Ο (βραβευμένος) Μίροτιτς θαμπώνει το Σικάγο!

Για πολλές ημέρες τον περασμένο Ιούλιο, οι Μπουλς άφησαν τα πάντα κατά μέρος και επιχείρησαν να δελεάσουν τον Καρμέλο Άντονι. Η διοίκησή τους δεν κατάφερε να πείσει τον «Melo» να αφήσει τη Νέα Υόρκη, όμως το Σικάγο δεν περιορίστηκε στην υπογραφή του Πάου Γκασόλ. Οι «Ταύροι» ρίσκαραν και πρόσφεραν 3εκατ.δολ. στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νίκολα Μίροτιτς και στη συνέχεια του έδωσαν κι ένα 3ετές συμβόλαιο έναντι 17εκατ.(!),

το οποίο φαίνεται να τους δικαιώνει. Αν και αρχικά πολλοί θεώρησαν πως οι αμυντικές αδυναμίες του επιθετικά ταλαντούχου φόργουορντ δεν θα του επιτρέψουν να βρίσκεται για ώρα πάνω στο παρκέ, σε μία ομάδα που ξεχειλίζει απόν την αμυντική φιλοσοφία του κόουτς Τομ Θίμποντο, ο Μίροτιτς συνεχίζει να ανεβάζει την απόδοσή του και αναδείχθηκε κορυφαίος ρούκι του μήνα Δεκεμβρίου για την Ανατολική Περιφέρεια! Ο 23χρονος πρώην παίκτης Ρεάλ είχε στον τελευταίο μήνα του 2014 μ.ο. 9,9π.-5,7ριμπ.-43,9% σε 15 ματς, ενώ στις 19/12 σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 27π.-6/6τριπ. στη νίκη επί του Μέμφις!

Ο Θίμποντο τον εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο, δηλώνοντας προ ημερών ότι «το σημαντικό είναι πως κάνει πολλά μικρά πράγματα στο γήπεδο και μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέση. Είναι ευέλικτος και καλός χειριστής σαν 4αρι και πολύ ψηλός για 3άρι», βλέποντάς τον να μετρά στη σεζόν μ.ο. 8,3π.-5,7ριμπ. και 38,8% από τα 7,25μ.. Ο Μίροτιτς επιλέχθηκε στο Νο23 του ντραφτ του 2011 από το Χιούστον, όμως τα δικαιώματά του πήγαν αρχικά στη Μινεσότα και στη συνέχεια στο Σικάγο. Μάλιστα, κόντρα στους Ρόκετς, προ ημερών, είχε 17π.-6/11 σουτ κι ένα κρίσιμο τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, παίζοντας κυρίως στο «3» για 27΄ κόντρα σε Τζος Σμιθ και Κώστα Παπανικολάου. Ο ίδιος ο Μίροτιτς παραδέχεται ότι «το μεγάλο θέμα μου ερχόμενος στο ΝΒΑ και η σπουδαιότερη αλλαγή μου ήταν πως έπρεπε να παίξω καλή άμυνα. Δεν ήξερα αν μπορώ να το πετύχω. Το μόνο που κάνω, όμως, είναι να προπονούμαι σκληρά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για έναν ρούκι σε αυτό το επίπεδο». Τον τίτλο του κορυφαίου ρούκι του Δεκεμβρίου για την Δυτική Περιφέρεια κέρδισε ο Άντριου Ουίγκινς της Μινεσότα, ενώ τα βραβεία του κορυφαίου παίκτη για Ανατολή και Δύση έλαβαν οι Κάιλ Λάουρι (Τορόντο) και Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον).

Keywords
Τυχαία Θέματα