Ο Βασίλης Μπρατσιάκος στο Basketblog.gr

Την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν αποτελεί ο ΓΣ Κύμης ο οποίος συνεχίζει να πηγαίνει «τρένο» έχοντας φτάσει το 4/4 στον 2ο όμιλο του Νότου στην Γ΄Εθνική, και δείχνοντας ότι επί ημερών του νεαρού σε ηλικία προέδρου του, Αλέξανδρου Θεοδώρου, είναι ικανός να ανέβει ακόμη ένα σκαλί καθώς μετράει συνεχόμενες ανόδους.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2010-2011 ήταν στην Γ' ΕΣΚΑΣΕ, δηλαδή στην τρίτη την τάξη τοπική κατηγορία. Την περίοδο 2011-2012 πέρασε άνετα από την Β' ΕΣΚΑΣΕ στην Α', και πέρυσι έκανε το ίδιο ώστε πλέον να βρίσκεται στην Γ' Εθνική και να ατενίζει την Β' Εθνική.

Ευχάριστη

έκπληξη την χαρακτηρίσαμε στην αρχή του κειμένου μας...αλλά είναι έκπληξη...ή φυσική συνέπεια των πραγμάτων για μια ομάδα που έχει δυνατό ρόστερ, είναι συνεπείς οικονομικά και διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή, τον Βασίλη Μπρατσιάκο.

Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις κλήθηκε και απάντησε με προθυμία ο προπονητής της ομάδας της Εύβοιας στο Basketblog.gr λίγο πριν το μεγάλο εντός έδρας ντέρμπι κορυφής με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Ο Μπρατσιάκος, έχει μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ της περιοχής καθώς πρόκειται για πρώην αθλητή της ΑΓΕΧ και ιδρυτή και συνάμα τεχνικό διευθυντή της Χαλκίδα Basketball Academy. Έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της Έξω Παναγίτσας, ενώ ως προπονητής έχει πετύχει σπουδαίες διακρίσεις όπως ανόδους και πρωταθλήματα (παιδική &εφηβική ομάδα Α.Γ.Ε. Χαλκίδας, Ερμής Σχηματαρίου, Γ.Σ. Χαλκίδας, Συλλας Αιδηψού, Λ.Φ.Μ. Αχαρνής κ.α) Έχει τιμηθεί ως καλύτερος προπονητής ΕΣΚΑΣΕ τις περιόδους 1995 – 1997 – 2001 – 2003 – 2005, ενώ στην Κύμη βρίσκεται για δεύτερη σεζόν καθώς ήταν ο άνθρωπος που την έφερε στις Εθνικές Κατηγορίες.

Ο ΓΣ Κύμης έχει καταπλήξει τους πάντες με την αγωνιστική του συνέπεια και την πορεία του. Πλέον δίνει το πρώτο δύσκολο κρας τεστ με τον φορμαρισμένο Κρόνο. Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα σας, και πόσο καθοριστικό είναι αυτό το παιχνίδι για την συνέχεια;

Εμείς είμαστε έτοιμοι από καιρό για αυτά τα παιχνίδια, γιατί κάθε άνθρωπος που ζει για το μπάσκετ, ζει για να είναι παρών σε ματς τόσο υψηλού επιπέδου. Το παιχνίδι με τον Κρόνο είναι ιδιαίτερο για τον λόγο ότι και οι δυο ομάδες είναι πρώτες και αήττητες. Στόχος μας είναι η νίκη, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Στον όμιλο μας υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, έμπειροι προπονητές που αξίζουν τον σεβασμό και την προσοχή μας.

Η υπόθεση άνοδος πιστεύεται θα κριθεί πιστεύεις ανάμεσα σε σε εσάς, τον Φάρο και τον Κρόνο;

Από την αρχή της σεζόν όλοι οι άνθρωποι της ομάδας βάλαμε έναν πολύ υψηλό στόχο για νεοφώτιστη ομάδα, αυτό της ανόδου στην Β' Εθνική. Το ρόστερ μας είναι ιδανικό για την πραγματοποίηση του στόχου μας και πιστεύω ότι εμείς, ο Κρόνος και ο Φάρος θα πάμε μέχρι τέλους διεκδικώντας τα δυο εισιτήρια της ανόδου.

Στην Κύμη γίνεται άκρως επαγγελματική δουλειά. Η διοίκηση θεωρώ σας δίνει τα καλύτερα. Που στοχεύει μακροπρόθεσμα η ομάδα;

Πράγματι η δουλειά που γίνεται στην ομάδα μας είναι άκρως επαγγελματική και υψηλού ποιοτικά επιπέδου. Η διοίκηση της οικογένειας Θεοδώρου μας παρέχει τα πάντα, ηθικά και υλικά, έτσι ώστε όλη η ομάδα ζώντας στην Κύμη να είναι αφοσιωμένη στο στόχο της, δουλεύοντας για αυτό σε καθημερινή βάση. Μακροπρόθεσμα στόχος της οικογένειας είναι η ομάδα μας σε λίγα χρόνια να καταφέρει να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, δηλαδή την Α1, αλά και μέσα από τις υποδομές της να δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης δεκαετίας έτσι ώστε η μπασκετική ζωή της ομάδας να συνεχίσει να υπάρχει για όσο πιο πολλά χρόνια.

Οι προσωπικοί σας στόχοι;

Είμαι ένας άνθρωπος που ασχολείται με το μπάσκετ από 9 ετών. Αισίως φτάνω τα 34 χρόνια μέσα στα παρκέ! Να είμαι καλά από υγεία και να φτάσω αλλά τόσα χρόνια και να βρίσκομαι ακόμα μέσα στα γήπεδα...δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό για το άθλημα της ζωής μου. Στην Χαλκίδα διατηρώ την τη δική μου ακαδημία μπάσκετ, την Χαλκίδα Basketball Academy, μια ακαδημία με ιδιαίτερες αρχές, με στόχο την ανάδειξη ταλέντων που θα ξυπνήσουν από την εντατική το μπάσκετ της Εύβοιας. Στόχος της ακαδημίας μου είναι να εμφανιστούν ξανά Χαλκιδαίοι μπασκεμπολίστες με σωστές αρχές και ιδανικά. Θέλω να συμβεί κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανα πριν 20 χρόνια με την δημιουργία - μαζί με τον τότε πρόεδρο της Θρυλικής ΑΓΕ Χαλκίδας, Χρήστο Χρήστου - της πρώτης ακαδημίας μπάσκετ στη Χαλκίδα, μια ακαδημίας που μέχρι σήμερα δίνει αθλητές σε όλες της ομάδες της περιφέρειας!

Έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία την ομάδα, καθώς και το αντίπαλο δέος ο ΑΟ Κύμης. Διχάζει αυτό την τοπική κοινωνία;

Ο κόσμος της Κύμης έχει αγκαλιάσει την ομάδα μας...γιατί απλά είναι η ομάδα του...!Γεμίζει κάθε αγωνιστική το γήπεδο και με τον ενθουσιασμό του και το πάθος του μας δίνει δύναμη να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Η δεύτερη ομάδα της περιοχής είναι ο ΑΟΚ, είναι ομάδα της πόλης και θεωρώ ότι έχει την υποστήριξη που του αρμόζει, άρα διχασμός στον κόσμο δεν υπάρχει.

Για το πως είναι η ομάδα του λίγο πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον Κρόνο και τι μήνυμα θέλετε να στείλετε;

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Όλοι οι αθλητές μας είναι ετοιμοπόλεμοι και κυρίως υγιείς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γιορτή για το μπάσκετ της Κύμης - όπως και όλα τα φετινά παιχνίδια - και εύχομαι να το χαρεί το φίλαθλο κοινό μας και να απολαύσει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα