Οι «Έλληνες» αντίπαλοι του Σίνγκλετον (vids+pics)

Η Ανχούι έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας, με ηγέτη της ένα «δικό μας» παίκτη. Ο Κρις Σίνγκλετον, μοιάζει να οδηγεί εκ του ασφαλούς την κινεζική ομάδα μέχρι τον τίτλο, αφού στον πρώτο τελικό με αντίπαλο την Γκουϊζού ήταν και πάλι συγκλονιστικός, φτάνοντας τους 30 πόντους και συμβάλλοντας καθοριστικά στην νίκη με 127-114.

Ο Αμερικανός σέντερ, πάντως, δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που προσδίδει... άρωμα Ελλάδας στους τελικούς της NBL. Μεταξύ των αντιπάλων του,

υπάρχουν δύο ακόμη, οι οποίοι έχουν μία δική τους σύνδεση με την χώρα μας, αφού οι γονείς τους είχαν ένα δικό τους πέρασμα.

Ο λόγος γίνεται για τους Μπράντον Κόστνερ και Στιβ Μπαρτ τον νεότερο. Ο πρώτος, είναι γιος του πρώην παίκτη του Σπόρτιγκ, της ΑΕΚ και του Παπάγου, Τόνι Κόστνερ. Αφού φοίτησε πρώτα στο Πανεπιστήμιο του St. Joseph, ο 54χρονος πρώην σέντερ πέρασε την καριέρα του κυρίως μεταξύ της Αναπτυξιακής Λίγκας του ΝΒΑ και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Πρώτη του εμπειρία στη Γηραιά Ήπειρο ήταν το 1984 με την φανέλα της Νάπολι, για να έρθει στα Πατήσια οκτώ χρόνια αργότερα. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, τον έφεραν στην ΑΕΚ για την χρονιά 1993-1994, την οποία ολοκλήρωσε στην Μπαΐα της Αργεντινής. Το καλοκαίρι του 1994 επανήλθε στον Άγιο Ελευθέριο και οι τελευταίες τρεις του σεζόν τον βρήκαν... μόνιμο κάτοικο Ελλάδας, καθώς μετά από δύο χρόνια στον Σπόρτιγκ, βρέθηκε ακόμη ένα στον Παπάγου, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Πιο μικρή, αλλά και... πικάντικη, είναι η ιστορία του Στιβ Μπαρτ του πρεσβύτερου, πατέρα του έτερου αντιπάλου του Σίνγκλετον, Στιβ Μπαρτ του νεοτέρου. Ο επίσης 54χρονος πρώην πλέι μέικερ, με «πλούσια» καριέρα σε ΝΒΑ και Ευρώπη, δεν είχε το πιο επιτυχημένο πέρασμα από την χώρα μας. Το 1992, δέχεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή, ερχόμενος από τους Φοίνιξ Σανς, αλλά πολύ σύντομα η ελληνική λίγκα θα του απαγόρευε τη συμμετοχή σε αυτή. Στην επιστροφή από ένα ταξίδι του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρέθηκαν στις βαλίτσες του, ποσότητες από κοκαΐνη και χασίς, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην χώρα του, βρίσκοντας παραδόξως θέση στο ρόστερ των Ουάσινγκτον Μπούλετς.

Έκτοτε, θήτευσε στη Μακάμπι Ρισόν και έξι ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος, για να δηλώσει την απόσυρσή του το 2000.

Keywords
Τυχαία Θέματα