Μιχάλης Περράκης στο basketblog.gr: «Ναι...πιστεύω στην άνοδο»

Αν ο Σάκης Γιαννακόπουλος αποτελεί τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη του Λαυρίου, ο Μιχάλης Περράκης αποτελεί τον υπαρχηγό, και έναν παίκτη σύμβολο για την ομάδα, που την κοσμεί με την παρουσία τα τελευταία έξι χρόνια, έχοντας ανέβει όλες τις κατηγορίες με την ομάδα της Ανατολικής Αττικής.

O 29χρονος φόργουορντ, ήταν ο άνθρωπος που με αυτό που γνωρίζει καλύτερα από οιονδήποτε άλλο οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί του Παγκρατίου με 94-82 και του επέτρεψε να παραμείνει σε θέση ανόδου. Ο Περράκης είχε 4/4 τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, πήρε την σκυτάλη από τον τραυματία Σάκη

Γιαννακόπουλο που είχε αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στο τέλος της τρίτης περιόδου, και με συνολικά 5/6 και 17 πόντους ήταν καταλυτικός. Ο Περράκης μίλησε στο basketblog.gr για τον εαυτό του, την φετινή πορεία του Λαυρίου και τους στόχους της ομάδας του.

-Μιχάλη στο παιχνίδι με το Παγκράτι, και μετά τον τραυματισμό του Γιαννακόπουλου έκανες αυτό που ξέρεις καλύτερα, και με 4/4 τρίποντα κράτησες την ομάδα σου όρθια. Ήταν το ένστικτο αυτοσυντήρησης;

«Η αλήθεια είναι τον με τραυματισμό του Σάκη όλοι στην ομάδα παγώσαμε γιατί για μας ο Σάκης είναι αρχηγός με όλη την σημασία της λέξης. Το παιχνίδι δε μας πήγαινε όπως θέλαμε και εκείνη την στιγμή πιστεύω αφυπνηστίκαμε και καταλάβαμε ότι αν δεν υπερβάλουμε όλοι εαυτό δε θα κερδίζαμε».

-Έχεις πολλά χρόνια στο Λαύριο, φέτος βλέπουμε μια ομάδα πρότυπο. Τι έχει αλλάξει, και αν πιστεύεις στην άνοδο;

«Πάντα το Λαύριο στηριζόταν στο καλό και οικογενειακό κλίμα που δημιουργούσε η διοίκηση και όλοι αυτοί που βοηθάνε στο να στέκεται αυτή η ομάδα στην Α2. Φέτος λοιπόν ήρθαν παιδιά που εκτός απο καλοί παίχτες ήταν και απίστευτοι χαρακτήρες, καταφέραμε πολύ γρήγορα να γίνουμε μια καλή παρέα 12 ατόμων (και πίστεψε με αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο), και νομίζω ότι αυτό πραγματικά είναι το όπλο μας και ο λόγος που παίζουμε καλά. Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο να παίζει ωραίο μπάσκετ και να περνάμε καλά και να γουστάρουμε όλοι αυτό που κάνουμε όπως και έγινε απο πολύ νωρίς αυτό. Στην πορεία είδαμε ότι μπορούμε να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω με τις νίκες που ήρθαν, οπότε ναι πιστεύω στην άνοδο, πιστεύω στην ομάδα μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

-Θεωρείς το παιχνίδι με το Ψυχικό, ως παιχνίδι κλειδί;

«Το παιχνίδι με το Ψυχικό είναι παρά πολύ δύσκολο γιατί εκτός ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίχτες έχει και αυτή στόχο την άνοδο. Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και αν θέλεις να κάνεις την υπέρβαση πρέπει να τα βλέπεις όλα σαν τελικούς».

-Είσαι ένας αθλητής, από αυτούς που λέμε «αδικημένος» από την δημοσιότητα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος πως μετρ στα τρίποντα. Πως ένας πάουερ φόργουορντ ειδικεύεται στο σουτ;

«Ειλικρινά δεν αισθάνομαι αδικημένος απο τίποτα και κανέναν. Δεν ήμουν και δεν ει μαι παίκτης που πρέπει η «δημοσιότητα» να ασχολείται μαζί μου. Τώρα για το τρίποντο απλά είναι το κάλο μου στοιχείο, αυτό που κάνω καλά και η οποία ευστοχία έχω φέτος πηγάζει απο την καλή ψυχολογία που έχω στην ομάδα και το απίστευτο κλίμα που έχουμε (παίχτες-προπονητές-διοίκηση)».

-Πως βλέπεις την μάχη της ανόδου και την φετινή Α2;

«H φετινή Α2 είναι τρομερά αμφίρροπη και αυτό αποδεικνύεται απο τα αποτελέσματα,δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, όλες η ομάδες ειδικά στην έδρα τους μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Όσο αφορά την άνοδο αν εξαιρέσουμε την Καβάλα που έχει ένα καθαρό προβάδισμα η δεύτερη θέση θα διεκδικείται μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Keywords
Τυχαία Θέματα