Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον Σπανούλη στην Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός από την σεζόν 2011-12 και μετά είναι μία ομάδα χτισμένη απόλυτα γύρω από τον σπουδαίο Βασίλη Σπανούλη ο οποίος άλλαξε την «ερυθρόλευκη» ιστορία με κατακτήσεις τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη και με μερικές απίστευτες εμφανίσεις. Φέτος ο «V-Span» ξεκίνησε πολύ δυνατά την σεζόν, αλλά στην συνέχεια λόγω προβλημάτων στους προσαγωγούς έχασε αρκετά παιχνίδια στην Stoiximan.gr Basket

League και λίγα στην Ευρωλίγκα.

Το basketblog.gr με αφορμή την απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού από το παιχνίδι της ομάδας στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι (2/3, 21:05) σας παρουσιάζει τι έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας που ο Σπανούλης δεν αγωνίστηκε.

Η «άλωση» της Βαρκελώνης

Το πρώτο φετινό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα που οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν στην διάθεση τους τον Βασίλη Σπανούλη ήταν απέναντι στην Μπαρτσελόνα μέσα στο «Palau». Ο Ολυμπιακός λόγω της απουσίας του αρχηγού του και της μεγάλης ανάγκης της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα για την νίκη ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, όμως οι Καταλανοί την «πάτησαν». Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος διάβασε άψογα την Μπάρτσα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν απίστευτη άμυνα και είχαν 5 παίκτες που ξεχώρισαν και άπαντες να κάνουν σωστή δουλειά.

Το μεγάλο σουτ του Λοτζέσκι στο τέλος, οι 2/2 βολές του Μάντζαρη και η απίστευτη τελευταία άμυνα πάνω στον Ράις έδωσε το μεγάλο διπλό με 69-67. Καλύτεροι του Ολυμπιακού ήταν ο Πρίντεζης με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Λοτζέσκι με 11 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ και ο Κώστας Παπανικολάου με 8 πόντους και 8 ριμπάουντ. Επίσης ξεχώρισαν και οι Γκριν-Ουότερς με 8 πόντους ο καθένας.

Το showtime στο παγωμένο Καζάν

Η 21η αγωνιστική της διοργάνωσης έστελνε τον Ολυμπιακό στο «παγωμένο» Καζάν όπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε την λίστα τραυματιών του να είναι πολύ μεγάλη. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εκτός όπως και οι Πάτρικ Γιανγκ και Ματ Λοτζέσκι, ενώ και ο Ιωάννης Παπαπάετρου αγωνίστηκε τραυματίας. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία απίστευτη εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ σε σημείο να βρεθούν μπροστά ακόμα και με 27 (!) πόντους.

Τα 14/25 τρίποντα στο τέλος του ματς και το τελικό 90-75 δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια καθώς το διπλό ήρθε αρκετά πιο εύκολα. Οι x-factor του Ολυμπιακού ήταν ο «μαγικός» Έρικ Γκριν στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 25 πόντους (10/13 σουτ), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Πρίντεζης με 20 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ. Επίσης οι Κώστας Παπανικολάου (10π-4ασ-3ριμπ) και Βαγγέλης Μάντζαρης (9π-6ασ-3ριμπ) ήταν πάρα πολύ καλοί.

Η χαμένη ευκαιρία με Φενέρ

Στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα. Και σε αυτό το ματς (3ο φετινό) ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης ήταν «λαβωμένος» και δεν μπορούσε να βοηθήσει και οι Πρωταθλητές ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ όπως και στην Βαρκελώνη. Όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να αγγίζουν το μεγάλο διπλό το οποίο τους «γλίστρησε» από τα χέρια στην «εφιαλτική» τέταρτη περίοδο όπου σημείωσαν μόλις 8 πόντους.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα από αυτό το ματς θα θυμάται το απίστευτο τρίτο δεκάλεπτο όπου δέχθηκε μόλις 7 πόντους και σημείωσε 22, τα λάθη και την αστοχία στο τέλος, αλλά και την χαμένη ευκαιρία για το μεγαλύτερο διπλό της σεζόν που θα του εξασφάλιζε κατά 99% την 3η θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Για τους Πειραιώτες ξεχώρισε σε ένα ακόμα ματς ο Έρικ Γκριν με 17 πόντους και ο Κώστας Παπανικολάου με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο υπαρχηγός Γιώργος Πρίντεζης είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά η κούραση και η εκτός ορίων άμυνα των Τούρκων στο τέλος τον ανάγκασε να μην μπορεί να βοηθήσει στις κρίσιμες στιγμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα