Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 77-90 (vid)

Μπροστά σε περίπου 12.000 οπαδούς του, ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε με 77-90. Η κακή εικόνα της ελληνικής ομάδας έβαλε τέλος στα όνειρα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα για το κυνήγι της πρώτης θέση του ομίλου. Οι Έραζεμ Λόρμπεκ και Πιτ Μάιλκ ήταν αυτοί που… σκότωσαν την ομάδα του Πειραιά, καθώς οι 23 πόντοι του Βασίλη Σπανούλη δεν ήταν αρκετοί.

Οι "ερυθρόλευκοι"

ξεκίνησαν με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τους Σάντα, Ναβάρο, Μάικλ, Λόρμπεκ και Τόμιτς. Ο Σάντα, ο οποίος τα πήγε περίφημα στο ματς του πρώτου γύρου πάνω στον Βασίλη Σπανούλη ανέλαβε και σήμερα το μαρκάρισμά του. Ο Έισι Λο έχει το δύσκολο έργο αρχικά να σταματήσει τον Ναβάρο.

Πόντο πόντο πήγαν οι ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο με τους Σπανούλη και Πάουελ να είναι καλοί επιθετικά έχοντας αμφότεροι από 4 πόντους. Καλή άμυνα του Αμερικανού σέντερ πάνω στον MVP του Φεβρουαρίου για την Ευρωλίγκα, Άντε Τόμιτς, αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να τον αποσύρει στον πάγκο. Με την είσοδο του Τζαβάι αμέσως ο Γιώργος Μπαρτζώκας σήκωσε τον Κάιλ Χάινς για να τον μαρκάρει. Εκτός κλίματος αγώνα μέχρι στιγμής ο Ναβάρο εξαιτίας της καλής άμυνας του Λο.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ 20-17 εκμεταλλευόμενος κυρίως την εξαιρετική άμυνά του. Φανερή η διάθεση της Μπαρτσελόνα από την αρχή του αγώνα να στείλει την μπάλα μέσα στην ρακέτα, εκεί όπου υπερτερεί σε ύψος. Η άμυνα όμως των "ερυθρολεύκων"... μέσα στο καλάθι είναι καλή, ενώ σπουδαία δουλειά κάνουν κι οι περιφερειακοί της ομάδας, πιέζοντας την μπάλα και μην αφήνοντας την εύκολη πάσα. Αρκετά πάντως τα επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι νωρίς νωρίς δοκίμασαν και την άμυνα ζώνης.

Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να κρατάει το μικρό προβάδισμα (26-22). Όσες φορές δοκίμασαν οι γηπεδούχοι να τρέξουν τα πήγαν περίφημα πετυχαίνοντας αρκετά εύκολα καλάθια. Η Μπαρτσελόνα όμως συνέχισε να "χτυπάει" μέσα στο ζωγραφιστό. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με καλάθι και φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ (29-26), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που είδε τους παίκτες του να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση, να πάρει τάιμ άουτ.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις και ρυθμό στην επίθεσή της και με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Χουέρτας και Λόρμπεκ προηγήθηκε 37-30. Σημαντική η παρουσία του πολύ καλού σε αυτό το δεκάλεπτο Άντε Τόμιτς, που ανέβασε την απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός έχασε την συγκέντρωσή του κι εκνευρίστηκε από την πολύ καλή και σκληρή άμυνα των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στην μέγιστη τιμή της με την λήξη του δεκαλέπτου (46-36). Μεγάλο πρόβλημα για τους γηπεδούχους η αντιμετώπιση των ψηλών της ισπανικής ομάδας, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ δεν έχουν και το εύκολο μακρινό σουτ.

Με τις πεντάδες του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησαν και το δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει άμυνα παίρνοντας τρομερή ενέργεια από τον κόσμο και τον Κώστα Παπανικολάου. "Ζεστός" ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Πάουελ, σημειώνοντας 5 συνεχόμενους πόντους και μειώνοντας την διαφορά σε 48-43. Οι γηπεδούχοι είδαν ότι δεν είναι σε καλή μέρα από έξω (κανένα εύστοχο τρίποντο) και "χτύπησαν" μέσα στην ρακέτα με τον Αμερικανό και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε το πρώτο τρίποντο της βραδιάς για την ομάδα του βάζοντάς την μπροστά στο σκορ 55-54, ενώ ο ίδιος παίκτης με καλάθι και φάουλ έκανε το 60-58 μπροστά σε ένα… "φλεγόμενο" ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν την ευκαιρία να πάρουν μία μικρή διαφορά στο σκορ, αφού σε μία επίθεση έχασαν 4 συνεχόμενες βολές. Ούτε η Μπαρτσελόνα όμως πήγαινε πίσω σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 63-62 υπέρ των Καταλανών. Η τρομερή ενέργεια του Ολυμπιακού στην άμυνα κι η αφύπνιση επιθετικά του αρχηγού του, ήταν οι βασικότεροι λόγοι, που μείωσε στον πόντο.

Καλύτερα ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα (70-65) με συνεχόμενους πόντους του Λόρμπεκ. Οι "ερυθρόλευκοι" κόλλησαν επιθετικά κι ο Τζαβάι με κάρφωμα έκανε το 76-67. Οι φιλοξενούμενοι "σκέπασαν" τα καλάθια στην άμυνα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του κι έτσι μοιραία ήρθε το τελικό 77-90. Η Μπαρτσελόνα με αυτή τη νίκη "κλείδωσε" την πρώτη θέση έχοντας 9 νίκες σε 10 παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει τον δικό του "τελικό" την ερχόμενη εβδομάδα στην Ιταλία απέναντι στην Σιένα.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-46, 62-63, 77-90.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 6, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 23 (1), Περπέρογλου 2, Σλούκας 2, Πάουελ 15, Πέρκινς 2, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα 2, Χουέρτας 5 (1), Ναβάρο 10, Γιασικεβίτσιους 6 (1), Ουάλας 6 (2), Ίνγκλις 2, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 21 (2), Τζαβάι 8, Μάικλ 20, Τόμιτς 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα