Μύλος η παραμονή! Οι "αλλαγές" στις εκτιμήσεις!

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε του 1ου γύρου και με αφορμή τις νέες εκπλήξεις στην Α 1, αυτό που βλέπουμε ειναι ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα άκρος συναρπαστικό και ανατρεπτικό πρωτάθλημα που έτσι θα πάει μάλλον μέχρι τέλους και αυτό κάνει καλό. Και βεβαίως ένα υγιές γενικά πρωτάθλημα καθώς έχουμε και 14 ομάδες, καμία δεν παρουσιάζει σημάδια διάλυσης και όλες δείχνουν ικανές να πετύχουν τον στόχο τους
Στις αρχικές μας εκτιμήσεις κρατάμε ότι μετά τους "αιώνιους" ο ΠΑΟΚ

έχει πάρει καθαρά κεφάλι για την 3η θέση με την συνεπειά του. Ευχάριστη έκπληξη και φέτος ο Απόλλων Πατρών που δείχνει ικανός να μπει και στην εξάδα ενώ στις θετικές εκπλήξεις είναι και το Ρέθυμνο που δείχνει σοβαρό και ικανό για πλέι οφ τουλάχιστον. Στις αρνητικές εκπλήξεις δικαιολογημένα λόγω των θεμάτων του νωρίς νωρίς ο Πανιώνιος και η Κηφισιά που αν δεν είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό σε ένα από τα μπαμ της χρονιάς (το μεγαλύτερο) θα ήταν τώρα στην μάχη της παραμομής και ας ξεκίνησε φαβορί για την 3η θέση. Αλλά η ομάδα παραπαίει και θέλει αλλαγές και καλές για να σώσει τα πλέι οφ βασικά. Μια ομάδα που μας εντυπωσιάζει βάση κινήσεων είναι η ΑΕΚ με την απόκτηση Μπονσού και Χέρστον(λογικά) και με την δίοικηση να βάζει πολύ και ζεστό χρήμα και να φέρνει παίκτες επιπέδου ευρωλίγκα για να πάιξει ευρωλίγκα(μπορεί να μην έχουμε δικαίωμα αλλά υπάρχουν τα προκριματικά αλλά και πολλές πάντα ζυμώσεις...). Το θέμα είναι ότι δεν αρκούν πάντα οι γερόλυκες φίρμες αλλά πρέπει να βρεθεί και χημεία με 3-4 καλούς "ταλιμπάν" για την "βρώμικη" δουλειά αλλιώς θα είσαι σοφτ όπως είναι η ΑΕΚ μέχρι σήμερα εκτός χάνοντας από Τρίκαλα, Κόροιβο και Ελευσίνα.


Οπως όλα δείχνουν μετά τους αιώνιους ο ΠΑΟΚ θα είναι 3ος και μετά μάχη τετράδας-εξάδας με Πάτρα, ΑΕΚ και Άρη. Από κοντά το Ρέθυμνο και μάχη για τα πλέι οφ με πολλές ομάδες που είναι σε απόσταση μιας νίκης(!) η 7η θέση με την προτελευταία που οδηγεί στην Α 2!Στην μάχη της παραμονής πάντως όλα είναι και θα είναι ανοιχτά. Και μπορεί το όριο να πάει και στις 9 νίκες ακόμα. Και μην βιαστεί κανείς νε ξεγράψει κανέναν. Ο Πανιώνιος παρά τις κακές ήττες θέλετε να δείτε πως πάει και στις 10; Εχει μέσα ΑΕΚ, ΑΓΟΡ, ΚΑΟΔ, Ελευσίνα και Κηφισιά που με την φανέλα και την έδρα μπορέι να τα πάρει όλα. Εχει εκτός Τρίκαλα, Κολοσσό, Κηφισιά (τώρα), Κόροιβο στα ματς που θα χτυπήσει.Δεν μπορεί δύο νίκες να πάει 10 πχ ή μια εκτός και να πάει 9 ή μια γκέλα στα 5 εντός και δύο διπλά και πάει 9 πάλι; Καταλαβάινει κανείς τι γίνεται από αυτό και μόνο!


Τι γίνεται με τις άλλες ομάδες. Τα Τρίκαλα με την νίκη με την ΑΕΚ έμειναν ζωντανά και με το μπαμ με τον ΑΓΟΡ στην Κρήτη βτωντοφώναξαν "είμαστε και εμείς εδώ"! Καθώς με εξαίρεση την γκέλα εντός με την Ελευσίνα δεν έχουν κακές ήττες και έχουν και δύο δύσκολα διπλά (Πανιώνιο, ΑΓΟΡ). Λένε ότι έχουν μέσα ΚΑΟΔ, Πανιώνιο(ματς κλειδί), Πάτρα, Κολοσσό, Άρη, ΠΑΟΚ , ΑΓΟΡ και μπορούν να πάνε με 5/7 στις 9 νίκες και ας χάσουν εκτός πάντού. Αν και έχουν δύο ματς κλειδιά έξω με Κόροιβο και Ελευσίνα. Συνεπώς δικαίως ελπίζουν βάσιμα.
Η Ελευσίνα έχει τα τεράστια διπλά με Κόροιβο και Τρίκαλα. Και λογικές ήττες με εξαίρεση ίσως τον Πανιώνιο εντός. Έχει στα ματς που θα χτυπήσει μέσα Πάτρα. Κολοσσό ,Τρίκαλα,Κόροιβο βασικά και μπορεί να πάει 8 ενώ έχει και τον ΠΑΟΚ . Συνεπώς θα ψάξει ένα καλό διπλό και θα περιμένει ισοβαθμίες. Θα έχει πολύ άγχος. Ο Κόροιβος έχει μέσα στα ματς που πρέπει να πάρει τους Τρίκαλα, Πανιώνιο, Πάτρα και Κολοσσό που όλα είναι αγχωτικά για να πάει 8 και θα ψάξει ένα καλό διπλό και θα περιμένει ισοβαθμίες και αυτός. Ο Κολοσσός έχει με τα 3 διπλά του κάνει το μεγάλο βήμα. Εχει μέσα Κόροιβο, Πανιώνιο, Πάτρα, Άρη, ΑΕΚ, ΑΓΟΡ και ΚΑΟΔ και όλα τα ματς να χάσει έξω με 5 νίκες πάει 10 και καθαρίζει άνετα. Συνεπώς και γκέλα να κάνει από το 5 που θέλει μέσα πάλι είαι σε καλό δρόμο. Ο ΚΑΟΔ όμως έμπλεξε πάλι. Του δίνει τεράστια ανάσα το διπλό στην Κηφισιά αλλά θέλει νίκες μέσα. Με δύσκολο πρόγραμμα. Με ΑΓΟΡ,Κόροιβο,Ελευσίνα, Κηφισιά και ΑΕΚ έχει δύο ματς ντέρμπι παραμονής και τρία με καλύτερες ομάδες που θα τα χτυπήσει. Αρα είναι δύσκολο και το 4/5 για να πάει 8 και ψάχνει ίσως περισσότερο και απ άλλους ένα και δύο διπλά. Αν δεν το έχουν καταλάβει στην Δράμα είναι σε δύσκολη θέση. Ενώ και η Κηφισιά αν χάσει πχ από τον Πανιώνιο αυτή την εβδομάδα μπαίνει σε περιπέτειες καθώς θα πρέπει να κερδίζει εντός όλα τα ματς με ομάδες από το 4 και κάτω για να μην μπλέξει. Αρα περιμένουμε μια μάχη παραμονής σκέτη θρίλερ!

Keywords
Τυχαία Θέματα