ΠΑΟ: Κεφάλαιο προπονητής

Για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο Κλάσικο δεν έχω να πω κάτι...Λυπηρά φαινόμενα, τα είπα και στο Sport24 Radio το βράδυ της Δευτέρας. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Από εκεί και πέρα το θέμα προπονητή κλέβει την παράσταση. Εδώ και ένα μήνα και περισσότερο έχω πει ότι ο Παναθηναϊκός

πρέπει να αλλάξει άμεσα προπονητή για να σώσει την σεζόν. Καθώς ο Ιβάνοβιτς είχε χάσει την ψυχική επαφή με την ομάδα και βασικά την διοίκηση. Θεωρώ ότι ο Ιβάνοβιτς μετά την δημόσια τοποθέτηση Γιαννακόπουλου ότι η ομάδα δεν προχωρά σύμφωνα με το πλάνο της ελληνοποίησης, ενοχλήθηκε και χάλασε ο ψυχισμός του εκτιμώντας ίσως και μάλλον προδικάζοντας, ότι το καλοκαίρι θα φύγει. Και απλά επέλεξε να μην παραιτηθεί για τους δικούς του λόγους. Ο ίδιος ο ΠΑΟ κατ εμε περίμενε να βγει η χρονιά και το καλοκαίρι να αλλάξει τα δεδομένα και να βρει νέο τεχνικό. Ο Ιβάνοβιτς έμεινε καθώς κέρδισε την ΤΣΣΚΑ μετά το σοκ των εμφανίσεων στην Μόσχα και το πάλεψε στο ΟΑΚΑ , αλλά η εμφάνιση βασικά με τον Ολυμπιακό ενόχλησε και καθώς φάνηκε ότι το τέλος είναι προκαθορισμένο ήρθε η σχετική απόφαση πιο πριν. Ο Ιβάνοβιτς δεν ξεκίνησε άσχημα αλλά στην συνέχεια απέτυχε και στο πλάνο ελληνοποίησης και αξιοποίησης των παικτών καθώς του έφεραν και τον Λαουάλ παίκτη καλοκαιριού όπως λέμε και δεν τον εμπιστεύθηκε ποτέ. Και βέβαια έκανε σωρεία άσχημων κοουτσαρίσματων και δεν έδειξε σε καμία στιγμή ούτε ούτε θα βγάλει παίκτες, ούτε ότι έκανε καλές επιλογές στο ρόστερ και φυσικά δεν κοουτσάρισε καλά. Συνεπώς έπρεπε να έχει φύγει προ καιρού καθώς απέτυχε και δεν μπήκε στο πνεύμα της ομάδας και είχε συνεχόμενα άσχημα παιχνίδια με μηδέν επιρροή από τον πάγκο. Όσο για την συνέχεια; Δεν είναι εύκολο να πάρει τώρα προπονητή ο Παναθηναϊκός που θα πρέπει βασικά να πάρει παίκτη στην θέση του Γκιστ καθώς ολοκληρώνονται καλές λίγκες και στην συνέχεια να βάλει και τον Λαουάλ και να πάει για ότι βγει στους τελικούς.

Όσο για τον επόμενο τεχνικό μεγάλο θέμα. Ανέκαθεν ακούγονταν ο Γιασικεβίτσιους αλλά είναι έτοιμος και θέλει να κολυμπήσει στα βαθιά; Και είναι μεγάλο ρίσκο. Ο Γιαννάκης διαψεύστηκε καθώς δεν φαίνεται να είναι και πολύ αρεστός στον κόσμο αν και ταιριάζει με το πλάνο της ομάδας αλλά έχει μείνει και καιρό εκτός. Υπάρχουν και ονόματα από το εξωτερικό. Μεγάλο όραμα είναι η επιστροφή Ομπράντοβιτς αν τελικά μειωθεί το μπάτζετ της Φενέρ και αυτό παίζει με την έννοια ότι δεν υπάρχει άλλο μεγάλο όνομα πλην της Ρεάλ για τον Ζοτς. Αλλά φαίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο κροάτης Περάσοβιτς με καλό μπάσκετ στην Βαλένθια είναι στους υποψήφιους. Υπάρχει ο Ζντοβτς της Γκαζιάντε στην Τουρκία που θεωρείται εξελίξιμος και σοβαρός. Πάιζει και έχει ακουστεί και ο επίσης Σέρβος Σάσα Ομπράντοβιτς της Αλμπα όπως ίσως και ο Τζόρτζεβιτς. Ακούγεται βασικά σαν υπεύθυνος των μικρών και στο τιμ ο Κώστας Μίσσας που είναι ιδανικός στο κομμάτι αυτό καθώς έχει και τις εθνικές ομάδες τις μικρές σαν υπεύθυνος τόσα χρόνια και μπορεί να φέρει και άλλους μικρούς στους πράσινους. Ο Πρίφτης επίσης παίζει αλλά όχι σαν βασικός. Συνεπώς όλα είναι ανοιχτά στο θέμα προπονητή και κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό Γιαννακόπουλου. Νομίζω ότι δύσκολα θα έρθει τώρα κόουτς καθώς και να κλείσει και για του χρόνου δεν θα θέλει να στιγματιστεί με το καλημέρα με χαμένο τίτλο πχ. Συνεπώς μάλλον με υπηρεσιακό σχήμα θα πάει στους τελικούς και θα ψάχνει τον κόουτς της νέας χρονιάς. Εγώ στο πλαίσιο ελληνοποίησης και προώθησης των νέων θα έβαζα στο τιμ τον Μίσσα και θα έπαιρνα Έλληνα τεχνικό ρισκάροντας. Προσωπικά θα ρίσκαρα(αν πάει σε Έλληνα) ακόμα και με τον Βετούλα ακόμα και ας μην έχει περάσει από μεσαία ομάδα τύπου Πανιωνίου, Άρη κτλ (καθώς ξέρει την ξένη αγορά και είναι καλός και στο κόουτσινγκ). Ή θα έπαιρνα έναν ξένο όπως ο Ζντοβτς ή ο Σάσα Ομπράντοβιτς για να είναι άφθαρτος , χωρίς πίεση και δουλευταράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα