Οι Πίστονς αποδέσμευσαν τον Τζος Σμιθ!

Η απόκτησή του ως ελεύθερου από την Ατλάντα το 2012, μαζί με την ανταλλαγή του Μπράντον Τζένινγκς, δημιούργησε προσδοκίες στους φαν των Πίστονς. Ωστόσο, η διοίκηση του Ντιτρόιτ θεώρησε πως ο Τζος Σμιθ δεν τις εκπλήρωσε και αποφάσισε την Δευτέρα (22/12) να τον αποδεσμεύσει! Ο Σμιθ υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο έναντι 54εκατ.δολ. και παρότι είχε ακόμη δύο χρόνια σε ισχύ,

για 26εκατ., αποχωρεί με την υποχρέωση των Πίστονς να του καταβάλλουν όλο το ποσό. Πάντως, η ομάδα του νέου προέδρου και προπονητή, Σταν Βαν Γκάντι, θα καταφέρει να γλιτώσει με αυτή την κίνηση και βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας περίπου 5εκατ. ετησίως. Ο πρώην σταρ των Χοκς τοποθετείται στην λίστα των λεγόμενων waivers, όπου για 48ώρες είναι διαθέσιμος σε μία τρόπον τινά «δημοπρασία» από τις υπόλοιπες 29 ομάδες. Αν υπάρξει (πάντα κρυφή) προσφορά, η ομάδα με την υψηλότερη θα τον αποκτήσει, πληρώνοντας το ποσό που πρόσφερε, ενώ το Ντιτρόιτ θα καλύψει το υπόλοιπο. Σύμφωνα με τα μεγάλα δίκτυα στις Η.Π.Α., ο Σμιθ αναμένεται να μην λάβει προσφορά και σε 48 ώρες να γίνει free-agent, έχοντας την ευχέρεια να συνεχίσει την καριέρα σου σε οποιοδήποτε προορισμό επιθυμεί.

Το ESPN ανέφερε πως ήδη ενδιαφέρει τους Σακραμέντο Κινγκς, Ντάλας Μάβερικς, Χιούστον Ρόκετς, Κλίπερς και ίσως τους Λέικερς, με τους πρώτους να επιθυμούν την προσθήκη του εδώ και καιρό. Καθώς πρόσφατα επιχείρησαν να προχωρήσουν σε ανταλλαγή του Σμιθ, παραχωρώντας τους Ντέρικ Ουίλιαμς, Καρλ Λάντρι και Τζέισον Τόμπσον, δίχως να υπάρξει συμφωνία. Σε 105 ματς με τους Πίστονς, ο Τζος Σμιθ είχε μ.ο. 15.5π.-6,9ριμπ.-3,7ασ., ενώ στην Ατλάντα είχε μετρήσει μ.ο. 18,1π.-9ριμπ.-4,1ασ.. Φέτος, πάντως, είχε 13,1π.-7,2ριμπ., αλλά και αρνητικό ρεκόρ καριέρας με 39,1% στα σουτ... Ο πρόεδρος και κόουτς των Πίστονς, Σταν Βαν Γκάντι, εξήγησε την επιλογή του, λέγοντας ότι «η ομάδα μας δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και έπρεπε να γίνουν προσαρμογές σχετικά με την κατεύθυνση του οργανισμού. Αλλάζουμε προτεραιότητες και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τους νεαρούς παίκτες στο ρόστερ μας, αλλά και να μεγαλώσουμε τον ρόλο των άλλων παικτών που βρίσκονται στο rotation μας, ώστε να βελτιωθούμε και να χτίσουμε κάτι για το μέλλον. Για να είμαστε δίκαιοι με τον Σμιθ ,όμως, ο οποίος είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στη λίγκα εδώ και 10 χρόνια, νιώθουμε ότι είναι καλύτερο να του δώσουμε την ελευθερία να κοιτάξει μπροστά. Σεβόμαστε τον Τζος, τόσο σαν παίκτη, όσο και ως άνθρωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα