Ο πατέρας Αγγέλου και το κλεμμένο Κύπελλο

Αν υπάρχει ένας παίκτης που ο Βαγγέλης Αγγέλου θα έπαιρνε με κλειστά τα μάτια στην Αναντολού Εφές, τότε αυτός δε θα ήταν άλλος από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Ο 18χρονος Βουλγαροκύπριος "βγάζει μάτια" φέτος με τον Αρη και μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον πρώην προπονητή του. Ο "Σάσα" -όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του- βγάζει το καπέλο στον Αγγέλου και μιλά για τον ίδιο, τον ημιτελικό με τον Πανιώνιο, αλλά και τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "SportDay".

-Τι σημαίνει

για εσένα ο Βαγγέλης Αγγέλου;
"Είναι ένας άνθρωπος που με έριξε στα βαθιά νερά του μπάσκετ ξεκινώντας από το περσινό παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ. Μου έδειξε τα βήματα, τις κατευθύνσεις, το στόχο. Βοήθησε κι εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά και ουσιαστικά έβαλε τις σωστές βάσεις. Μπορώ να πως ότι είναι ο μπασκετικός μου πατέρας, αφού μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω και με ανέχτηκε στα λάθη και τις κακές βραδιές. Ηταν πάντα δίπλα σε όλους μας".

-Μήπως τώρα που μετακόμισε στην Αναντολού Εφές θα πρέπει να αρχίσεις να μαθαίνεις τούρκικα;
"Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης του Αρη και δε με απασχολούν τέτοιου είδους σχόλια που μπορεί να ακουστούν από τον οποιονδήποτε. Καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο εναντίον του Πανιωνίου και μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ικαρο. Βλέπουμε το τώρα και προχωράμε".

-Τι ήταν αυτό που σου είπε ο Αγγέλου το περασμένο καλοκαίρι και σε έπεισε να παραμείνεις στον Αρη;
"Δε νομίζω πως ήταν κάτι συγκεκριμένο. Ολη η συμπεριφορά του, ο τρόπος που μου μιλούσε, το γεγονός πως ήρθε μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας στη Βουλγαρία για να με πείσουν να παραμείνω. Είχε επιχειρήματα, αλλά το πιθανότερο είναι πως με την εν γένει φυσική του παρουσία με έπεισε να πω το ναι στον Αρη και να συνεχίσω".

-Νιώθεις προδομένος μετά τη φυγή του;
"Για κανένα λόγο. Ηρθε μια πρόταση την οποία δε θα μπορούσε να αρνηθεί κανένας. Μπράβο του που μέσα από τον Αρη μπόρεσε να κάνει το επόμενο βήμα στη καριέρα του και να πάει σε μία ομάδα που παίζει στην Ευρωλίγκα. Ισως να είμαι λίγο στεναχωρημένος γιατί είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση, αλλά η ζωή συνεχίζεται".

-Ποιο κομμάτι του παιχνιδιού σου θεωρείς πως σε βοήθησε να βελτιώσεις;
"Μάλλον το κομμάτι της συγκέντρωσης και παράλληλα μου έμαθε βασικά πράγματα του μπάσκετ που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν τα είχα διδαχθεί".

-Πιστεύεις πως το κενό που δημιουργήθηκε με τη φυγή του θα μπορέσει να καλυφθεί;
"Στο μπάσκετ οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Από τη στιγμή λοιπόν που εμείς παραμένουμε και παράλληλα ο κόουτς Αγγέλου έβαλε τις σωστές βάσεις δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι. Με δεδομένο μάλιστα πως κι ο αντικαταστάτης του θα δουλέψει πάνω στο ίδιο πλάνο".

-Υπάρχει κάποια εξήγηση για το τρομερό πρώτο ημίχρονο που είχατε κόντρα στον Πανιώνιο;
"Ολα τα παιδιά ήταν συγκλονιστικά. Δώσαμε όλοι το 1000%. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και ήμασταν αποφασισμένοι μετά από δύο δύσκολες εβδομάδες. Ούτε εγώ δεν περίμενα ένα τέτοιο ημίχρονο. Δεν σκεφτόμασταν καθόλου το γεγονός πως αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τον κόουτς Αγγέλου στον πάγκο. Νομίζω ότι και δέκα χρόνια να διαρκούσε ο αγώνας με τον Πανιώνιο δε θα μπορούσαμε να χάσουμε".

-Τι πιθανότητες δίνεις στον Αρη για να κατακτήσει το Κύπελλο;
"Είναι ένα παιχνίδι οπότε όλα είναι πιθανά. Πιστεύω πως θα πάμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο κι ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από μία συμμετοχή στον τελικό. Φοράμε βαριά φανέλα και στόχος είναι το τρόπαιο".

-Πόσο εύκολη ήταν η μετάβαση από ηγέτης του εφηβικού, σε ηγέτη του αντρικού;
"Αυτό έρχεται μέρα με τη μέρα. Γεμίζεις εμπειρίες και μέσα από τη σκληρή δουλειά είναι κάτι που θα βγει στο γήπεδο χωρίς να το πιέσεις. Αρκεί να έχεις το ταλέντο και την όρεξη να δουλέψεις".

-Νιώθεις ότι στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, θα παίξετε και για την ομάδα του 2005; Το βλέπεις και σαν μια μικρή εκδίκηση;
"Είμαστε διαφορετική ομάδα. Θεωρώ πως εκείνο το τρόπαιο ουσιαστικά κλάπηκε από τον Αρη. Υπάρχει ο συνδετικός κρίκος που λέγεται Αντώνης Ασημακόπουλος, ο οποίος είχε αγωνιστεί και σε εκείνο τον τελικό και θα μας μεταφέρει εμπειρίες. Δεν θα το δούμε σαν εκδίκηση όμως, αλλά σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα".

-Ποιο είναι το ταβάνι του φετινού Αρη;
"Δεν ξέρω ποιο θα ήταν το ταβάνι μας, αλλά εγώ προσωπικά θα ήμουν χαρούμενος αν στο τέλος των πλέι οφς έχουμε κατακτήσει την τρίτη θέση και ταυτόχρονα έχουμε κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό του Ηρακλείου".

Keywords
Τυχαία Θέματα