Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Το γεγονός της αγωνιστικής ήταν σίγουρα η νίκη του Κόροιβου επί της Καβάλας, η οποία έφερε τους Ηλείους για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Α1. Το "σφράγισμα" της επιστροφής της ΑΕΚ στα μεγάλα σαλόνια και η νίκη ελπίδας του Ερμή Λαγκαδά ξεχώρισαν από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, όπως και οι επιτυχίες των Φιλαθλητικού και Λαυρίου.

1. Σάκης Καρύδας: Ηγέτης με τα όλα του... Ο Κόροιβος έχτισε επάνω του και φέτος την ομάδα και φυσικά δεν το μετάνιωσε. Ο έμπειρος γκαρντ συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο με... κερασάκι στη τούρτα το τρίποντο

στα 3΄΄ στο ματς με τη Καβάλα, το οποίο έστειλε την ομάδα της Ηλείας στους... επτά ουρανούς. Αρχηγική εμφάνιση σε όλο το παιχνίδι, με 18 πόντους (5/10 β., 2/6 διπ., 3/6 τριπ.), 2 ριμπ., 5 ασ. και 4 κλ.

2. Βαγγέλης Καράμπουλας: Από τους πολυτιμότερους παίκτες ολόκληρου του πρωταθλήματος, ο 32χρονος άσσος διέπρεψε και στο ματς με τον Φίλιππο, όπου η ΑΕΚ "σφράγισε" την επιστροφή της στην Α1 μετά από τρία χρόνια. Με την εμπειρία και το ταλέντο του, ξεκόλλησε με τις διεισδύσεις του την Ένωση στο κρίσιμο δεύτερο δεκάλεπτο, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. (16 π., 1/1β., 6/10 διπ., 1/3 τριπ., 2 ριμπ., 1 κλ.).

3. Αλέξανδρος Σιγκούνας: Ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρόσθεσε στο φετινό του ενεργητικό ο φόργουορντ του Ερμή Λαγκαδά. Στη νίκη στις Σέρρες επί των Ικάρων ήταν (μαζί με τον Ηλιάδη), ο κορυφαίος του παρκέ, πετυχαίνοντας 19 πόντους (2/2 β., 4/8 διπ., 3/4 τριπ.), 5 ριμπ., 2 κλ.

4. Σάββας Μανούσος: Το Λαύριο νίκησε την Αγία Παρασκευή, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τη σωτηρία του, με τον 28χρονο φόργουορντ να κάνει... πάρτι κάτω από τα καλάθια με 10 ριμπάουντ. Σημείωσε 24 πόντους (12/15 διπ.), και 3 ασίστ, ενώ είχε 1130 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Άλφα Ντιαλό: Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι πραγματοποίησε ο νεαρός σέντερ του Φιλαθλητικού στη νίκη επί του Παγκρατίου, χάρη στην οποία οι "κόκκινοι" εξακολουθούν να ελπίζουν στη παραμονή τους. Κυριάρχησε στις μάχες κάτω από τα καλάθια μαζεύοντας 12 ριμπάουντ, ενώ πέτυχε 15 πόντους (5/5 β., 5/10 διπ.).

Προπονητής της αγωνιστικής - Βασίλης Νιπεργιάλης

Θα τον χαρακτηρίζαμε ως προπονητή όχι μόνο της αγωνιστικής, αλλά ολόκληρης της χρονιάς. Ο τεχνικός ηγέτης του Κόροιβου, οδήγησε την ομάδα της Ηλείας σε μια πρωτόγνωρη επιτυχία όπως η άνοδος στην Α1, μετά και τη νίκη επί της Καβάλας. Επικράτησε σε ακόμη ένα ντέρμπι στο προπονητικό... σκάκι, κόντρα μάλιστα σε ένα... μετρ του είδους όπως ο Γιάννης Τζήμας και φυσικά η είσοδος του Κοροίβου στις κορυφαίες Ελληνικές ομάδες είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δικό του έργο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κέρδισε φέτος τρεις φορές την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ενώ απέδειξε ότι εκτός από καλός κόουτς είναι και άριστος "ψυχολογόγος", αφού έβρισκε τον τρόπο να "φτιάχνει" τους παίκτες του, ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα