Ο Γκιστ των ρεκόρ...

Πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που κρατάει 14 χρόνια έφτασε ο Τζέιμς Γκιστ, καθώς για διαφορά μιας ημέρας (τότε ήταν 13 Μαρτίου του 2002), ο Ντάριλ Μίντλεντον είχε μαζέψει 9 επιθετικά ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τζον Αμίτσι, που είχε μαζέψει τον ίδιο αριθμό στις 30 Νοεμβρίου 1996 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πειραϊκό.

Ο Αμερικανός φόργουροντ πρόλαβε σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά συμμετοχής (24:49) στο σημερινό (14/3) παιχνίδι του Παναθηναϊκού

στα Τρίκαλα, να πάρει οχτώ επιθετικά ριμπάουντ ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League αφού την ίδια σημείωσε το Σάββατο (13/3) και ο Ουσμάν Κρουμπάλι στο παιχνίδι του Λαυρίου με τον Αρκαδικό.

Τα οχτώ επιθετικά ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Γκιστ στο πρωτάθλημα της Α1. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του Αμερικανού στο ελληνικό Πρωτάθλημα ήταν τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ που είχε εκτός έδρας με το Λαύριο και εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ φέτος και πέρυσι εντός έδρας με το Ρέθυμνο.

Η σημερινή επίδοση του Γκιστ στα επιθετικά ριμπάουντ πάντως ξεπερνάει το προσωπικό επίπεδο αλλά και τα όρια της τρέχουσας σεζόν καθώς είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League. Ο Αμερικάνος ισοφάρισε τον ρεκόρ των Ντίνο Ράτζα ο οποίος το έκανε σε εντός έδρας παιχνίδι με τον Παπάγου της περιόδου 1997-1998 και σε εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι της περιόδου 1998-1999 και από μία ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα σε εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό της περιόδου 1998-1999 και ο Ρόντνεϊ Μπιούφορντ σε εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας της περιόδου 2002-2003.

Keywords
Τυχαία Θέματα