Ο δρόμος του «Greek Freak» προς την ελίτ... (vids)

Η ανοδική πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι διαρκής. Από την ημέρα που επελέγη στο draft του 2013 από τους Μιλγουόκι Μπακς, είναι απορίας άξιο μεταξύ άλλων, ποιο είναι το «ταβάνι» του «Greek Freak», σπορπίζοντας το θαυμασμό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και όντας ανάμεσα στους παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να βρεθούν σύντομα στην «ελίτ» των κορυφαίων του μεγαλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Η «αλήθεια των αριθμών», πάντως, δείχνει πως κάτι τέτοιο δε θα αργήσει να συμβεί για τον Έλληνα «αστέρα», όπως φάνηκε από ακόμη μία «μαγική» σεζόν στα «Ελάφια», η οποία ολοκληρώθηκε με την απόκτηση

ηγετικού ρόλου στη ριζικά ανανεωμένη Εθνική ομάδα. Μπορεί οι Μπακς να μην κατάφεραν να εισέλθουν στα playoffs, αλλά οι 16.9 του πόντοι, με 7.7 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.4 μπλοκ που σημείωσε κατά μέσο όρο ο «Giannis», ασφαλώς ικανοποίησαν τους ιδιοκτήτες της ομάδας όπου αγωνίζεται. Σύμφωνα με το Basketballreference.com, μόλις 26 ακόμη παίκτες είχαν καταφέρει από το 1979 κι εντεύθεν να πετύχουν σε μία μόλις χρονιά, πάνω από 7 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα ανά παιχνίδι.

Το ονόματα των παικτών που έφτασαν σε τέτοιο επίτευγμα, προκαλούν τουλάχιστον δέος. Ο Κέβιν Γκαρνέτ (10 φορές), ο Κρις Ουέμπερ (7 φορές), ο Σκότι Πίπεν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (3 φορές), καθώς και οι Τζούλιος Ίρβινγκ, Σαμ Λέισι και Τζος Σμιθ (2 φορές), είναι μερικές από τις περιπτώσεις μπασκετμπολιστών που κατάφεραν να συνδέσουν την καριέρα τους με αυτά τα νούμερα, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν άλλες σπουδαίες μορφές του ΝΒΑ, όπως ο Λάρι Μπερντ, ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο Καρλ Μαλόουν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Για να γίνει κατανοητή η επιτυχία αυτή του Αντετοκούνμπο, πρέπει να επισημανθεί ότι έχει φτάσει σε αυτή μόλις στην ηλικία των 21 ετών, με τα περιθώρια βελτίωσής του να είναι ακόμη μεγάλα. Ο ίδιος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στο να βελτιώσει το σουτ από μακρινή και μέση απόσταση, ενώ ο Τζέισον Κιντ αποτελεί ιδανικό μέντορα για το δημιουργικό του παιχνίδι.

Όλα αυτά, αν προστεθούν στις τρομερές του αμυντικές αρετές και την εκρηκτικότητα που την χαρακτηρίζει στις δύο πλευρές του παρκέ, δεν αποκλείεται να γίνει μόλις ο τέταρτος παίκτης της ιστορίας του ΝΒΑ, που φτάνει μόλις σε μία σεζόν κατά μέσο όρο τα 7 ριμπάουντ, τις 7 ασίστ, το ένα κλέψιμο και το ένα μπλοκ ανά ματς. Οι προηγούμενοι τρεις, είναι ο Πίπεν, ο Τζέιμς και ο Γκριν.

Ο δρόμος για μία Hall Of Fame καριέρα και την εύρεσή του στους καλύτερους παίκτες του κόσμου, είναι ορθάνοιχτος...

Keywords
Τυχαία Θέματα