Ο απολογισμός της 10ης αγωνιστικής

Πάει λοιπόν και η 10η αγωνιστική στην Α1 και περιμένουμε άλλη μετά το κυπελλο και το ρεπό του ΠΣΚ και μετά τα Χριστούγεννα για να κλείσει το 2013 . Μια αγωνιστική που είχε πάντως ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κερδίζει με 40αρες καθώς διέλυσε στο ΣΕΦ τα Τρίκαλα.

Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη κανονικά πέρασε από την άδεια λόγω τιμωρίας Ρόδο και τον μαχητικό Κολοσσό εύκολα αλλά χωρίς να φορτσάρει. Στα αλλα ματς είχαμε ωραία σκηνικά! Βασικά μια ματσάρα στην Πυλαία με τον Πανιώνιο να παίρνει μια εντυπωσιακή και σπανια σε σκορ και ας έπαιζαν μάλιστα ομάδες που αγαπούν την άμυνα, νίκη. Με 100-91 και να κάνει ένα πρώτο κλείδωμα της 3ης θέσης ενώ ο ΠΑΟΚ είναι ντεφορμέ με πρόβλημα στην φυσική κατάσταση καθώς δεν έχει βάθος και μένει από δυνάμεις συνεχώς και έχει και τις κολλητές κακές ήττες από τους νεοφώτιστους Τρίκαλα και Κηφισιά και το καλό ξεκίνημα πάει στράφι...

Είχαμε όμως και μια αγωνιστική σκέτη θρίλερ ειδικά στην ουρά και με δύο μπόμπες. Η πρώτη έσκασε στην Κρήτη με το Ρέθυμνο να μένει σε εξαιρετικά χαμηλό σκορ (54π) και να χάνει δίκαια από την πονηρή με τους έμπειρους παίκτες της Κηφισιά που με τις νίκες αυτή και με τον ΠΑΟΚ παίρνει από νωρίς αέρα παραμονής. Οπως και ο ΚΑΟΔ που έκανε από -15 το μπαμ στην Πάτρα με την άμυνα στην 4η περίοδο και έβαλε σε μπελάδες ακόμα και για την παραμονή του τον Απόλλωνα που του λείπουν φέτος ελληνικές βοήθειες και κολλάει στο σκορ.Κακή ήττα για τους πατρινούς που είχαν πάλι 3000 κόσμο. Σημαντικό ματς είχαμε και στην Χαλκίδα με τον Ίκαρο να γλιτώνει την αυτοκτονία από διψήφιες διαφορές και να κερδίζει στον πόντο τον μαχητικό αλλά χωρίς νικη εκτός Ηλυσιακό. Σημαντική νίκη και εύκολα πέτυχε εντός έδρας η Ελευσίνα με τον Άρη που έχει προβλήματα με την επίθεση ειδικά εκτός έδρας και πληγώθηκε με τον τραυματισμό και του Γκίκα. Ραντεβού ξανά στις 28 και 29/12 με τους αιώνιους να έχουν ο Ολυμπιακός εκδρομή στην Δράμα και ο ΠΑΟ να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Ματσάρα παραμονής στα Τρίκαλα με την τοπική ομάδα να φιλοξενεί την Ελευσίνα. Ο Πανιώνιος σε ένα καλό ματς υποδέχεται τον ΑΓΟΡ. Η Κηφισιά τον Απόλλωνα σε ένα ακόμα καλό ματς για την παραμονή. Ο Άρης τον Ίκαρο και ο Ηλυσιακός τον Κολοσσό σε ένα ακόμα σημαντικό ματς για την παραμονή.

Keywords
Τυχαία Θέματα