Όταν ο "Άρτζι" σηκώνει την κούπα

Για να βγάλουμε από την δύσκολη θέση τον Γιώργο Κογκαλίδη. Όχι, πως το έχει ανάγκη. Τα δύσκολα αρέσουν στον φίλο και συνάδελφο Γιώργο, κι ας έχει να τα βάλει με δεκάδες ορατούς και αόρατους ιδεολογικούς αντιπάλους, οι οποίοι επιμένουν από… βίτσιο ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης "δεν κάνει". Ίσως, "να κάνει" για εκείνους και για όλους όταν τον δουν να σηκώνει την κούπα στο Λονδίνο!

Αν στο μεταξύ, δεν τον αμφισβητήσει ο έτερος Καππαδόκης (των Ελλήνων αμφισβητουμένων), Γιώργος Μπαρτζώκας. Ε, μα, τι άλλο να κάνει ο χριστιανός… Α, και θα τα καταφέρει και δίχως τον... Καπόνο που λέει

και ο Γιώργος...

Ο Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη πραγματοποίησε άλλη μία έξυπνη εμφάνιση. Ισοφάρισε σε 1-1 την Μπαρτσελόνα, ήτοι το φαβορί των αναμετρήσεων και πλέον στο ΟΑΚΑ διεκδικεί με περισσότερες πιθανότητες και με το πλεονέκτημα της έδρας στα "συν" την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Ο Πεδουλάκης για τον οποίο έγινε περισσότερος λόγος κι από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, φτιάχνοντας μία ομάδα σχεδόν "από το μηδέν" τα έχει καταφέρει.

Η τακτική του να πάει πάλι την Μπαρτσελόνα σε "κλειστό" ματς, του βγήκε. Του βγήκε… βέβαια και επειδή έχει στις τάξεις του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ήτοι τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης, που στα 8 δευτερόλεπτα έστειλε τους "πράσινους" στα ουράνια και την "Μπάρτσα" στα Τάρταρα. Ο Παναθηναϊκός έχει μέταλλο ομάδας. Σωστό. Έχει γονίδια, που παραπέμπουν στην "δυναστεία" του Ομπράντοβιτς. Σωστό. Έχει διοίκηση, που παρά τα "τρελά και παλαβά" στο ξεκίνημα της σεζόν άντεξε και παρέχει τα δέοντα στους ανθρώπους του. Σωστό.

Αν ξανακερδίσει και τον κόσμο του, στο σύνολό του, το έργο όλων θα γίνει πιο εύκολο. Ο Παναθηναϊκός, που θα διαλυόταν… κατά τους κακεντρεχείς, ειδικά επειδή δεν "αποκτήθηκε" κλώνος του Ομπράντοβιτς στον πάγκο, αλλά τελικώς αφίχθη Ελληναράς των προδιαγραφών του "Άρτζι", έχει ήδη πετύχει. Μόνο, που οι προσδοκίες έχουν φτάσει ταβάνι. Οι "πράσινοι" ΤΩΡΑ δεν έχουν δικαίωμα να χάσουν το μομέντουμ. Η Μπαρτσελόνα θα αντιδράσει. Όλα είναι ανοικτά. Δεν έχει τελειώσει τίποτε. Οι Καταλανοί δεν θα ταξιδέψουν για εκδρομή στην Αθήνα.

Δεν είναι βέβαιο ότι ο Ναβάρο θα ξαναχάσει την ψυχραιμία του και ότι ο Σάρας θα ξαναστοχήσει την κρίσιμη ώρα. Μόνο που τώρα ο Παναθηναϊκός και ο Πεδουλάκης είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουν κατά νου και "σχέδιο Β". Για να αποτελειώσουν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι στο "σετ παιχνίδι" ουσιαστικά έχουν χάσει δύο φορές (αλλά διαιτητές δεν ήταν προσεκτικοί στο πρώτο ματς, όπως ήταν απόψε) και πρώτοι θα επιδιώξουν να αλλάξουν τακτική. Μένει να δούμε, λοιπόν, τί θα κάνει ο Πασκουάλε... Αν επαναλάβει τον εαυτό του (όπως έκανε απόψε στα τελευταία δευτερόλεπτα) για καλό του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ θα είναι!

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα