Οι Ουέστμπρουκ-Ντουράντ τα ρεκόρ και ο Κόμπι τις τιμές!

Περίπου 48 ώρες πριν το τέλος της καριέρας του, στο «χρυσό» ματς με την Γιούτα στο Λ.Α., ο Κόμπι Μπράιαντ («του παρόντος-παρελθόντος») αγωνίστηκε για τελευταία φορά εκτός έδρας, τα ξημερώματα της Τρίτης (12/4). Οι Λέικερς δεν προέβαλαν αντίσταση στους Θάντερ μέσα στην Οκλαχόμα Σίτι, σε ένα παιχνίδι με ρεκόρ για τους σταρ των γηπεδούχων και νέες τιμές για τον Κόμπι. Οι Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ συνάντησαν μετά το φινάλε τον Μπράιαντ και του παρέδωσαν το δώρο των Θάντερ, που ήταν ένα δερματόδετο

βιβλίο στο οποίο κάθε παίκτης της Οκλαχόμα Σίτι έγραψε μία ιδιόχειρη αφιέρωση στον 37χρονο σταρ, που πέτυχε 13π. στην 1η περίοδο, όμως αγωνίστηκε μόλις 18'!

Λίγο νωρίτερα, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε πετύχει το 37ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας και 18ο φετινό με 13π.-14ασ.-10ριμπ., ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μάτζικ Τζόνσον (1988-89) για «3D» εμφανίσεις σε μία σεζόν! Μάλιστα, ο «RW» σημείωσε το τριπλ-νταμπλ στο... πρώτο ημίχρονο!!! Και σε συμμετοχή 17' και 35'' έγινε ο δεύτερος «γρηγορότερος», μετά τον Τζιμ Τάκερ των Σίρακιουζ Νάσιοναλς από το 1955 (όταν και στέφθηκε και πρωταθλητής) που το είχε κατορθώσει σε 17'! Ο Ντουράντ, από την άλλη, με τους 34π. του, έφτασε τα 64 συνεχόμενα ματς με 20+π. και ξεπέρασε τα 63 του Κόμπι Μπράιαντ από το 2005-06, στην καλύτερη επίδοση στο ΝΒΑ μετά τα 70 του Μάικλ Τζόρνταν από το 1990-91!

Ο Ντουράντ τόνισε πως «τον Κόμπι τον αγαπώ και σαν άνθρωπο και σαν παίκτη! Αλλά όπως εκείνος έκανε με αντίπαλο τον Μάικλ Τζόρνταν και στην τελευταία σεζόν του, έτσι κι εγώ ήθελα σε κάθε φάση να τον διαλύσω! Εκείνος δεν σταμάτησε να με προκαλεί και κάθε φορά που είχα την μπάλα, μου φώναζε: ''Έλα, για να δούμε τι μπορείς να κάνεις!». Ο Μπράιαντ, πάντως, απάντησε στις φιλοφρονήσεις, λέγοντας πως «ο Κέβιν είναι ένας σπουδαίος σκόρερ και αυτό το σερί του δύσκολα θα σταματήσει». Το κοινό των Θάντερ αποθέωσε τον Κόμπι φωνάζοντας το όνομά του και εκείνος σχολίασε «τους ευχαριστώ. Έδειξαν πραγματικά την κλάση τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα