Οι αποκλεισμένοι φιναλίστ...

Ο περσινός φιναλίστ Ολυμπιακός μετά και την νίκη της Μπαρτσελόνα μέσα στο Κάουνας, έμεινε και μαθηματικά εκτός της επόμενης φάσης της Ευρωλίγκας. Και όμως, το να μείνει εκτός ο φιναλίστ από τα πλέι οφ, τα οποία καθιερώθηκαν το 2005-06, της επόμενης σεζόν έχει ξανασυμβεί και μάλιστα 2 φορές!

«Δράστης» και στις δύο περιπτώσεις που αναφέραμε ήταν η Μακάμπι, πρώτη φορά την σεζόν 2006-07 και δεύτερη δύο χρόνια αργότερα, το 2008-09.

Η «ομάδα του Λαού» στα φάιναλ 4 του 2006 στην Πράγα και 2008 στη Μαδρίτη

ήταν φιναλίστ, αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της δύο φορές ήταν εκείνη που χαμογέλασε τελευταία, καθώς στη Τσεχία επικράτησε δύσκολα με 73-69, ενώ στην Ισπανία τα πράγματα ήταν πιο απλά με το εμφατικό 91-77 να τα λέει όλα. Παρόλα αυτά οι Ισραηλινοί μετά από αυτές τους τις επιτυχίες δεν μπόρεσαν να περάσουν στα «χιαστί» παιχνίδια, καθώς «κόλλησαν» στην φάση των 16.

Άξια αναφοράς είναι και η περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος την κατέκτησε το τίτλο στο φάιναλ 4 της Αθήνας το 2007, επικρατώντας στον τελικό της ΤΣΣΚΑ, όμως την επόμενη σεζόν και παρά τις προσθήκες των Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη, δεν μπόρεσε να περάσει στην φάση των 8 και τα πλέι οφ, καθώς η θέση του σέντερ ήταν η «αχίλλειος πτέρνα του». Αντίθετα την επόμενη χρονιά με την απόκτηση του Νίκολα Πέκοβιτς η «τρύπα» έκλεισε, με τον Μάικ Μπατίστ να έχει στήριγμα κοντά στην ρακέτα και τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο στο Βερολίνο κόντρα και πάλι στην ΤΣΣΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα