Ο πεισματάρης... κύριος Ντέρικ Ρόουζ (videos)

Το μπάσκετ στις ΗΠΑ δεν είναι μόνο θέαμα, όπως κακώς νομίζουν κάποιοι. Οι καλοπληρωμένοι αστέρες του ΝΒΑ αποτελούν πρότυπα για τους fan τους και ο Ντέρικ Ρόουζ αποτελεί σύμβολο θέλησης και μαχητικότητας.

Οι τραυματισμοί έχουν "σημαδέψει" την καριέρα του. Παρότι είναι ακόμα μόλις 27 ετών, το κορμί του είναι... μισοδιαλυμένο και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε είτε να το 'χει κόψει, είτε να παίζει στην Ευρώπη

για να επιβαρύνεται λιγότερο. ΠΟΤΕ! Ο "D-Rose" παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης. Έπεσε πολλάκις, αλλά ξανασηκώθηκε και εξακολουθεί να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η έλευση του Ντουέιν Ουέιντ στο Σικάγο άλλαξε πολλά πράγματα, με τον πληθωρικό πόιντ γκαρντ να παραδίδει τη σκυτάλη της οργάνωσης του παιχνιδιού στον Ραζόν Ρόντο, μετακομίζοντας ο ίδιος στη Νέα Υόρκη. Στο "Μεγάλο Μήλο" και το "Madison Square Garden" ψάχνει την αναγέννησή του. Οι Νικς είναι σχετικά υγιείς αγωνιστικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και του δίνουν την ευκαιρία να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Δεν θα λέγαμε πως είναι το πρώτο βιολί της ομάδας, όμως πολλές φορές εντυπωσιάζει και τηρουμένων των αναλογιών και των όσων έχει περάσει, κάνει υπερπροσπάθεια. Ειδικά τον Δεκέμβρη είναι εξαιρετικός, έχοντας κατά μέσο όρο 17.9 πόντους με 52% στα σουτ εντός πεδιάς! Κορυφαία του στιγμή είναι οι 25 πόντοι με 12/16 σουτ εντός πεδιάς στην πρόσφατη νίκη επί των Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ πριν από μερικές ημέρες φόρτωσε το καλάθι των Πέισερς με 24 πόντους!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποιος είναι ο Ντέρικ Ρόουζ. Αφού έκανε μεγάλη κολεγιακή καριέρα στο Μέμφις με κόουτς τον Τζον Καλιπάρι, το 2008 οι Μπουλς τον εμπιστεύτηκαν στο νούμερο ένα του ντραφτ, παρότι ήταν νεαρός σε ηλικία και δικαιώθηκαν. Μετά από δύο εξαιρετικές χρονιές, με υψηλές πτήσεις, το 2010-2011 ήρθε η απόλυτη καταξίωσή του. Τον Φεβρουάριο κέρδισε τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ στην ομάδα της Ανατολής στο All Star Game και στη συνέχεια αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης ολόκληρης της λίγκας, βαδίζοντας στα χνάρια του Μάικλ Τζόρνταν. Εκείνη τη σεζόν η ομάδα του τερμάτισε με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (62-20). Βέβαια, δεν ήρθε η επιστροφή στους τίτλους, καθώς στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας αποκλείστηκαν από τους πανίσχυρους Μαϊάμι Χιτ των ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος.

Με το πού μπήκε η αγωνιστική περίοδος 2011-2012 υπέγραψε ηγεμονικό, πενταετές συμβόλαιο, έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων και έκανε θραύση ξανά στην ψηφοφορία του All Star Game. Ωστόσο, έκτοτε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Το γόνατό του "λαβώθηκε" σοβαρά. Έχασε πάνω από τους μισούς αγώνες της τότε αγωνιστικής περιόδου και στη συνέχεια βίωσε το απόλυτο σοκ, χάνοντας τη σεζόν 2012-2013! Πάτησε ξανά παρκέ τον Οκτώβριο του 2013, αλλά τίποτε δεν ήταν όπως πριν. Είχε χαθεί η εκρηκτικότητα και η ταχύτητα που τον χαρακτήριζαν. Το σώμα του είχε προβλήματα και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να ξαναγίνει ο σούπερ σταρ που ετοιμαζόταν να κατακτήσει τον μπασκετικό πλανήτη. Θα μπορέσει ποτέ του να φτάσει στα ίδια επίπεδα; Πολύ δύσκολο μας φαίνεται, όμως, ο ίδιος έχει πείσμα και ακόμα είναι μικρός σε ηλικία, οπότε όλα είναι πιθανά. Η φόρμα του τελευταίου διαστήματος, σίγουρα αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα