Οι «ελληνικές» περιπτώσεις για Παναθηναϊκό... (vids+pic)

Η ιστορική στιγμή του Γιώργου Παπαγιάννη, με την επιλογή του στο νούμερο 13 του draft του ΝΒΑ, σημαίνει παράλληλα την αρκετά μεγάλη πιθανότητα να μη συνεχίσει να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας σέντερ, συγκεκριμένα, αναμένεται να συνταντηθεί την προσεχή Δευτέρα (27/6) με τους διοικούντες των Κινγκς, προκειμένου να συζητήσουν τα της υπογραφής του συμβολαίου του, της διαμονής του στο Σακραμέντο και του προγράμματος που θα ακολουθήσει, αρχής

γενομένης στο Summer League.

Στην περίπτωση του Παπαγιάννη βέβαια, υφίσταται και το θέμα του ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο οποίος μάλλον δεν έδειχνε να αρέσκεται στην επιλογή του νεαρού παίκτη στο draft και έκανε τις φήμες περί της αποχώρησής του να «οργιάζουν». Ο ίδιος, πάντως, με δηλώσεις του στο ESPN, ξεκαθάρισε πως το tweet του, δεν είχε να κάνει με την προσθήκη του Παπαγιάννη στους «Βασιλείς».

Kings All-Star DeMarcus Cousins told The Undefeated his draft night tweet had nothing to do with the draft. So... https://t.co/t53EFv4ISx

— Marc J. Spears (@MarcJSpearsESPN) 24 Ιουνίου 2016

Ενδεχόμενη αποχώρηση του ενός εκ των μεγάλων «αστέρων» της ομάδας, ασφαλώς, θα απλοποιήσει τη διαδικασία ένταξης του Παπαγιάννη στο ρόστερ των Κινγκς και στον Παναθηναϊκό, αφού πρώτα συνεχάρησαν ένα δικό τους παιδί με... «βέλη» προς τον πρώην προπονητή του «τριφυλλιού», Σάσα Τζόρτζεβιτς, ήδη αναζητούν τον Έλληνα ψηλό που θα πλαισιώσει την φρόντ-λάιν. Οι «πράσινοι», θέλουν να φέρουν στις τάξεις τους, τους πιο ποιοτικούς σέντερ που υπάρχουν και επικρατέστερες περιπτώσεις, δεν είναι άλλες από αυτές των Γιάννη Μπουρούση και Ίαν Βουγιούκα.

Αμφότεροι, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Κυπελλούχων Ελλάδος και δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση εκ μέρους τους, προκειμένου να αποκτηθεί ο ένας από τους δύο. Ο Μπουρούσης, φυσικά, έχει εκφράσει την επιθυμία του να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο εξωτερικό, αλλά όσο δεν «κλείνει» σε κάποιο σύλλογο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει στο να τον πείσει να επαναπατριστεί. Ήταν ο ηγέτης της Λαμποράλ Κούτσα την περασμένη σεζόν και την οδήγησε μέχρι το Final Four της Ευρωλίγκα, περνώντας και το «εμπόδιο» του Παναθηναϊκού, ενώ είχε κατά μέσο όρο 14.5 πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, σημείωσε 12.9 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Ο Βουγιούκας, από τη δική του πλευρά, είναι έτοιμος να «εξαργυρώσει» την εκπληκτική του χρονιά στο Κάουνας, φορώντας την φανέλα της Ζαλγκίρις και θα μπορούσε να εκπληρώσει αυτόν το στόχο, επιστρέφοντας στην ομάδα, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 στη Βαρκελώνη. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τη δική του περίπτωση και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί κίνηση για τον ίδιο. Φέτος, κέρδισε μαζί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον τίτλο του πρωταθλητή Λιθουανίας, ενώ είχε κατά μέσο όρο 11.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ στην Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας 9.9 πόντους, με 4.1 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ στο λιθουανικό πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα