Ο «Superfan» των Ράπτορς (και δεν είναι ο… Drake)!

Ο Καναδός τραγουδιστής Drake είναι ο πιο διάσημος οπαδός των Ράπτορς. Αλλά δεν είναι ο πιο φημισμένος. Ο Drake ήταν εκείνος που έκανε την παρουσίαση των παικτών στο πρόσφατο All Star Game του Τορόντο και προ ημερών προκάλεσε τον σταρ των Πέισερς, Πολ Τζορτζ, γράφοντας στο Instagram ότι «καταλαβαίνω πως μας φοβάται!». Ωστόσο, στο

καθοριστικό κυριακάτικο (1/5) 7ο ματς του 1ου γύρου των πλέι-οφς με την Ιντιάνα, μετά την ήττα στην Ιντιάνα και το 3-3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, άλλος θα είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής... Ο αποκαλούμενος «Superfan» των Καναδών, που δεν έχει απουσιάσει από κανένα εντός έδρας παιχνίδι τους(!) από την παρθενική τους σεζόν στο ΝΒΑ, το 1995, και που δεν έχει καθυστερήσει ποτέ να φτάσει στην θέση του. Και, επίσης, δεν έχει αποχωρήσει επίσης ποτέ νωρίτερα από την εξέδρα. Ο Ναβ Μπχατία έγινε φέτος το επίκεντρο της κερκίδας των Ράπτορς, κυρίως λόγω της ενασχόλησής του με εκδηλώσεις του All Star Game. Από το 1998, ο τότε παράγοντας του Τορόντο και παλαίμαχος γκαρντ των Πίστονς, Αϊζάια Τόμας, τον «βάφτισε» ως «Superfan» και ο Μπχατία δεν επιβεβαίωσε την «ταμπέλα» του «Υπερ-οπαδού» μόνο με την υποστήριξή του στην ομάδα, αλλά και με αξιοσημείωτες φιλανθρωπικές δράσεις στην τοπική κοινωνία.

Οι Λέικερς έχουν τον Τζακ Νίκολσον και τους άλλους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Οι Νικς το ίδιο. Οι Κλίπερς έχουν τον τον κωμικό Μπίλι Κρίσταλ και κάποτε τον "Κλίπερ-Ντάρελ". Όμως αν ο Drake είναι ο «global ambassador» των Ράπτορς, λόγω της φήμης του, ο κ. Ναβ Μπχατία είναι επισήμως «πρεσβευτής» του οργανισμού στην Βόρειο-Ασιατική κοινότητα του Τορόντο, λόγω της επαγγελματικής επιτυχίας και των εξαιρετικών δράσεών του. Σε προ εβδομάδων δηλώσεις του στην «Toronto Sun», ο Μπχάτια επισήμανε πως «όταν αγόραζα το πρώτο εισιτήριο διαρκείας πριν από 21 χρόνια, ποτέ δεν περίμενα ότι εγώ και η ομάδα θα φτάσουμε εδώ. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, όπως ονειρική είναι και η ζωή μου εδώ». Μέλος της μονοθεϊστικής θρησκείας του Σιχισμού, ο Μπχατία έφτασε το 1984 στον Καναδά από την Ινδιά και φορώντας τουρμπάνι και φέροντας «πλούσια» γενειάδα, δυσκολεύτηκε να βρει εργασία. Ο 60χρονος σήμερα, αν και είχε πτυχίο μηχανικού από την πατρίδα του, βρήκε την πρώτη δουλειά του σαν πωλητής σε κινεζική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.. Και αφού πούλησε 127 αυτοκίνητα σε 3 μήνες και έλαβε προαγωγή ως μάνατζερ, 30 χρόνια αργότερα έχει δύο δικές του αντιπροσωπείες, μία στην περιοχή Ρέξντεϊλ και μία στην Μισισάουγκα, και διαθέτει προσωπικό 156 ατόμων! Οι υπάλληλοί του λένε πως «είναι πάντα χαμογελαστός στο γραφείο του, όπως είναι και στο γήπεδο». Όμως ο Μπχάτια δεν ενδιαφέρεται μόνο για εκείνους...

Αναγνωρίζοντας τις δικές του δυσκολίες όταν μετανάστευσε στον Καναδά, ο γνωστός πια φαν των Ράπτορς δεν ανανεώνει απλώς την δική του κάρτα διαρκείας κάθε χρόνο. Αλλά αγοράζει άλλα 10 εισιτήρια διαρκείας και με αυτά έχει προσφέρει σε χιλιάδες παιδιά χωρίς προνόμια στην πόλη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά έναν αγώνα των Ράπτορς! Εξηγώντας πως «προσφέρουμε τις κάρτες σε πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς του Τορόντο και στην Χριστιανική Αδελφότητα. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις αυτά τα παιδιά να δείχνουν τον ενθουσιασμό τους όταν μπαίνουν στο γήπεδο και παρακολουθούν από κοντά παίκτες που συνήθως δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ούτε από την τηλεόραση. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι μπορείς να αγγίξεις την ψυχή τους και να τα δεις να χαμογελούν!». Ο Μπχατία είναι πλέον πασίγνωστος στο Τορόντο και δεν ενοχλείται ποτέ όταν οι οπαδοί ή απλοί κάτοικοι της πόλης τον αναγνωρίζουν στον δρόμο και του ζητούν να βγάλουν μαζί μία φωτογραφία με την σήμα-κατατεθέν πόζα του: Τον δείκτη του δεξιού του χεριού να δείχνει ψηλά, όμως εμφανίζεται και στις διαφημιστικές εκστρατείες της επιχείρησής του! Προσθέτοντας ότι «είμαι ευλογημένος για όσα έχω ζήσει και περάσει και θέλω να ανταποδώσω στην κοινωνία όσα κέρδισα από την αποδοχή των Καναδών. Σε μια πόλη με κουλτούρα και πολύ-πολιτισμική αποδοχή ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Ίσως και για τούτο το μπάσκετμπολ να είναι τόσο ξεχωριστό εδώ στο Τορόντο».

Οι εταιρείες του έχουν ξεπεράσει την πώληση των 34.000 οχημάτων και μεταξύ των πελατών του είναι και παίκτες του ΝΒΑ! Ο ίδιος εξήγησε πριν από 3 χρόνια στην ιστοσελίδα «newseastwest.com» ότι «για να πετύχεις χρειάζεται απλώς αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνεις. Και να μην παραδίνεσαι στα στερεότυπα», καθώς θυμήθηκε ότι «κάποτε ένας πελάτης δεν κατάλαβε πως είμαι το αφεντικό και με πέρασε για οδηγό ταξί. Γιατί ορισμένοι πιστεύουν λανθασμένα ότι όσοι φορούν τουρμπάνι είναι μόνο οδηγοί ταξί»... Ο ίδιος συνεχίζει να δείχνει την δική του αγάπη στην τοπική κοινωνία, αφού εκτός από τα 10 διαρκείας που προσφέρει, έχει αγοράσει τα τελευταία 10 χρόνια άλλες 3.000 εισιτήρια για παιδιά συμπατριωτών του, με κόστος που ξεπερνά τις 300.000 δολάρια. Ο Ναβ Μπχατία είναι πλέον τόσο γνωστός και εκτός Καναδά, αφού στο ματς των Ράπτορς στο Λονδίνο με το Ορλάντο, τον περασμένο Ιανουάριο, αποθεώθηκε από τους Άγγλους φαν! Μάλιστα, παραχώρησε και συνέντευξη στο BBC και στο CNN του Λονδίνου, για την λατρεία του στην ομάδα και την φιλανθρωπική δράση του. Σε αυτές τις δηλώσεις, ανέφερε πως «αγαπημένος παίκτης στο Τορόντο θα είναι πάντα ο Βινς Κάρτερ (σ.σ.: νυν φόργουορντ των Γκρίζλις), όχι μόνο για το θέαμα, αλλά και για την σπουδαία δράση του σε θέματα φιλανθρωπίας. Αυτός ο τύπος κέρδισε την ψυχή μου». Επομένη επιδίωξη του Μπχατία είναι να γίνει... χορηγός της Εθνικής μπάσκετμπολ του Καναδά και όπως λέει: «Θέλω στα επόμενα χρόνια να κατακτήσουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!».

Πηγές:
torontosun.com
cbc.ca
newseastwest.com
raptors.com/nba
Official NBA All Star Game Commemorative Program

Keywords
Τυχαία Θέματα