Ο Παπαλουκάς… για όλα!

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ετοιμάζεται να… παραδώσει το ρεκόρ συμμετοχών στην Ευρωλίγκα, αφού ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα καταγράψει την υπ’ αριθμόν 253 συμμετοχή στη διοργάνωση στην αναμέτρηση της Παρασκευής (14/3, 22.00) με τον Ολυμπιακό. Επ’ ευκαιρία λοιπόν της παρουσίας του στη Βαρκελώνη όπου δια χειρός του θα τιμηθεί ο νέος κάτοχος του ρεκόρ, ο «Τεό» τέθηκε στη διάθεση του κοινού.

Ο αποσυρθείς πλέον γκαρντ απάντησε μέσω του

λογαριασμού του twitter της Ευρωλίγκας σε δεκάδες ερωτήσεις. Και απάντησε για όλα! Από τις μεγάλες στιγμές, έως τις μεγάλες απογοητεύσεις, τους κορυφαίους συμπαίκτες και αντίπαλους, τα είδωλά του έως το ποιος θα πάρει τη φετινή Ευρωλίγκα…

Μεταξύ άλλων απάντησε:

Για το τι του λείπει τώρα που σταμάτησε: «Καμιά φορά μου λείπει το πάθος που υπήρχε την Πέμπτη και την Παρασκευή. Είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος για την καριέρα μου και τις στιγμές που έζησα».

Για το που είχε τις καλύτερες αναμνήσεις: «Έπαιξα σε τρεις ομάδες. Τις καλύτερες στιγμές μου τις είχα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά είχα καλές στιγμές και στη Μακάμπι και τον Ολυμπιακό».

Για το λόγο που τον «mythos» απάντησε: «Mythos είναι η μύτη στα ελληνικά. Αν δεις μία φωτογραφία μου θα το καταλάβεις!»

Για το αν βρέθηκε ποτέ κοντά σε συμφωνία με ισπανική ομάδα: «Είχα μιλήσει με τη Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια! Είχαμε ορισμένες εξαιρετικές συζητήσεις. Από όσο ξέρω ποτέ δεν μίλησα με τη Ρεάλ».

Για το ποιον προτιμά, Γκάλη ή Γιαννάκη: «Και οι δύο είναι σπουδαίοι παίκτες. Και οι δύο έχουν την δική τους θέση στην ιστορία».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης και ο καλύτερος προπονητής στην Ευρωλίγκα: «Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές. Εκείνος που με βοήθησε περισσότερο ήταν ο Έτορε Μεσίνα. Όσον αφορά τον παίκτη, υπάρχουν σπουδαίοι, όπως ο Σπανούλης, ο Ναβάρο, ο Διαμαντίδης, ο Ροντρίγκεθ, ο Μίροτιτς, ο Κριάπα... τόσοι πολλοί!»

Για τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές της καριέρας του: «Οι καλύτερες είναι τόσες πολλές, επίσης και με την Εθνική ομάδα! Οι χειρότερες είναι - τραυματισμοί και οι χαμένες βολές στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό».

Για το αν υπάρχει νέος Παπαλουκάς: «Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες. Κάθε περίοδο έχει ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Τα στάνταρ αλλάζουν».

Για το πώς ένιωσε που συνάντησε παλιούς συμπαίκτες στα Χανιά στο All Star Game, όπως οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Φώτσης: «Ήταν πολύ όμορφα - ήταν και ο Πρίντεζης εκεί! Θυμηθήκαμε πολλές παλιές ιστορίες. Ήταν ωραία που περάσαμε χρόνο μαζί μετά από πολύ καιρό».

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε: «Δυστυχώς, το twitter έχει μόνο 140 χαρακτήρες! Ήταν τόσοι πολλοί!»

Για το αν είναι η Ρεάλ φαβορί για την Ευρωλίγκα: «Πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά, αλλά όπως είπα υπάρχει η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αρμάνι, η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός!»

Για το ποιο παιχνίδι θα επέλεγε να παίξει και πάλι: «Το ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός το 2007 και το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τους τελικούς του πρωταθλήματος».

Για το ποιους παίκτες θα επέλεγε στην κορυφαία πεντάδα τώρα και ποιους σε όλη την ιστορία: «All time; Είναι πολύ δύσκολο. Σάρας, Σπανούλης, Διαμαντίδης, Ναβάρο, Άντονι Πάρκερ, Σμόντις, Βούισιτς, Κριάπα, Λάνγκτον, Χόλντεν... τόσοι πολλοί παίκτες για να διαλέξεις! Εγώ θα ήμουν σίγουρα ο έκτος παίκτης!»

Για την άποψή του για τον Βουγιόσεβιτς: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που δουλεύει με νέα παιδιά. Σπουδαία ταλέντα βγαίνουν από τις ομάδες του».

Για το αν ο Σλούκας μπορέσει να γίνει… Σπανούλης: «Σλούκας, Παπανικολάου, Μάντζαρης: Μία γεννιά με σπουδαία ταλέντα».

Για το μεγαλύτερο θαύμα που έχει δει: «Ο ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ 2005 απέναντι στην Γαλλία και ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις ΗΠΑ το 2006. Η νίκη επί της Σλοβενίας το 2007 και για το Top-16 μία νίκη της ΤΣΣΚΑ απέναντι στην Ρόμα με τρίποντο από τον Λάνγκτον».

Για το ποιος είναι ο πιο αθλητικός παίκτης που έπαιξε μαζί: «Θα πρέπει να είναι ο Φώτσης. Πηδάει τόσο ψηλά!»

Keywords
Τυχαία Θέματα