Ο δικός του νόμος... και στην Χώρα των Βάσκων! (vid)

Στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα, η μία εκ των δύο ηττών του Ολυμπιακού ήταν στην Χώρα των Βάσκων, αλλά τώρα... είναι Top-16! Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επιβάλλοντας τις δικές τους αρχές σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κατάφεραν να περάσουν από τη Βιτόρια με το 82-76 επί της Λαμποράλ Κούτσα και ξεκίνησαν το 2016, με τον ίδιο ιδανικό που τελείωσαν το 2015, υποτάσσοντας σε δεύτερο σερί μία ισπανική ομάδα. Άλλη μία άμυνα για σεμινάριο με πρώτο διακριθέντα τον συγκλονιστικό

Βαγγέλη Μάντζαρη, έδωσε τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του για μία ιδανική εμφάνιση επιθετικά, όπου ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε πως αρχίζει να παίρνει ρυθμό και οι Οθέλο Χάντερ, Γιώργος Πρίντεζης, Σον Τζέιμς κυριάρχησαν στις «μάχες» με τους αντίπαλους ψηλούς.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους (2/3 δ., 3/9 τρ., 6/6 β.), για να τον ακολουθήσει ο Χάντερ με 17 πόντους. Ο Πρίντεζης σημείωσε 15 πόντους, ενώ ο Μάντζαρης είχε εξίσου σημαντική προσφορά στον εκτελεστικό τομέα με 14 πόντους. Ο Τζέιμς πέτυχε και τους επτά του πόντους στην τελευταία περίοδο, διάστημα όπου οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να επανέλθουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά ο Ολυμπιακός αρνήθηκε... πεισματικά αυτό το ενδεχόμενο. Κορυφαίος της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν με 16 πόντους ο Μάικ Τζέιμς, ενώ μεταξύ των κορυφαίων ήταν για άλλη μία φορά ο Γιάννης Μπουρούσης, με 12 πόντους και επτά ριμπάουντ.

Το φιλμ

Ο Άνταμς προσπάθησε να δώσει τον «τόνο» στην ομάδα του επιθετικά, όντας πρωταγωνιστής στα πρώτα 2.5 λεπτά και σημειώνοντας με πέντε προσωπικούς πόντους το 7-3. Η άμυνα του Ολυμπιακού έπασχε στη θέση «5», όπου ξεκίνησε ο Μιλουτίνοφ, και η εικόνα του αγώνα άλλαξε μόλις μπήκε ο Χάντερ. Ο Αμερικανός πήρε τη «σκυτάλη» από τον Βαγγέλη Μάντζαρη που κρατούσε με τα σουτ του από την περίμετρο τους «ερυθρολεύκους», για να κερδίσει κάθε αντίπαλο ψηλό που έβρισκε απέναντί του και να κάνει το 12-20 στο 8ο λεπτό με το δεύτερο καλάθι-φάουλ του με εύστοχη συμπληρωματική βολή. Ο ίδιος, μαζί με τον Χάκετ, διατήρησαν την απόσταση αυτή για την ομάδα τους, στο τέλος του δεκαλέπτου, απαντώντας στις λύσεις που έδιναν Μπουρούσης και Κοζέρ για τη Λαμποράλ (18-24).

Στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, η κατάσταση δεν ήταν το ίδιο ιδανική εκτελεστικά για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου και εκείνοι του Περάσοβιτς βρήκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν σε απόσταση «αναπνοής», πρώτα όντες ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και ύστερα βλέποντας τον Τζέιμς να μπαίνει στην «εξίσωση» (28-29 στο 15'). Χρειαζόταν ένα λέι-απ του Μάντζαρη για να «αφυπνιστούν» οι φιλοξενούμενοι, των οποίων η άμυνα παρέμενε σε υψηλά στάνταρ, με μπροστάρη μάλιστα τον Τζόνσον-Όντομ που έκλεψε μπάλες και ακολούθως έδωσε εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες του. Πρίντεζης και Σπανούλης πήραν διαδοχικά το «όπλο» τους στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και ο ηγέτης του Ολυμπιακού έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο, στα 53" πριν τη λήξη του εικοσαλέπτου (32-43). Το 34-43 θα διαμόρφωνε ο Σενγκέλια, εκμεταλλευόμενος μία όμορφη ομαδική ενέργεια.

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πρίντεζης συνέχισε... από εκεί που είχε σταματήσει και με έξι απανωτούς πόντους για τον Ολυμπιακό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα ιδανικό ξεκίνημα, όπου ο Χάντερ θα αύξανε την απόσταση στο +17 με νέο καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή (38-55 στο 25'). Κάπου εκεί, η Λαμποράλ αντέδρασε και οδήγησε το παιχνίδι στο ρυθμό που ήθελε, βρίσκοντας λύσεις στο ανοικτό γήπεδο για ένα σερί 11-0, στο οποίο βοήθησε και ο Μπουρούσης από τη γραμμή των βολών, ενώ και ο Πρίντεζης υπέπιπτε στο τρίτο του φάουλ (49-55 στο 27'). Το κοινό ήταν λογικό να μπει επίσης στην «εξίσωση», αλλά ο Σπανούλης ήταν εκεί για να μην αφήσει τους αντιπάλους του να πλησιάσουν πιο κοντά, πετυχαίνοντας καίρια καλάθια με πιο σημαντικό το τρίποντο στα 52", την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο -5 (54-62). Ο εξαιρετικός σε εκείνο το διάστημα Μάικ Τζέιμς, ήταν εκείνος που οδηγούσε τους συμπαίκτες του και με δύσκολη ενέργεια στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, διαμόρφωσε το 56-62.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έδωσε και πάλι το «σύνθημα» στην αρχή του τελευταίου δεκάλεπτου με νέο του τρίποντο, για να ακολουθήσει μία περίοδος κυριαρχίας του Σον Τζέιμς, όπου ο Αμερικανός «εκτόξευσε» ξανά τη διαφορά, εκμεταλλευόμενος τα έτοιμα καλάθια που έδιναν οι συμπαίκτες του και κερδίζοντας τις «μάχες» των ψηλών (60-72 στο 33'). Μία «σιγή» σχεδόν δύο λεπτών, ύστερα, έχει ως εξήγηση περισσότερο τη μεγαλύτερη σκληράδα που έβγαζαν οι άμυνες, με τον Μάντζαρη μάλιστα να είναι εκπληκτικός και να ανταμείβεται με ένα τρίποντο που θα έφερνε την απόσταση στο +15 (60-75). Η Λαμποράλ δεν τα παράτησε ούτε τότε, καθώς οι Χάνγκα και Τζέιμς έδωσαν ελπίδα μειώνοντας με ένα επιμέρους 8-1, σε 68-76 στα 2:24 πριν το φινάλε. Ο Πρίντεζης θα έδινε τη λύση σκοράροντας μετά από ώρα, για να βάλει «ασφαλιστική δικλίδα» στο «διπλό» άλλη μία τρομερή άμυνα στον Μάντζαρη που έβγαλε μόνο στον αιφνιδιασμό τον Χάντερ. Ο τελευταίος κέρδισε φάουλ και από τη γραμμή «έγραψε» το 68-80, δύο λεπτά πριν την εκπνοή. Από τους Βάσκους, ο Μπλάζιτς ήταν εκείνος που στο υπόλοιπο διάστημα κατάφερε με προσωπικές ενέργειες να μειώσει τη διαφορά, με τον Μπουρούση να διαμορφώνει το τελικό σκορ με το τελευταίο ζευγάρι βολών του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 18-24, 34-43, 56-62, 76-82

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 16 (1), Κοζέρ 7 (1), Πλάνινιτς 4, Σενγκέλια 7, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 7 (1), Ντιοπ 4, Τιλί 7, Άνταμς 5 (1), Κορμπάτσο

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Τζέιμς 7, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης 19 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 14 (3), Χάκετ 4, Αθηναίου

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα