν την Μπαρτσελόνα. Αν η Μπαρτσελόνα δεν αποφάσιζε να δώσει τα λεφτά, ο παίκτης θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό».

Για την απόκτηση παίκτη στη θέση «4»:«Ας μην λέμε "4αρι" ή "3αρι". Θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κύριο Πεδουλάκη σε ποια θέση θέλει παίκτη. Ο Κλαβέρ ήταν ένας ποιοτικός παίκτης, μία ξεχωριστή περίπτωση και άξιζε να αλλάξεις τα πλάνα σου. Μπορεί ο επόμενος παίκτης να είναι “4” που πάει στο “5”. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την καλύτερη δυνατή περίπτωση, που να είναι βέβαια στα δικά του οικονομικά πλαίσια. Δεν σας κρύβω ότι φέτος έχουμε ξεπεράσει το μπάτζετ των προηγούμενων ετών με τις μεταγραφές που κάναμε το προηγούμενο διάστημα».

Για την αλλαγή του κανονισμού που αφορά στους ξένους και τις αντιδράσεις:«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που σκέφτεται το καλύτερο. Η αμερικανική αγορά σου δίνει περισσότερες και πιο οικονομικές λύσεις. Οι αντιδράσεις που είδα είναι αντιδράσεις απλά για να... υπάρχουν

Δεν υπάρχουν διαρροές. Είναι απόψεις μίας συγκεκριμένης ομάδας. Μόνο του Ολυμπιακού. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων ψηφίζει κάτι, καταλαβαίνεις ποιος έχει πρόβλημα με την αλλαγή.

Ήταν μία απόφαση που έπρεπε να έχει ληφθεί 3-4 χρόνια πριν. Ένας λόγος είναι ο οικονομικός. Για τις ομάδες είναι καλύτερη η αμερικανική αγορά. Κατά δεύτερον, είναι καλύτερο και για τους Έλληνες παίκτες, γιατί θα μένουν περισσότερα χρήματα για εκείνους. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το αν θα έχουμε Λιθουανούς ή Σλοβένους; Εμείς που είμαστε μία ομάδα που έχει επενδύσει σε Έλληνες, εννοείται πως σκεφτόμαστε το καλό του ελληνικού μπάσκετ».

Για το γεγονός πως κάποιες ομάδες είχαν αρχίσει τον προγραμματισμό τους με τον παλιό κανονισμό:«Είναι ένα θέμα αυτό και γι' αυτό η απόφαση θα ισχύσει από τον δεύτερο γύρο. Και επειδή γίνονται συνέχεια αλλαγές, είναι πιο εύκολο να ψάξεις Αμερικανός παρά οπωσδήποτε κοινοτικό. Ο Ολυμπιακός το είδε με καλό μάτι, αλλά φώναζε για να φωνάζει. Το είδε και πέρσι, όταν χτύπησε ο Λοτζέσκι. Μας λένε "δώστε μας 50 χιλιάδες, να κάνετε κοινοτικό τον Γκιστ ή τον Φελντέιν"».

Για την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο «αιωνίων»:«Η αντιπαλότητα που έχουν τα δύο σωματεία και δεν έπρεπε να υπάρχει. Δεν μπορώ να σας απαντήσω νομικά, αλλά όταν κάτι ψηφίζεται με 13-1 δεν μπορούμε να μιλάμε για σκάνδαλο, ούτε να υπάρχουν κραυγές. Φανταστείτε ότι ο κύριος Αγγελόπουλος, τον οποίο σέβομαι πάρα πολύ, ήρθε και κάθισε στο τραπέζι του ΕΣΑΚΕ. Του είπα: "Χαίρομαι πολύ που ήρθατε εδώ, γιατί νόμιζα πως ήρθατε για να υπάρξει σύμπνοια". Ηθελα να υπάρχει ένα αποτέλεσμα 14-0, αλλά τελικά ήρθε 13-1».

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν:«Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την καλύτερη δυνατή περίπτωση που θα είναι στα οικονομικά δεδομένα που μπορεί να αντέξει. Φέτος έχει γίνει μία πολύ μεγάλη υπέρβαση. Κοιτάζουμε για δύο παίκτες. Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως οι προσθήκες θα είναι ποιοτικές και ουσιαστικές. Σύντομα πιστεύω πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Μπορεί και νωρίτερα από τα τέλη Ιουλίου αυτές».

Για τον Μαρκοϊσβίλι:«Είναι μία επιλογή που εξετάζουμε, αλλά μην ξεχνάτε πως ακόμη και αυτός ο παίκτης έχει συμβόλαιο».

Για το αν αδικήθηκαν πέρσι οι νεαροί, Έλληνες παίκτες: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση, γιατί σε όλη μου τη ζωή συνεργάζομαι με τους προπονητές. Θεωρώ πως όποιος αξίζει, θα βρει το δρόμο του. Αυτό έχει δείξει η πείρα μου. Αν δεν παίξει φέτος ο Μποχωρίδης, τότε τί τον κρατάμε».

Για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς:«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη όλες τις κινήσεις και είναι θέμα καθαρά προπονητή. Ο Βλάντο είναι πολύ καλό παιδί και ποιοτικός παίκτης».

Για το αν έχει προταθεί ο Καϊμακόγλου:«Όχι, γιατί έχει πολυετές συμβόλαιο από όσο γνωρίζω».

Για το αν έχει προταθεί στον Διαμαντίδη να αναλάβει κάποιο πόστο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Αυτό είναι κάτι που έχει γίνει από τη μέρα που είπε ότι θα σταματήσει. Εγώ θεωρώ πως κάποια στιγμή θα έχει ένα πολύ σημαντικό πόστο στην ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα