ΠΑΟ: Η επόμενη μέρα

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός χάρηκε τον τίτλο του και ετοιμάζεται πλέον και αυτός για την επόμενη μέρα. Με το μπάτζετ στα ίδια επίπεδα με φέτος αλλά και με πολλά ερωτηματικά. Το βασικό ζήτημα στους πράσινους είναι το θέμα του προπονητή που είναι ανοιχτό. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι έχει κλείσει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και ότι ο Παναθηναϊκός αλλάζει τεχνικό από τον υπηρεσιακό Φραγκίσκο Αλβέρτη που πέτυχε όμως και

ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν απέκλεισε την παραμονή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν ο Αλβέρτης θέλει να πάρει ζεστά την προπονητική θα παραμείνει. Ειδάλλως θα έρθει άλλος τεχνικός με τον Ιβάνοβιτς να έχει μιλήσει και να υπάρχει μια προφορική συμφωνία. Καθώς σε αυτή την περίπτωση θα εξεταστούν και άλλες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα το βέβαιο είναι ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια ισχυρή βάση που θα παραμένει σύμφωνα και με τον νέο τεχνικό και θα γίνουν προσθαφαιρέσεις.

Συμβόλαιο έχουν ο Διαμαντίδης φυσικά και οι Φώτσης, Λάσμε,Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς και Παππάς. Για τον τελευταίο υπάρχει ένα θέμα και θα γίνει και μια συζήτηση καθώς ακούγεται ότι θέλει να αποχωρήσει. Και για τα χρήματα κάποιων παικτών υπάρχουν κάποιες σκέψεις για μείωση αλλά μάλλον δεν θα αλλάξει κάτι. Παρελθόν θα αποτελέσουν οι Μπατίστ,Κάρι και Ράιτ. Ερωτηματικό είναι ο Ούκιτς που δύσκολα θα μείνει με το φετινό του συμβόλαιο. Και ακόμα οι Μασιούλις και Μπράμος με τον δεύτερο να τον θέλουν να παραμείνει και τον πρώτο να αποφασίζει ο νέος τεχνικός. Πάντως το βασικό μέλημα μετά και την προ πλέι οφ εντολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι να προωθηθούν Έλληνες παίκτες και να γίνει στην ομάδα ανανέωση καθώς οι ηλικίες βαραίνουν. Και γι αυτό ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να δώσει μεγάλο βάρος βασικά στους περιφερειακούς του με σκοπό να μην στηρίζεται όλη η ομάδα στον 35χρονο του χρόνου Διαμαντίδη.

Ένα πρώτο πλάνο στον Παναθηναϊκό που όμως θα αποφασίσει και ο προπονητής, είναι να είναι στην ομάδα στην περιφέρεια οι Διαμαντίδης, Μπράμος ,Παππάς (αν δεν αλλάξει κάτι από τον ίδιο βασικά)και να αποκτηθούν στην συνέχεια Αμερικανός πολύ καλός βασικός παίκτης (στην θέση Ούκιτς εκτός αν μείνει με πιο λίγα χρήματα ο κροάτης) και δύο ακόμα (στις θέσεις Κάρι-Ράιτ εκτός αν μείνει ο Ούκιτς) με τον ένα επίσης στάρτερ για να μην έχει επιβάρυνση ο Διαμαντίδης

Στο «3» αν μείνει ο Μασιούλις θα προωθηθεί και ο Γιάνκοβιτς και θα ψάξουν ένα καλύτερο του πρώτου ή ένα τρίτο συμπληρωματικό όμως. Στους ψηλούς η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Λάσμε,Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης είναι ισχυρή βάση και θα έρθει παίκτης στην θέση του Μπατίστ. Συνεπώς κλειδιά είναι οι Ούκιτς-Μασιούλις ανάλογα με τα συμβόλαια τους και τον νέο προπονητή. Και βλέπουμε ότι οι ξένοι θα είναι βασικά Λάσμε,Γκιστ,και ερωτηματικά Μασιούλις (μάλλον ναι) και ίσως Ούκιτς και άρα πάει για 2-3 Αμερικανούς ή κοινοιτικούς.


Οι στόχοι της ομάδας είναι ακόμα νωρίς να απασχολήσουν. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε πχ τον Καλάθη να γυρίζει πίσω αλλά σε καμία περίπτωση με απαιτήσεις των 2εκ που βρίσκει στην Τουρκία. Επίσης τον Βουγιούκα αλλά με χαμηλό νούμερο κοντά στα 600χιλ για να κάνει μια άνοδο του μπάτζετ στους ψηλούς (ο Μπατίστ έπαιρνε λιγότερα). Ακόμα στα ονόματα που ακούγονται σε ένα ρόλο αντί Ράιτ είναι και ο κοινοτικός πλέον Κούπερ του ΠΑΟ. Ταυτόχρονα θα κοιτάξει Έλληνες παίκτες όπως ο Μποχωρίδης και ο Αθηναίου ανάλογα με τα κασέ τους και σταδιακά θα προωθηθούν και οι Διαμαντάκος-Χαραλαμπόπουλος. Συνεπώς υπάρχει δουλειά πολύ στους πράσινους για τις επόμενες μέρες και εβδομάδες με πρωταρχικό θέμα αυτό του προπονητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα