Πανιώνιος - Ρέθυμνο 80-74

Προβάδισμα με… Παππά!
Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα "έδρα" στο πρώτο παιχνίδι των μικρών τελικών της Basket League ΟΠΑΠ καθώς επιβλήθηκε στη Νέα Σμύρνη του Ρεθύμνου με 80-74. Για να τα καταφέρει, όμως, χρειάστηκε την ηγετική εμφάνιση

του Νίκου Παππά στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα, αλλά και τη σημαντική συνεισφορά του Μαρκ Πέιν στο ίδιο διάστημα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους, με τον Ούρος Ντούβνιακ να έχει, επίσης, 19 πόντους για λογαριασμό των Κρητικών.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν το παιχνίδι έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού, κάτι στο οποίο τους βοήθησε και η πολύ καλή εμφάνιση του Μίλμπουρν. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν αυτός που… έδωσε το κάτι παραπάνω στο πρώτο μέρος διατηρώντας την ομάδα του σταθερά μπροστά στο σκορ.

Οι Κρητικοί δεν επέτρεψαν στους "κυανέρυθρους", όμως, να ξεφύγουν στο σκορ αφού, παρά το αρχικό +7 (12-5) του Πανιωνίου, ισορρόπησαν σταδιακά το παιχνίδι παραμένοντας σε απόβαση βολής. Έτσι, η αστοχία από την περιφέρεια δεν δημιουργούσε ιδιαίτερα προβλήματα στο Ρέθυμνο, το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος όντας πίσω στο σκορ με έξι πόντους (43-37).

Στην επανάληψη, η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ μπήκε αποφασισμένοι να… επιβάλλει το νόμο της, αλλά το αρχικά καλό της ξεκίνημα (43-44) δεν είχε συνέχεια. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα, πήραν κεφάλι στο σκορ (52-44 στο 23'), το οποίο και διατήρησαν (έστω και δύσκολα) μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες μάχονταν σώμα με σώμα αφού οι ισορροπίες ήταν λεπτές. Όταν η μπάλα "έκαιγε", όμως, ανέλαβε δράση ο Νίκος Παππάς. Ο νεαρός γκαρντ των "κυανέρυθρων" ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για την ομάδα του και βρίσκοντας στο πρόσωπο του Μαρκ Πέιν τον κατάλληλο… συνεργό, έδωσαν στον Πανιώνιο τη νίκη με 80-74 και μαζί το προβάδισμα με 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών της Basket League ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-37, 60-54, 80-74.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν 9 (1), Αθηναίου, Κις 2, Μίλμπουρν 18 (1), Αθανασούλας 4, Μπατής 9 (1), Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 2, Παππάς 19 (2), Αγραβάνης 2, Μπούκερ 6.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 10 (1), Καλλινικίδης 2, Προύιτ 9, Αγγελόπουλος 5 (1), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 19 (1 τρίπ., 10/10 βολ.), Κόμματος, Κάρτερ 8 (2), Λάτοβιτς 4, Πέτγουεϊ 14 (5).

Keywords
Τυχαία Θέματα