Παλικαρίσιο διπλό και... εκδίκηση

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 79-75 στην παράταση (68-68 κα) τον Άρη μέσα στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και πήρε εκδίκηση για την ήττα από τους «κίτρινους» πριν από 10 μέρες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου εμφανίστηκε διαβασμένη, συγκεντρωμένη και… ψυχωμένη και έχοντας σε σπουδαία μέρα τους Γιώργο Μπόγρη, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Κώστα Χαραλαμπίδη και Ντι Τζέι Κούπερ πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό.

Ο προπονητής

του δικεφάλου επιθετικά χτύπησε μέσα στην ρακέτα, εκεί όπου οι κίτρινοι δεν είχαν πολλές λύσεις, ενώ στην άμυνα εμφανίστηκε πολύ διαβασμένος, εγκλώβισε την επιθετική λειτουργία του Άρη, ο οποίος προσπάθησε να βρει λύσεις από ατομικές προσπάθειες.

Για τους νικητές ο Γιώργος Μπόγρης ήταν ο κορυφαίος σε όλο τον αγώνα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης τον ακολούθησε, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης πραγματοποίησε πολύ ώριμο παιχνίδι και ήταν... σπουδαίος στην παράταση (7π), ενώ ο Ντι Τζέι Κούπερ μίλησε την στιγμή που έπρεπε στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση με ένα μεγάλο σουτ, το δεύτερο συνεχόμενο μετά το νικητήριο σουτ στο παιχνίδι της Τρίτης (15/10) με την Μπουντούτσνοστ.

Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν σπουδαίος για τους γηπεδούχους σε ολόκληρο το παιχνίδι, ο Λευτέρης Μποχωρίδης θετικός για ένα ημίχρονο, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου προσπάθησε στο τέλος. Το νεανικό σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου έπρεπε να διαχειριστεί την πίεση του γεμάτου γηπέδου και το... πρέπει της φανέλας και του κλίματος που είχε δημιουργηθεί πριν από τον αγώνα κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν εκτός έδρας και είχε λιγότερα να χάσει από την σημερινή αναμέτρηση, κάτι το οποίο απ ότι φάνηκε του στοίχησε!

Ο Άρης με τους περιφερειακούς να έχουν πετύχει τους 16 πόντους από τους 20 στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 20-17 του ΠΑΟΚ, που προσπάθησε να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα με τον φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Μπόγρη. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του ρυθμού και μαζί το προβάδισμα στο σκορ ακόμα και με 8 πόντους (19-11), αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάντα τις απαντήσεις και παρέμεινε κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τίποτα δεν άλλαξε, αφού ο Άρης συνέχιζε να ελέγχει τον αγώνα χάρη στην πληθώρα επιλογών στην περιφέρεια σε σχέση με τον δικέφαλο και την καλή εμφάνιση των Μποχωρίδη και Πελεκάνου. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου πίεσε πολύ στην περιφέρεια, έκλεψε μπάλες και σημείωσε εύκολα καλάθια έχοντας 5/5 αιφνιδιασμούς, ενώ τέλειωσε το ημίχρονο με 14/15 δίποντα (54%). Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε αρκετά λάθη (10), ενώ ήταν πολύ άστοχος από τα 6,75μ έχοντας 1/9 τρίποντα με αποτέλεσμα το 38-30 να μοιάζει δίκαιο για τους «κίτρινους».

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και γρήγορα πλησίασε και προσπέρασε χάρη στον ασταμάτητο Μπόγρη, ο οποίος είχε ήδη 17 πόντους με 7/10 δίποντα και 7 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του πρώην σέντερ του Άρη ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης (13π), ο οποίος έχει φάει με τα… κουτάλια τέτοια παιχνίδια. Η εμπειρία του Μιχάλη Πελεκάνου (16π με 4/9δ, 2/4τρ, 3κλ) ήταν αυτή που κράτησε τον Άρη κοντά στο σκορ όταν ο δικέφαλος προσπάθησε να πάρει μία καλή διαφορά και να μπει με ψυχολογικό πλεονέκτημα στην τελευταία περίοδο.

Στο τέλος οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα και έδινε την εντύπωση ότι εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στην επικράτηση, ο Άρης όμως κόντρα στην ροή του αγώνα το γύρισε και μάλιστα προηγήθηκε με 68-65 πριν ο Ντι Τζέι Κούπερ μετά από ασσίστ του Μπόγρη ισοφαρίσει και το παιχνίδι οδηγηθεί στην παράταση, αφού ο Νίκος Ασημακόπουλος αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Στην παράταση μπορεί ο Άρης να ξεκίνησε με τρίποντο του Αθηναίου, αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο (τρίποντο Χαραλαμπίδη), πήρε το προβάδισμα και άγχωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι με το πρέπει της νίκης. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης πήρε τους φιλοξενούμενους από το χέρι στο έξτρα πεντάλεπτο πετυχαίνοντας πολύ κρίσιμα καλάθια και συνολικά εφτά πόντους και τους οδήγησε σε ένα πολύ σπουδαίο διπλό.

Δεκάλεπτα: 20-17, 38-30, 51-54, 68-68, πρτ. 75-79.
Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 9, Πελεκάνος 19 (5/10 δ., 2/4 τρ., 3/4 β., 4 ρ., 4 κλ., 3 τ.), Γκίκας 8, Ασημακόπουλος 6 (10 ρ.), Χαρίσης 6 (7 ρ.), Βεζένκοφ 4, Μούρτος 6, Αθηναίου 17 (3/9 δ., 3/6 τρ., 2/2 β.), Τσακαλέρης, Πουλιανίτης, Λαρεντζάκης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κούπερ 15 (4 ρ., 3 ασ., 2 κλ.), Χαραλαμπίδης 15, Τσόχλας 4, Τσαϊρέλης 13 (9 ρ.), Μαργαρίτης 3 (6 ρ.), Καλλές 4, Μπόγρης 21 (9/13 δ., 3/4 β., 8 ρ., 2 ασ., 2 τ.), Κασελάκης 4 (6 ρ.), Λιάπης, Κόνιαρης, Βουτσίτσεβιτς, Δέδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα