Οι καλύτεροι διαγωνισμοί καρφωμάτων στην ιστορία (videos)!

Από τον Λάρι Νανς, το 1984, ως τον Ζακ ΛαΒιν, πέρσι, οι φανατικοί του ΝΒΑ και των All Star Games ίσως και να σκέφτηκαν κάτι σαν... «τα έχουμε δει όλα». Οι νέοι σταρ ευελπιστούν αυτό να μην ισχύει. Τα ξημερώματα της Κυριακής (14/2), στο πιθανότατα πιο θεαματικό μέρος των διαγωνισμών της φετινής γιορτής της Λίγκας στο Τορόντο, ο ΛαΒιν θα προσπαθήσει να

κατακτήσει το 2ο τρόπαιό του κόντρα στους Ουίλ Μπάρτον, Αντρέ Ντράμοντ και Άαρον Γκόρντον. Οι προβλέψεις περιττές και όλα θα φανούν όχι ακριβώς στο παρκέ, αλλά στην... στρατόσφαιρα του διαγωνισμού. Τα λόγια είναι γενικώς περιττά και σε κάθε αναφορά στο ένδοξο παρελθόν και η εικόνα μιλά από μόνη της. Το basketblog.gr σας θυμίζει τις καλύτερες στιγμές από το 1984 έως και πέρσι.

Πριν από 22 χρόνια, ο Λάρι Νανς έγινε ο πρώτος νικητής των καρφωμάτων, καρφώνοντας με δύο μπάλες και επικρατώντας στον τελικό του θρυλικού Τζούλιους Έρβινγκ, που το έκανε από τη βολή! Στους πρώτους γύρους νίκησε μεταξύ άλλων τους Ντομινίκ Ουίλκινς, Κλάιντ Ντρέξλερ και τον άλλοτε φόργουορντ και των Αρη, Παναθηναϊκού, Έντγκαρ Τζόουνς.

Το 1985, ο Ντομινίκ Ουίλκινς έγινε «βασιλιάς» με κάρφωμα-«ανεμόμυλο», αφήνοντας 2ο τον Τζόρνταν και 3ο τον άλλοτε παίκτη και της ΑΕΚ, Τέρενς Στάνσμπερι!

Ο Ντομινίκ, που στη συνέχεια φόρεσε και τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δεν πέτυχε το repeat του 1986, χάνοντας από τον συμπαίκτη του στην Ατλάντα, Σπαντ Ουέμπ, που θριάμβευσε παρά τα... 170 εκατοστά του κορμιού του!!!

Η επόμενη διετία άνηκε στον Μάικλ Τζόρνταν, που υπέταξε το 1987 τον Τζερόμ Κέρσι και πάλι τον Στάνσμπερι, καρφώνοντας από τη γραμμή των βολών! Το 1988, στο Σικάγο, νίκησε τον Ουίλκινς αφού μάλλον οι κριτές... έπαιξαν έδρα. Ο Ντομινίκ αδικήθηκε στην 3η προσπάθεια, με 45β. και ο Τζόρνταν παραδέχθηκε μερικά χρόνια αργότερα, πως «αν ο διαγωνισμός είχε γίνει σε άλλη πόλη, πιθανότατα θα είχε κερδίσει ο Ντομινίκ»!

Το 1989 ο Κένι Skywalker Ουόκερ επικράτησε του Κλάιντ Ντρέξλερ, καρφώνοντας με στροφή 360 μοιρών! Ενώ τελευταίος είχε έρθει ο μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού, Κρις Μόρις...

Ο Ντομινίκ έφτασε σε 2ο θρίαμβο το 1990, ενώ μία χρονιά αργότερα, ο Ντι Μπράουν κάρφωσε καλύπτοντας τα μάτια του και νίκησε τον Σον Κεμπ. Το 1992, όμως, ο Σέντρικ Σεμπάλος έκανε κάτι πιο δύσκολο, αφού έδεσε τα μάτια του και έτρεξε από το κέντρο του παρκέ για να καρφώσει!!! Με θεωρίες συνομωσίας ότι έβλεπε παρά το μαντήλι...

Οι Χάρολντ Μάινερ και Αϊζάια Ράιντερ πήραν το «στέμμα» το 1993 και 1994 αντίστοιχα και το 1995 ο Μάινερ πανηγύρισε και πάλι! Το 1996 ο Μπρεντ Μπάρι διαφώνησε με το φιλμ «Οι Λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν», με άλμα σχεδόν από τη βολή(!), ενώ το 1997 ο ρούκι Κόμπι Μπράιαντ έφτασε στην κορυφή, αν και ο μετέπειτα παίκτης της ΑΕΚ, Κρις Καρ, ακόμη φωνάζει ότι αδικήθηκε!

Το 2000, ο Βινς Κάρτερ νίκησε με τη βοήθεια του συμπαίκτη και ξάδερφου, Τρέισι ΜακΓκρέιντι και το περίφημο «it's over» στην τελευταία προσπάθειά του! Την επόμενη σεζόν, ο νυν... ζωγράφος Ντέσμοντ Μέισον ήταν καλλιτέχνης και στον αέρα και την διετία 2002 και 2003 ήταν η σειρά του Τζέισον Ρίτσαρντσον, τη δεύτερη φορά καρφώνοντας έχοντας περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του! Το 2004, ο Φρεντ Τζόουνς μάλλον πέρασε απαρατήρητος και το 2005 ο Τζος Σμιθ φόρεσε φανέλα του... Ντομινίκ, παρά το κάρφωμα του Αμάρ'ε Στάνταμαϊρ από... κεφαλιά του Στιβ Νας!!!

Το 2006 ο Νέιτ Ρόμπινσον έγινε ο «2ος Σπαντ Ουέμπ» και μετά τη νίκη του Τζέραλντ Γκριν το 2007, ήταν η σειρά του «Superman» Ντουάι Χάουαρντ. Μία χρονιά μετά, όμως, ο Νέιτ Ρόμπινσον έγινε... «κρυπτονίτης» για τον «Superman» και κατέκτησε 2ο τρόπαιο, για να στεφθεί και 3η φορά πρωταθλητής, το 2010!

Το 2011 ο Μπλέι Γκρίφιν πέρασε πάνω από ένα αυτοκίνητο με πάσα του Μπαρόν Ντέιβις από την... οροφή του οχήματος και το 2012 ο Τζέρεμι Έβανς κάρφωσε με δύο μπάλες από πάσες του Γκόρντον Χέιγουορντ!!! Το 2013 ο Τέρενς Ρος νίκησε τον Έβανς και το 2014, στην ατυχή έμπνευση των ομάδων από Ανατολή και Δύση, επικράτησε ο Τζον Ουόλ των Ουίζαρντς. Ο περσινός διαγωνισμός, στον οποίο έλαβε μέρος και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έδωσε νέα «πνοή» και θέαμα από τον νικητή, Ζακ ΛαΒιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα