Ο Ζήσης, η ΑΕΚ, ο Ίβκοβιτς και το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα (vid)

Με καλεσμένο της εκπομπής Euroleague Magazine τον Νίκο Ζήση, πραγματοποιήθηκε η ανασκόπηση της 6ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας, με τον Έλληνα διεθνή να θυμάται το ντεμπούτο του στη διοργάνωση τη σεζόν 2000-01, όταν ήταν ακόμα παίκτης της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ζήσης είναι ένας από τους μόλις τέσσερις παίκτες που έχουν συμμετάσχει στην πρώτη σεζόν της Ευρωλίγκας και βρίσκεται ακόμη

εν ενεργεία, έχοντας συνολικά αγωνιστεί στη διοργάνωση με 7 διαφορετικές ομάδες από 5 διαφορετικές χώρες. Φυσικά, η τελευταία είναι η Μπάμπεργκ, η οποία βρίσκεται στο Top-16 και πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία φέτος, θέτοντας, μάλιστα, σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

«Νιώθω λίγο πιο γερασμένος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για όλη αυτή τη διαδρομή. Είναι εντυπωσιακό όλο αυτό το ταξίδι και περιμένω για την επόμενη πρόκληση», είπε χαρακτηριστικά για την παρουσία του στη γερμανική ομάδα.

Μάλιστα, θυμήθηκετο ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση τη σεζόν 2000-01 και το τι τού είπε ο τότε προπονητής του στην ΑΕΚ, Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Θέλουμε έναν νεαρό να παίξει άμυνα και να δώσει ενέργεια», ήταν τα λόγια του Ντούντα στον νεαρό τότε Ζήση, ενώ για την εμφάνισή του σ' εκείνο το παιχνίδι, είπε: «Ήμουν πολύ νευρικός και μάρκαρα τον Μάρκους Μπράουν, έναν από τους θρύλους της Ευρωλίγκας. Δεν έπαιξα καλά, αλλά ήταν υπέροχο που κερδίσαμε και προκριθήκαμε στα ημιτελικά εκείνης της σεζόν».

Δείτε το video:

Keywords
Τυχαία Θέματα