Όσα έγραψαν οι διαιτητές του ΑΕΚ-Άρης... (photo gallery)

Ο αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και Άρη για το δεύτερο μικρό τελικό της Basket League, θα μείνει σίγουρα στην ιστορία, λόγω του επεισοδιακού χαρακτήρα, που οδήγησε τον αγώνα στο να διεξαχθεί σε αναμέτρηση... 3Χ3. Οι «κίτρινοι» βέβαια, αναγκάστηκαν να τελειώσουν το ματς με δύο παίκτες, όταν και απεβλήθη με πέντε φάουλ ο Θοδωρής Ζάρας και το ματς τελείωσε με πέντε παίκτες, τους δύο προπονητές και τους βοηθούς τους στον αγωνιστικό χώρο.

Σε

αυτή την «παρωδία», οι διαιτητές της αναμέτρησης κατέγραψαν τα γεγονότα και το Basketblog.gr σας παρουσιάζει τι ακριβώς γράφτηκε στο φύλλο αγώνος από τους κυρίους Γκόντα, Φούφη και Μπίτη. Όπως απορρέει από αυτό, οι παίκτες που αποβλήθηκαν (ΜακΝίλ, Σάκοτα, Παπαντωνίου, Ουότερς, Ουάιτ), μαζί με τους υπόλοιπους, δεν κινδυνεύουν σοβαρά με τιμωρία, καθώς αφενός για τον ΜακΝίλ δε γίνεται αναφορά στην επίθεση που έκανε στον κύριο Γκόντα, αφετέρου γίνεται λόγος για απλή αψιμαχία μεταξύ των υπόλοιπων παικτών, οι οποίοι είχαν αποβληθεί με ντισκαλιφιέ.

Διαβάστε αναλυτικά, όσα έγραψαν οι τρεις διαιτητές στις παρατηρήσεις τους:

«Α) Πριν τη λήξη του Β' δεκαλέπτου, οπαδοί της Α' ομάδας (ΑΕΚ) φώναζαν εν χορώ σύνθημα "Γ.... ο Άρης και η Θεσσαλονίκη.

Β) 2:19" πριν λήξη του Β' δεκαλέπτου, είχε αποβληθεί ο αθλητής με το Νο. 22, Τζέρελ ΜακΝίλ της Β' ομάδας (Άρης) με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Αντί να κατευθυνθεί στα αποδυτήρια όπως όφειλε, ήρθε στη γραμματεία δίπλα από τον Α' διαιτητή (Γκόντας) και είπε "what the fucking call was that, this is a bullshdet call". Με την παρέμβαση του προπονητή της Β' ομάδας, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Ταυτόχρονα, οπαδοί της Α' ομάδας πέταξαν κροτίδες.

Γ) 8:35" πριν τη λήξη της Δ' περιόδου, σημειώθηκε πτώση ρεύματος, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο φωτισμός του αγωνιστικού χώρου και για αυτό το λόγο, το παιχνίδι διεκόπη για πέντε λεπτά. Μετά την πάροδο του χρονικού αυτού διαστήματος, ο φωτισμός επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Δ) 14" πριν τη λήξη της Δ' περιόδου, σημειώθηκε αψιμαχία μεταξύ των αθλητών: Σάκοτα Νο. 5, Ουότερς Νο. 11, Παπαντωνίου Νο. 4, Ουάιτ Νο. 10 και αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ. Ταυτόχρονα, όλοι οι παίκτες και παράγοντες και των δύο ομάδων (αναπληρωματικοί) εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου, με σκοπό να συμπλακούν μεταξύ τους, συμπλοκή που απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι μόνοι που δικαιούνται να διέλθουν εντός αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση συμπλοκής, έχουν μόνο οι προπονητές και οι βοηθοί προπονητών των δύο ομάδων, και αυτοί μόνο για να σταματήσουν συμπλοκές, όπως και έγινε. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να αποβληθούν από τον αγωνιστικοό χώρο, όλοι οι αναπληρωματικοί παίκτες και οι παράγοντες των δύο ομάδων και ο αγώνας να συνεχιστεί με τους εναπομείναντες παίκτες.

Ε) Στο ίδιο χρονικό σημείο, οπαδοί της Α' ομάδας φώναζαν εν χορώ το σύνθημα "Πρίφτη μπ..., π.... γιε". Ο αγώνας συνεχίστηκε και τελείωσε χωρίς άλλα προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα