«Παπ»: «Θα ήμουν βλάκας αν έλεγα όχι!»...

Στο Χιούστον τον θεωρούν ήδη έναν παίκτη με υψηλό μπασκετικό IQ. Για αυτό και θα ήθελαν να τον δουν και σε ρόλο οργανωτή, αλλά και ίσως και σε θέση «4». Ο Κώστας Παπανικολάου, άλλωστε, κι εκτός παρκέ, επιμένει πως δεν είναι... ανόητος. Αυτό ισχυρίστηκε στο παρθενικό του blog στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας του ΝΒΑ. Και αυτό είπε και σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα των Ρόκετς, αμέσως μετά τη φιλική ήττα από το Μαϊάμι, τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/10). Καθώς τόνισε ξανά πως «θα

ήμουν βλάκας αν δεν εκμεταλλευόμουν αυτή την ευκαιρία που μου έδωσαν οι Ρόκετς»! Ο πρώην παίκτης των Αρη, Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα εξήγησε ότι «αυτό που είδα ήταν ότι η ομάδα με ήθελε πραγματικά εδώ πέρα. Μίλησα με τον Ντάριλ Μόρεϊ (σ.σ.: τζένεραλ μάνατζερ) και τον κόουτς McHale και κάτι τέτοια κάνουν έναν παίκτη να αισθάνεται ότι τον θέλουν. Μετά λοιπόν την προσφορά που μου έκαναν δεν σκέφτηκα πολύ».
Ο «Παπ» επισήμανε πάντως αρχικά, σχετικά με τις πρώτες εμπειρίες του στις Η.Π.Α. πως «υπάρχει μία διαδικασία όταν έρχεσαι από την Ευρώπη. Έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα και αυτό το περίμενα, ήμουν προετοιμασμένος να έχω κάποιες δύσκολες στιγμές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά κάθε βράδυ και να δίνω το καλύτερο στην ομάδα μου. Δεν αισθάνομαι καθόλου αγχωμένος. Πρέπει απλά να προσαρμοστώ και να δουλεύω, αυτό είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου, να είμαι στο γυμναστήριο, να σηκώνω βάρη, να γίνω πιο γρήγορος».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας στον ημιτελικό του Μουντομπάσκε του 2006 στη Σαϊτάμα επί των Αμερικανών, στην οποία είχε αγωνιστεί ο νέος συμπαίκτης του, Ντουάιτ Χάουαρντ. Απαντώντας ότι «ήταν η καλύτερη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ! Νικήσαμε την Αμερική των ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Ντουάιτ Χάουαρντ. Είχα τρελαθεί! Ήμουν στο χωριό μου όταν το έβλεπα, μαζί με τους φίλους μου. Πανηγυρίσαμε όλοι μαζί και ήταν σπουδαία στιγμή. Ήταν μία τρελή στιγμή για τους Έλληνες. Δεν νικάς κάθε μέρα τις Η.Π.Α.. Είναι μεγάλο πράγμα για εμάς, ακόμα και τώρα».
Καταλήγοντας, ο Παπανικολάου αναφέρθηκε και πάλι στην επιλογή του να αφήσει τη Μπαρτσελόνα και να υπογράψει στο Χιούστον, λέγοντας ότι «δεν ήθελα σε πέντε χρόνια αργότερα να λέω στον εαυτό μου ''γιατί δεν πήγες όταν μπορούσες;''. Δεν έχεις τέτοιες ευκαιρίες κάθε μέρα. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες είχαν την ευκαιρία και δεν την άρπαξαν. Ήταν όνειρο ζωής για μένα. Δεν ήξερα εάν θα ήμουν καλός για αυτό το πρωτάθλημα, στην πορεία της καριέρας μου. Όμως θα λέω ότι τουλάχιστον προσπάθησα, πάλεψα για αυτό. Ήμουν καλός ή δεν ήμουν. Δεν ξέρω ακόμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα